50k sıralamaya Uçak Mühendisliği vs Makine Mühendisliği

HAN_

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Mühendislik öğrencisi
Sıralamam 48k ve hedefim/hayalim uçak mühendisliğiydi ancak hedeflediğim iyi okullara yetecek bir sıralama yapamadım. Şuanki sıralamamla Necmettin Erbakan Üniversitesinde uçak mühendisliği geliyor. Aile evinin de Konya'da olması bir yana, okulun isminin veya eğitiminin kariyer anlamında yetersiz kalmasından çekiniyorum.

Diğer yandan bu sıralamaya Ankara Yıldırım Beyazıd, Cerrahpaşa, Dokuz Eylül, Eskişehir Teknik gibi üniversitelerde makine mühendisliği geliyor. Bu sebeple nispeten daha iyi bir şehir/üniversitede makine mühendisliği okuyup uçak mühendisliğine yönelmek ile Konya'da direkt uçak mühendisliği okumak arasında kaldım.

Uçak mühendisliğine benzer bir kariyer için makine mühendisliği okumak mantıklı mı? Bu saydığım okullardan hangisinde makine müh. okumak daha iyidir? Hangi yol daha mantıklı ya da garanti?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz kendini geliştirmeye, büyük oranda da çevreye bakıyor kariyer alanı makine mühendisliğinde. Ben de makine mühendisliği okuyorum, çevremde gördüğüm ve yaşadığım kadarıyla bırakın hayalimizdeki alanda çalışmayı, okulu bitirmek bile çok zor. Bazı insanlar staj bulma konusunda bile zorluk yaşıyor. İstediğin alanda bir şirkette çalışmak vs. çevren varsa ya da kendini ciddi anlamda ön plana atabildiysen ancak mümkün oluyor, yoksa nerede iş bulursan orada giriyorsun staja da. Zaten genelde staj yaptığın yerde devam ediyorsun. O yüzden tavsiyem özellikle uçak alanında ilerlenmek isteniyorsa ve tekrar disiplin oturtacağınıza inancınız varsa mezuna bırakmak olur. Yok uçak şart değil başka iş de yaparım derseniz makine mantıklı olabilir.

Biraz kendini geliştirmeye, büyük oranda da çevreye bakıyor kariyer alanı makine mühendisliğinde. Ben de makine mühendisliği okuyorum, çevremde gördüğüm ve yaşadığım kadarıyla bırakın hayalimizdeki alanda çalışmayı, okulu bitirmek bile çok zor. Bazı insanlar staj bulma konusunda bile zorluk yaşıyor. İstediğin alanda bir şirkette çalışmak vs. çevren varsa ya da kendini ciddi anlamda ön plana atabildiysen ancak mümkün oluyor, yoksa nerede iş bulursan orada giriyorsun staja da. Zaten genelde staj yaptığın yerde devam ediyorsun. O yüzden tavsiyem özellikle uçak alanında ilerlenmek isteniyorsa ve tekrar disiplin oturtacağınıza inancınız varsa mezuna bırakmak olur. Yok uçak şart değil başka iş de yaparım derseniz makine mantıklı olabilir.
Hocam tercih dönemi yoğunluktan herhangi bir şey yazmaya fırsatım olmadı. Zaten halihazırda üniversite okurken bırakıp tekrar girdiğim için mezuna bırakmak gibi bir şansım yoktu maalesef. Bu sıralamaya gideceğim uçak mühendisliklerinin de pek sağlıklı bir tercih olmayacağına karar verip çoğunluğu makine mühendisliği olacak şekilde tercih yaptım. Detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı