5070 Ti ve Ryzen 7900x3D darboğaz mı yapıyor?

Daha fazla  
RAM
32 GB
Anakart
X670e Wi-Fi
Merhaba CS 2, Valorant, PUBG fark etmeksizin tüm oyunlarda CPU kullanımım asla GPU kullanımının altına düşmüyor. %65-100 arası dolaşıyor bazen %100 oluyor. Grafik ayarlarını ultraya çeksem bile bu sonuç değişmiyor, CPU'daki yük azalmıyor. Özellikle CS 2 FPS değerlerim benim sistemimden daha düşük sistemlerle anca yarışıyor. Ekran kartımı FurMark testinden geçirdim ve olması gerektiği değerleri verdi. Cinebench uygulaması ile de single&multicore işlemci testlerini yaptım sonuçlar gene normaldi ayrıca işlemci sıcaklığım da çok iyiydi. Bilgisayara format attım yine aynı sonuç devam ediyor, güç seçeneklerinden yüksek performans, dengeli, güç tasarrufu gibi seçenekleri de denedim fakat değişen bir şey yok. Sizce sebebi ne? Önceden aynı sistemde 4080 Super takılıydı ve bu sıkıntıyı yaşamıyordum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻

Merhaba CS 2, Valorant, PUBG fark etmeksizin tüm oyunlarda CPU kullanımım asla GPU kullanımının altına düşmüyor. %65-100 arası dolaşıyor bazen %100 oluyor. Grafik ayarlarını ultraya çeksem bile bu sonuç değişmiyor, CPU'daki yük azalmıyor. Özellikle CS 2 FPS değerlerim benim sistemimden daha düşük sistemlerle anca yarışıyor. Ekran kartımı FurMark testinden geçirdim ve olması gerektiği değerleri verdi. Cinebench uygulaması ile de single&multicore işlemci testlerini yaptım sonuçlar gene normaldi ayrıca işlemci sıcaklığım da çok iyiydi. Bilgisayara format attım yine aynı sonuç devam ediyor, güç seçeneklerinden yüksek performans, dengeli, güç tasarrufu gibi seçenekleri de denedim fakat değişen bir şey yok. Sizce sebebi ne? Önceden aynı sistemde 4080 Super takılıydı ve bu sıkıntıyı yaşamıyordum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻

Çözünürlük olarak neyi tercih ediyorsunuz? Darboğaz yaşamamanız lazım diye düşünüyorum.

Hocam monitör 1080p olmadığı sürece darboğaz imkansız

Çözünürlük olarak neyi tercih ediyorsunuz? Darboğaz yaşamamanız lazım diye düşünüyorum.
Merhaba inanın çözünürlük en düşük veya en yüksek fark etmiyor cpu kullanımı aşırı yüksek bazen valorantta falan 100 de 100 oluyor

Hocam monitör 1080p olmadığı sürece darboğaz imkansız
İnanın bende anlamış değilim cs 2 de en full ayarlarda 300 fps alıyorum, benzeri sistemler minimum dalgalanmalarla 500+ fps alıyor cidden kafayı yiyeceğim.

Sistemi Kaspersky ile taratır mısın? Zararlı bir yazılım bulunduruyor olabilir.
Aşırı dalgalanma var cpu da oyunun menüsünde 40-60 oluyo bi anda 90 a çıkıyor, oyun içindede aynı.Mesela grafikleri fulle çekince veya düşürünce gpu kullanımı tepki veriyor olması gerektiği gibi dalgalanıyor fakat cpu yüksek grafik düşük grafik fark etmeksizin hep 70+

Aşırı dalgalanma var CPU da oyunun menüsünde 40-60 oluyor bir anda 90'a çıkıyor, oyun içinde de aynı. Mesela grafikleri fulle çekince veya düşürünce GPU kullanımı tepki veriyor olması gerektiği gibi dalgalanıyor fakat CPU yüksek grafik düşük grafik fark etmeksizin hep 70+

Düşünüyorum sıkıntı ne olabilir acaba diye hiç mantıklı neden bulamadım hocam🫠

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı