5070 Ti vs 4080 Super

Bütçe
40.000 TL

Damon Salvatore

Moderasyon Ekibi Üyesi
Süper Moderatör
Makaleler
4
Daha fazla  
Öncelikle şu an kullandığım sistem Ryzen 5 5600, GTX 1070 Ti 16 GB RAM ve 700W PSU'dan oluşuyor. Haziran sonu gibi elime yurt dışından 7800x3D geçecek ve ben de bu sebeple bir DDR5 sistem hazırlığı yapmıştım. Şu an elimde sadece B650M Gaming Plus Wi-Fi anakart var. Alacağım ekran kartını bir süre Ryzen 5 5600 ile kullanacağım maalesef.

Konuya gelirsek ise Last of Us, God of War, Witcher gibi AAA oyunları oynarım ve arkadaşlarla 2 CS atarım tarzı bir oyuncuyum, bunun dışında Blender ve Unity kullanıyorum aktif olarak. AMD'nin upscale teknolojisini sevmediğim için sıcak değilim maalesef.

40.000 TL gibi bir bütçem var, sizce 5070 Ti mı yoksa 4080 Super mi alınmalı?
Son olarak güç kaynağımı değiştirmeyi düşünmüyorum.

Öncelikle şu an kullandığım sistem Ryzen 5 5600, GTX 1070 Ti 16 GB RAM ve 700W PSU'dan oluşuyor. Haziran sonu gibi elime yurt dışından 7800x3D geçecek ve ben de bu sebeple bir DDR5 sistem hazırlığı yapmıştım. Şu an elimde sadece B650M Gaming Plus Wi-Fi anakart var. Alacağım ekran kartını bir süre Ryzen 5 5600 ile kullanacağım maalesef.

Konuya gelirsek ise Last of Us, God of War, Witcher gibi AAA oyunları oynarım ve arkadaşlarla 2 CS atarım tarzı bir oyuncuyum, bunun dışında Blender ve Unity kullanıyorum aktif olarak. AMD'nin upscale teknolojisini sevmediğim için sıcak değilim maalesef.

4080 Super daha performanslı ama 3-5 FPS için en yeni driver en güncel karttan vazgeçmem açıkçası verdiği teknolojik destek olsun yeni mimari olsun özellikle MFG saçmalığı felaket güzel bir şey ben olsam net 5070 Ti alırdım hocam.

Ben olsam 4080 Super alırdım, çünkü iş programları kas gücüne bağlı olarak çalışıyor. Zaten 4080 Super'in de kas gücü 5070Ti'dan daha iyi durumda. Ayrıca dikkat ederseniz, Titan RTX gibi workstation kartlarının hep kas gücü ve hafızası yüksektir çünkü buna ihtiyaç duyulur.

Ben olsam 4080 Super alırdım, çünkü iş programları kas gücüne bağlı olarak çalışıyor. Zaten 4080 Super'in de kas gücü 5070 Ti'dan daha iyi durumda. Ayrıca dikkat ederseniz, Titan RTX gibi workstation kartlarının hep kas gücü ve hafızası yüksektir çünkü buna ihtiyaç duyulur.

Blender veya Unity hobi olarak kullanıyorum aslında, önceliğim oyun diyebilirim. Kas gücü olarak 4080'in daha iyi olduğunun farkındayım ama MFG aklımı çok karıştırdı. MFG, RTX 5070 Ti ve 1440p kombosu ile uzun yıllar sorunsuz oyun oynarım gibi duruyor.

Blender veya Unity hobi olarak kullanıyorum aslında, önceliğim oyun diyebilirim. Kas gücü olarak 4080'in daha iyi olduğunun farkındayım ama MFG aklımı çok karıştırdı. MFG, RTX 5070 Ti ve 1440p kombosu ile uzun yıllar sorunsuz oyun oynarım gibi duruyor.

4-5 yıl gözün kapalı kullanırsın.

Hocam önceliğiniz oyun ise 5070Ti öneririm. Ben olsam her ne kadar yazılım konusunda eksikleri olsa da, AMD'nin kas gücü yüksek, fiyat/performans ekran kartlarını tercih ederdim. Çünkü şahsen bu yazılım ile yapılan FPS hileleri balonu bana patlayacakmış gibi geliyor nedense. Nvidia, paragözlülük yüzünden her RTX modeline rahatlıkla getirebileceği yeni teknolojileri, yeni çıkardığı her modelde taksit-taksit tüketiciye satıyor. Bu durum bana etik gelmiyor, bu yüzden AMD tercih ederdim.

Render alacaksan 4080 Super almanı öneririm ancak oyun oynayacaksan 5070Ti al MFG yaygınlaştığı vakit çok işe yarayacak bir teknoloji.

Her ne kadar 4080s kas gücü olarak daha çok cazip gelse de oyunlarda aradaki fark anlaşılmayacak kadar az. Daha güncel olduğu için 5070 Ti öneririm. İleride yükseltmek istediğinizde satmasıda kolay olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı