5070 vs RX 9070XT

Bütçe
50-60 belkide 70
Öncelikle herkese merhaba, şimdi başlıktan da anlayacağınız üzere bu 2 kart arasında kaldım. Bütçem 60-50 k gibi bir şeyler, şimdi 5070 DLSS4 ile fena bir hale gelmiş ama saf performansta anladığım kadarıyla pek bir şey değişmemiş. Bir de 12 GB hala o biraz canımı sıktı, 5070 Ti baktım o da bütçemi aşıyor. Biz de AMD'ye bakalım dedik RX 9079XT gözüme çarptı, hem fiyatı iyi hem 5070 Ti ile neredeyse denk bu sefer çok kararsız kaldım. Şimdi ben genelde 1440 o 1080p hem rekabetçi hem hikayeleri oyunların arasında gidip gelen biriyim. Şimdi saf güce önem verip 9070 XT mi, yoksa DLSS 4 en güvenip 5070 alıp geleceğe yatırım mı yapayım? (Bir de AMD tarafında hep hatalarından söz ediyorlar o çok kafama takıldı. Ona da açıklık getirir seniniz mutlu olurum.)
2'si Aynı ligin topçusu değiller. RX 9070 XT Oyun için çok daha iyidir.

9070 XT aldığım günden bneri yüzüm gülmedi. Ben net pişmanım NVIDIA almadığıma stabilizasyon sıfır resmen.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Nasıl sıkıntılar var? Böyle söyleyince çok havada kalıyor.

En başta asla bitiremeyip sadece azaltabildiğin driver çökmeleri. Oyunlardaki FPS shutter problemleri. 3080'den geçtim ben fakat aldığım günden beri hiçbir oyunu kasmadan donmadan çökmeden keyifle oynayamadım.

En başta asla bitiremeyip sadece azaltabildiğin driver çökmeleri. Oyunlardaki FPS shutter problemleri. 3080'den geçtim ben fakat aldığım günden beri hiçbir oyunu kasmadan donmadan çökmeden keyifle oynayamadım.
Hocam ben 3060'dan geçtim. Bende deneyimlerini paylaşayım. Nvidia driverları son zamanlarda çok sapıtmıştı, Forza Horizon 5 oynarken yarım saat sonra oyun kapanıyordu. Bazen çökmeler ve ekranın bir kaç saniyeliğine kararması gibi durumlar oluyordu. İlk kez AMD tarafına geçtim açıkçası korkularım vardı ama benim için stabil bir deneyim olduğunu söyleyebilirim. Karşılaştığım iki sorun vardı, biri UE4 oyunlarda ray tracing açınca stutter girmesi ve Cyberpunk oynarken Path Tracing açınca bir kaç dakika sonra oyunun kapanması. İlk sorun yeni driverla çözüldü. Path Tracing sorunu,FSR Redstone geldikten sonra düzelecek diyorlar. Benimki Nitro+ belki silikon kalitesi daha iyi olabilir.

Hocam ben 3060'dan geçtim. Bende deneyimlerini paylaşayım. NVIDIA driverları son zamanlarda çok sapıtmıştı, Forza Horizon 5 oynarken yarım saat sonra oyun kapanıyordu. Bazen çökmeler ve ekranın birkaç saniyeliğine kararması gibi durumlar oluyordu. İlk kez AMD tarafına geçtim açıkçası korkularım vardı ama benim için stabil bir deneyim olduğunu söyleyebilirim. Karşılaştığım iki sorun vardı, biri UE 4 oyunlarda Ray Tracing açınca stutter girmesi ve Cyberpunk oynarken path tracing açınca birkaç dakika sonra oyunun kapanması. İlk sorun yeni driverla çözüldü. Path tracing sorunu, FSR redstone geldikten sonra düzelecek diyorlar. Benimki Nitro+ belki silikon kalitesi daha iyi olabilir.

Hocam ben de Red Devil modelini kullanıyorum ne kadar fark olabilir Nitro+ ile. Ben 5070 Ti almayı kafaya koydum çünkü aldığım günden beri hep bir problemle karşılaştım. Kartın kendisini servise bile gönderdim acab onda mı sorun var diye ama bir sonuç çıkmadı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı