50megabit Fibernet'te CS:GO'da 80 ping almak

Bu da çok önemli değil çünkü Speedtest'de en yakın sunucuyu seçiyor. O yüzden 4 ping çıkıyor. Dediğimiz gibi senin yurtdışındaki sunucularla olan uzaklığından dolayı 70-80 pingin oluyor.
 
Biz sana geçen konuda cevabını verdik. Gaziantep'ten Viyana'ya bağlanıyorsun.

Telekom'un viyana cihazına 48-49 ile ulaşıyorsun. Telekom'dan kaynaklı Viyana'da olan cihazdan çıkış verildikten sonra pingin 20-30 ms artış oluyor senin.

Yapabilceğin hiçbir şey yok.

Hiç mi çözümü yok yani bu işin? Bu hep böyle mi devam edecek?
 
Dostum mm server pickeri yükledim kurdum çalıştırdım ama ülkelerin altında hiçbir ms ping değeri yazmadı yani o uygulama bile bende doğru dürüst çalışmıyor.

Ben Ankara'da yaşıyorum 5 upload 50 download 3-4 ping ile CS:GO'da 20 küsur ping alırım 5 kişi bağlı olsa bile üstü olmuyor diğer arkadaşların dediği gibi oturduğun bölgeden olabilir üzgünüm.
 
Hocam 50 Megabit'e göre pingin normal, 10 ping civarı alanlar bağlanılan server'a çok yakın yerlerde yaşayan insanlar yani o pingleri görmeleri gayet normal.Eğer illa normal değil diyorsan ayarlardan maksimum kabul edilebilir ping seçeneği var. Onu düşürebilirsiniz.
Denedim..
 
Ben Ankara'da yaşıyorum 5 upload 50 download 3-4 ping ile CS:GO'da 20 küsur ping alırım 5 kişi bağlı olsa bile üstü olmuyor diğer arkadaşların dediği gibi oturduğun bölgeden olabilir üzgünüm.
İyiymiş vallahi. Bende de 50 megabit var, ben de Ankara'da oturuyorum. 65'den aşağıya düşmüyor. Özel bir ayarınız filan var mı? Ayrıca bu pingi MM'de mi alıyorsun, özel oyunda mı alıyorsun?
 
Lafın kısasını baştan yazayım. Büyük ihtimalle altyapı ve interneti sağlayan şirketle alakalı. Ancak yine de sorunun tespiti ve şayet varsa sizin yapacağınız bir şey varsa onu araştırabiliriz.

Öncelikle oyun içi konsol kodları veya başlatma kodlarının işe yarayacağını sanmıyorum.
İnternet band genişliğinin pinge faydası yoktur. Değil 50 Mbps, 1 Gbps olsa arada fark göremezsiniz. Oyunun kullandığı çok daha azdır. Belki 1 Mbps seviyesinde falandır. Pinge etki eden sebepler kullandığınız bağlantı türü (GPON, VDSL, ADSL vs.) ve servis sağlayıcının router ve yurt dışı çıkış yapılandırmasıdır. Eğer sizi uzun yoldan hedef sunucuya götürüyorsa pingin yüksek olması normaldir. Öte yandan bağlantı türü ise şehir içi mesafeden kaynaklı ufak bir fark oluşturabilir ve internet aynı anda başka amaçla kullanılıyorsa onu ne kadar darboğaz yapacağına etki eder. Örneğin ADSL bağlantı oyun için çok kötüdür. İkinci bir kişi internette gezinse sizin internet perişan olur. VDSL ve fiber türleri nispeten daha az etkileniyor.

Eğer İSS sizi dolambaçlı yoldan hedefe götürüyorsa yapacak bir şey yok. Bu konudaki şikayetleri hiçbiri umursamıyor. Çözüm başka şirkete geçmek.

Mümkünse Pingplotter programını yükleyip, vie.valve.net veya Valve'ye ait tercihen ülkemize yakın mesafede bulunan bir sunucusuna test yapın. İSS kaynaklı mı yoksa sizden mi kaynaklı onu görebilme şansımız var.

Not:
Speedtest'te çıkan ping sonucunun oyun pingi ile alakası yoktur. Oyun pingi hakkında ip ucu vermez. Ayrıca 4 Mbps bile stabil olduktan sonra güzel ping değeri elde edilebilir.
Doğudaki şehirlerde daha fazla ping çıkar genelde. Çünkü İSS'nin size hedef sunucuya götürdüğü mesafe uzamış oluyor.
 
Yani Türkiye'den Avrupa sunucularına bağlanıp 30-40 ms oynuyamazsın. Mesajlara baktığım kadarıyla bir de Gaziantep'te oturuyorsun. Ping değerlerin senin normal. Uzaklık arttıkça ping artar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı