55 bin TL oyuncu bilgisayarı önerisi

Bütçe
50-55 Bin
Kasa: 2784 ₺ MSI MAG Forge 320R Bilgisayar Kasası
İşlemci: 17500 ₺ AMD Ryzen 9 7950X
Anakart: 6750 ₺ Asus TUF Gaming A620-Pro WiFi AM5 (LGA 1718) Soket Anakart
Ekran kartı: 21500 ₺ PowerColor Fighter Radeon RX 7900 GRE 16GB GDDR6 Ekran Kartı
RAM: 2499 ₺ Kingston Beast 16 GB 6000 MHz DDR5 Ram
SSD: 3000 ₺ Kingston Renegade SSD (1 TB)
Güç kaynağı: 4800 ₺ Gigabyte GP-UD1000GM 1000W
İşlemci soğutucusu: 4400 ₺ MSI MAG CoreLiquid 360R V2 İşlemci Soğutucu

Bu haliyle 63233 ₺ ediyor, duruma göre birkaç parçadan kısabilirsiniz, 55'e çekmek isterseniz eğer.
SSD, ram gibi parçaları seçerken bile kısmadım özellikten, genel olarak yüksek tutmaya çalıştım kriterleri. O yüzden biraz bütçeyi aştı.
Ram'i 1x16 olarak seçtim, şu anki bütçeniz için bu uygun olacaktır. İlerleyen süreçte artırmak isteyecek olursanız tekrar 16 alabilirsiniz. 2x8 tabi daha iyi olurdu ama 4x8 yapılabilirdi o haliyle. 1x16'yı ilerleyen zamanlarda 4x16 yapabilme imkanınız olacak. Diğer seçtiğim parçalar için de sorularınız olursa cevaplayabilirim.
Ekran kartını yine aynı şekilde ilerleyen zamanlarda update edebilirsiniz, şimdilik rahatlıkla işinizi görecektir.

Bilen arkadaşlar da toplamış olduğum sistemi yorumlayabilirlerse daha sağlıklı olacaktır.
@Arel1
Topladığınız sisteme kötü demiyorum fakat konu sahibin aradığı kriterler üzerine bazı parçaların seçimi yanlış olmuş;

-Bu bütçe de giriş seviyesi anakart tercih edilmemeli bence.

-Ryzen 9 iş programlarında tabii ki daha mantıklı fakat konu sahibinin önceliği iş programlarından ziyade oyun üzerine olacakmış. 7800x3d'nin 96mb önbelleği sayesinde, 7950x'ten daha performanslı bir oyun deneyimi sağlıyor.

-Ekran kartında da dediğim gibi, NVIDIA tarafından en yüksek 4070S'i seçebildim. Sistemi alacak arkadaş NVIDA ekran kartı tercih ediyormuş.
AMD tarafından daha F/P modeller mevcut.
7900GRE gerek VRAM, gerek kas gücü bakımından, RTX4070S'ten bir tık daha güçlüdür.

-Güç kaynağı da 1000W biraz fazla gibi geldi bana şimdilik fakat fazlasının zararı yoktur, bütçe varsa tercih edilebilir.

@akege
Yani yanlış anlamayın hocam, topladığınız sisteme çamur atıpta sizi yadırgamıyorum niye böyle yaptınız diye. Elinize sağlık öncelikle.
Lütfen yanlış anlaşılmasın. Kesinlikle öyle bir düşüncem yoktur.
Sistemi alacak arkadaşın istediği bazı özel parçaların yerine yaptım o eleştiriyi :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Topladığınız sisteme kötü demiyorum fakat konu sahibin aradığı kriterler üzerine bazı parçaların seçimi yanlış olmuş;

-Ryzen 9 iş programlarında tabii ki daha mantıklı fakat konu sahibinin önceliği iş programlarından ziyade oyun üzerine olacakmış. 7800x3d'nin 96mb önbelleği sayesinde, 7950x'ten daha performanslı bir oyun deneyimi sağlıyor.

-Ekran kartında da dediğim gibi, NVIDIA tarafından en yüksek 4070S'i seçebildim. Sistemi alacak arkadaş NVIDA ekran kartı tercih ediyormuş.
7900GRE gerek VRAM, gerek kas gücü bakımından, RTX4070S'ten bir tık daha güçlüdür.

-Güç kaynağı da 1000W biraz fazla gibi geldi bana şimdilik fakat fazlasının zararı yoktur, bütçe varsa tercih edilebilir.

@akege
Yani yanlış anlamayın hocam, topladığınız sisteme çamur atıpta sizi yadırgamıyorum niye böyle yaptınız diye. Elinize sağlık öncelikle.
Sistemi alacak arkadaşın istediği bazı özel parçaların yerine yaptım o eleştiriyi :)

@akege

Hocam ikimizin de amacı konu sahibi arkadaşa en f/p sistemi sunabilmek. Neden yanlış anlayayım sizi yani estağfurullah.

-Anakart için neden giriş seviyesi olarak düşündünüz anlayamadım? İçerik bakımından çok zengin bir anakart seçtim aslında. Wifi portu da var. OC olmadığı için mi?
-İşlemci için haklısınız zaten ama render işleri için ileriye dönük yatırım olarak düşündüm. Şimdi attığım mesajı güncelledim ve ryzen 9 7900x3d'yi ekledim. Onun da fiyatı aynı seviyede zaten.
-Ekran kartı için amd'ye de açık olduğunu yazmış son cümlesinde. O sebeple önerdim, kendisi de kıyaslama videolarını izleyebilir youtube'dan her 2 ekran kartı için de. Başa baş sayılırlar zaten sizin attıklarınızla ancak hem fiyat olarak hem vram açısından amd daha mantıklı geldi bana.
-Güç kaynağını ilerleyen süreçte ekran kartını değişmesi ihtimaline karşın yüksek seçtim. Şimdilik bu ekran kartı için fazla fazla yeterli olacaktır zaten.

Hocam ikimizin de amacı konu sahibi arkadaşa en f/p sistemi sunabilmek. Neden yanlış anlayayım sizi yani estağfurullah.

-Anakart için neden giriş seviyesi olarak düşündünüz anlayamadım? İçerik bakımından çok zengin bir anakart seçtim aslında. Wifi portu da var. OC olmadığı için mi?
-İşlemci için haklısınız zaten ama render işleri için ileriye dönük yatırım olarak düşündüm. Şimdi attığım mesajı güncelledim ve ryzen 9 7900x3d'yi ekledim. Onun da fiyatı aynı seviyede zaten.
-Ekran kartı için amd'ye de açık olduğunu yazmış son cümlesinde. O sebeple önerdim, kendisi de kıyaslama videolarını izleyebilir youtube'dan her 2 ekran kartı için de. Başa baş sayılırlar zaten sizin attıklarınızla ancak hem fiyat olarak hem vram açısından amd daha mantıklı geldi bana.
-Güç kaynağını ilerleyen süreçte ekran kartını değişmesi ihtimaline karşın yüksek seçtim. Şimdilik bu ekran kartı için fazla fazla yeterli olacaktır zaten.

Hocam söylediğiniz anakart modelinde; aydınlatma, Wi-Fi ve Bluetooth dışında ek bir özellik göremedim. Sırf bunlar için 1000₺ daha fazla para veripte OC desteğinin de olmaması büyük bir eksiklik bence. Tercih meselesi diyelim yine de.

İşlemci olarakta, fiyatları da aynı olduğu için kesinlikle 7900x3d seçmek daha mantıklı. Hem çekirdek, hem ön bellek olarak daha üstün.
İşin komik tarafı ise, ne kadar doğru bilmiyorum ama YouTube'dan bu iki işlemcinin oyun testlerine baktığımda 7800x3d'nin daha fazla performans verdiğini gördüm :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama render ve yazılım içinde kullanmayı düşündüğü için kesinlikle 7900x3d seçmek daha mantıklı.

7900GRE VRAM bakımından üstün olmasından dolayı daha iyi bir seçenek oluyor fakat paylaştığınız PowerColor 7900 GRE modelinin soğutma performansı nasıl diye bilmiyorum. Sizce kartı serin tutmaya yeterli olabilir mi?

Piyasada görünen iki tane 7900GRE modeli var. Powercolor değilde Asus modeli istenirse, 28k vermek çok mantıklı değil bence.
Aynı fiyata Sapphire 7900XT bulunabiliyor.

Bu arada, işlemci 7900x3d tercih edilirse, Phantom Spirit hava soğutucusu, işlemciyi soğutmaya yeterli olmayabilir. Konu sahibi bu işlemciyi almadan önce soğutucuyu hava soğutma değilde sıvı soğutma tercih ederse daha iyi olacaktır.

Son düzenleme:

-Ryzen 9 iş programlarında tabii ki daha mantıklı fakat konu sahibinin önceliği iş programlarından ziyade oyun üzerine olacakmış. 7800x3D'nin 96MB önbelleği sayesinde, 7950X'ten daha performanslı bir oyun deneyimi sağlıyor.

-Ekran kartında da dediğim gibi, NVIDIA tarafından en yüksek 4070S'i seçebildim. Sistemi alacak arkadaş NVIDIA ekran kartı tercih ediyormuş.

@akege

Hocam sizden ricam AMD ekran kartı da önermeniz eğer NVIDIA ekran kartından daha iyi olacaksa neden AMD olmasın ki? Önerinizi bekliyorum seçme sebebinizi de belirtirseniz sevinirim.

Hocam sizden ricam AMD ekran kartı da önermeniz eğer NVIDIA ekran kartından daha iyi olacaksa neden AMD olmasın ki? Önerinizi bekliyorum seçme sebebinizi de belirtirseniz sevinirim.
İlk mesajınızda Nvidia kart istediğinizi söylediğiniz için ben RTX 4070S'i önerdim.
7900GRE'de güçlü bir karttır fakat Powercolor modelinin soğutma performansı nasıl olduğuyla ilgili bilgim yoktur. Ayrıca, 7900GRE, kas gücü bakımından RTX 4070S'ten bir tık daha güçlü. Oyunlarda çok az bir FPS farkı oluyor aralarında.

AMD ekran kartı alınmaz diye bir şey de yoktur. AMD'de FSR teknolojisi var birde AFMF2 çıktı son 1-2 ay önce. NVIDIA'da ise DLSS ve RTX var.
AMD'de de RTX kullanılabiliyor fakat RTX serili ekran kartlarında daha stabil çalışıyor.

DLSS ve FSR aynı işi görüyorlar yani çalışma mantıkları aynı ikisinin de.

Amd kartlarda, RR 6xxx serisinden sonra yazılım sorunlarında epey bir azalma da oldu zaten. AMD kendini yazılım konusunda da geliştirdi.
Fakat şu videoyu izlemeden AMD ekran kartı almayın. Buradan tüm detayları öğrenebilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu saaten sonra artık AMD veya NVIDIA kart seçmek, tercih meselesi oldu artık.
Seçim yaparken karar vermekte zorlanıyorsanız, dilerseniz YouTube üzerinden DLSS vs FSR karşılaştırması yazın, bu yazılımlarının karşılaştırmasını yapın. Başka da aklıma bir şey gelmedi.

Merhaba, sistemde seçtiğim parçların hepsinin altında niçin ve neden seçtiğimi yazdım. Bunların yanında, kafanıza takılan ayrı bir olursa soru sormaktan çekinemyin lütfen.

Anakart:
(5350₺)

2.alternatif:
(5000₺)

(Sistem render almak ve yazılımda da kullanılacağı için anakart, 4 slotlu RAM bellekli modellerinden seçilmesi daha mantıklı. Bu sistemin kullanacağı yerlerde RAM sayısı önemli oalcağından yükseltme yapmak istediğinzde 2 kanal ile takılı kalmazsınız.
Ayrıyeten, ASRock modelinde 7200MHz, 256 GB'a kadar RAM desetği bulunmakta. MSI modelde ise 6000MHz 196 GB'a kadar RAM desteği bulunmakta.
ASRock maraklı anakartta 3 adet M.2 slotları bulunmakta. 2. linkte 2 adet M.2 yuvası var.
ASRock markalı anakartı almanız sizin adınıza daha kolaylık sağlaycaktır.

İşlemci:
(18.600₺)

Oyun için üstüne rakibi bulunmayan modellerdendir. 96MB önbelleği bulunmasından dolayı oyunalrda yüksek performans alabilirsiniz.
Intel'in LGA1700 soketli işlemcilerin en tepe modellerinden olan 14900KS ile oyunlarda kafa kafaya yarışıyor.
Render performansında ise 14900KS gerçektir ki daha iyi bir seçenek oluyor.
Burada size bağlı bir durum var aslında. Sistemi hangi alanda daha çok kullancaksınız?
Daha çok oyun oynarım derseniz 7800x3D'li bir sistem toplayalım fakat iş programları ağırlıklı kullanılacaksa 14900Ks'li bir sistem toplamak daha mantıklı olur.
Intel işlemcili bir sistem toplmaya kararlıysanız bu mesajın altına yazın, yeni parçaları önerelim.
(Bu arada, 7800x3D işlemcisi 2-3 ay öncesine kadar 12-13K bandında geziyordu. Neolduysa şu son zamanlarda çok fazla zam gelmeye başladı bu modele. Dün 17K'ya görmüştüm yanılmıyorsam)

İşlemci soğutucusu:
(1960₺)

Bu hava soğutucusu, seçtiğimiz kasanın içerisinde, işlemciyi çok serin olmasa da ideal sıcaklıklarda tutmaya yeterli olacaktır. Sistemin toplam fiyatı, söylenilen bütçeyi biraz aştığından dolayı bu model ile bir süre idare edilebilir.

RAM:

Bütçe dahilinde bunu artırabilirsiniz. Benim önerim minimum 32 GB RAM'lerden almanız olur. Yükseltme yapmak istediğinizde slotları düşük GB'lı RAM'lerle, doldurmak ileride değişmeyle falan uğrşacağınız için biraz sorun olabilir.
Seçtiğimiz RAM'de kaliteli bir modeldir.

Ekran kartı:

Gönül ister ki minimum 16 GB VRAM'li modellerden tercih edelim fakat bütçe dahilinde NVIDIA tarafından RTX4070s seçebildim.
Bütçe 10k daha artma şansı varsa eğer şuna da bakabilirsiniz:

M.2 SSD:
(2130₺)

Güç kaynağı:
(2200₺)

Kasa:
(2250₺)

Bu şekilde sistemin toplam fiyatı 60.230₺ oluyor. Eğer ki bütçe sizi aşarsa ekran kartını bir tık düşürebilriz.

Unutmadan, şu konuda ki, son mesajımada bir göz atmanızı öneririm.
Bir kısmı sizin içinde geçerli.

Uzun süre geçti biliyorum ancak bütçemi arttırdım ve büyük ihtimal ile 80-100k arası ya da 100k bütçe ile alacağım(birkaç ay sonra alacağım) zahmet olacak ama yenıden bu bütçe için bir Gaming PC toplar mısınız tamamen oyun için olacak yüksek oyunculunu oyunlar oynayacagım 600 kısılık Rust serverlarında vs teşekkürler şimdiden.

Uzun süre geçti biliyorum ancak bütçemi arttırdım ve büyük ihtimal ile 80-100k arası ya da 100k bütçe ile alacağım(birkaç ay sonra alacağım) zahmet olacak ama yenıden bu bütçe için bir Gaming PC toplar mısınız tamamen oyun için olacak yüksek oyunculunu oyunlar oynayacagım 600 kısılık Rust serverlarında vs teşekkürler şimdiden.

100.000₺ bütçeye monitör dahil olacak mı?

Anakart:
5.000₺

İşlemci:

Ram:
3770₺

Ekran kartı:
43.000₺

Ssd:
2250₺

Kasa:
2600₺

Güç kaynağı:
5300₺

Bu şekilde sıvı soğutma hariç 82.000₺ oluyor.
Sistemi iş programlarında ve oyun için de kullanacağınız için Ryzen 9 7900x3d iyi bir seçenek bence.

@DMN hocam rica etsem balabilir misiniz?
Konu sahibinin 80-100k arası bütçesi var kasa için. Sistemi daha çok oyun için kullanackmış. Sizce yukarıda ki sistem nasıl, siz ne dersiniz?

Son düzenleme:
Anakart:
5.000₺

İşlemci:
19.070₺

RAM:
3840₺

Ekran kartı:
43.000₺

SSD:
2250₺

Kasa:
2600₺

Güç kaynağı:
5300₺

Bu şekilde sıvı soğutma hariç 83.500₺ oluyor.
Sistemi iş programlarında ve oyun için de kullanacağınız için Ryzen 9 7900x3D iyi bir seçenek bence.

Konu sahibinin 80-100k arası bütçesi var kasa için. Sistemi iş programları ve oyun için kullanackmış. Sizce yukarıdaki sistem nasıl, siz ne dersiniz?

Yoğunluk ile oyun için hocam.

Anakart:
5.000₺

İşlemci:
19.070₺

RAM:
3770₺

Ekran kartı:
43.000₺

SSD:
2250₺

Kasa:
2600₺

Güç kaynağı:
5300₺

Bu şekilde sıvı soğutma hariç 81.000₺ oluyor.
Sistemi iş programlarında ve oyun için de kullanacağınız için Ryzen 9 7900x3D iyi bir seçenek bence.

Konu sahibinin 80-100k arası bütçesi var kasa için. Sistemi iş programları ve oyun için kullanackmış. Sizce yukarıdaki sistem nasıl, siz ne dersiniz?
( Düzeltiyorum, sistemi daha çok oyun için kullanacakmış.)

Hocam yazdığınızı görmemişim pardon ben şu anlık tamamen oyun için toplamak istiyorum ona yönelik bir değişiklik yapar mısınız?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı