512 GB disk olan PC 464 GB disk olarak gözüküyor

• Konuyu başlatan ghor
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 618

ghor

Centipat
Daha fazla  
Benim PC normalde 512 GB ama depolama bakayım dedim, 464 GB olarak gözüküyordu. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üreticiler son kullanıcıya boyutu uluslararası birimler sisteminde verirken işletim sistemi binary biriminden okuyor.

Uluslararası sistem: 1000 Bayt = 1 kilobayt

Binary: 1024 byte = 1 kilobayt

Dikkat: Bu mesaj bir alıntıdır, bu bilgi bana ait değil.

Benim PC normalde 512 GB ama depolama bakayım dedim, 464 GB olarak gözüküyordu. Yardımcı olursanız sevinirim.

2 seçenek var önümüzde ilki hiçbir HDD ya da SSD satışta söylenen değeri 1'e 1 vermez 1 TB diskler genelde 980 veya 960 görünür

2. seçenek ise Windows kurulurken seçilen disklerin yanı sıra kurtarma diski oluşturmuş olabilir ama 2. seçeneğin başına geleceğini sanmam pek çünkü bu kadar büyük boyutta olmaz.

2 seçenek var önümüzde ilki hiçbir HDD ya da SSD satışta söylenen değeri 1'e 1 vermez 1 TB diskler genelde 980 veya 960 görünür.

2. seçenek ise Windows kurulurken seçilen disklerin yanı sıra kurtarma diski oluşturmuş olabilir ama 2. seçeneğin başına geleceğini sanmam pek çünkü bu kadar büyük boyutta olmaz.

Büyük ihtimalle 1.seçenek
PC'den çok iyi anlayan birine sordum disk kendi harcar dedi ve bende öncesinde gözükmüyordu dediğimde ise güncelleme gelmiştir o zaman dedi. Sizce doğru mu?

1 TB diskte 931 GB olarak gösterilir. Bir şey yok yani.

Ama gene aynı boyut değil mi yani diskin depolaması gene 1 TB ama öyle gözüküyor sadece.

Artı -1 Eksi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı