Arel1
Hectopat
Topladığınız sisteme kötü demiyorum fakat konu sahibin aradığı kriterler üzerine bazı parçaların seçimi yanlış olmuş;Kasa: 2784 ₺ MSI MAG Forge 320R Bilgisayar Kasası
İşlemci: 17500 ₺ AMD Ryzen 9 7950X
Anakart: 6750 ₺ Asus TUF Gaming A620-Pro WiFi AM5 (LGA 1718) Soket Anakart
Ekran kartı: 21500 ₺ PowerColor Fighter Radeon RX 7900 GRE 16GB GDDR6 Ekran Kartı
RAM: 2499 ₺ Kingston Beast 16 GB 6000 MHz DDR5 Ram
SSD: 3000 ₺ Kingston Renegade SSD (1 TB)
Güç kaynağı: 4800 ₺ Gigabyte GP-UD1000GM 1000W
İşlemci soğutucusu: 4400 ₺ MSI MAG CoreLiquid 360R V2 İşlemci Soğutucu
Bu haliyle 63233 ₺ ediyor, duruma göre birkaç parçadan kısabilirsiniz, 55'e çekmek isterseniz eğer.
SSD, ram gibi parçaları seçerken bile kısmadım özellikten, genel olarak yüksek tutmaya çalıştım kriterleri. O yüzden biraz bütçeyi aştı.
Ram'i 1x16 olarak seçtim, şu anki bütçeniz için bu uygun olacaktır. İlerleyen süreçte artırmak isteyecek olursanız tekrar 16 alabilirsiniz. 2x8 tabi daha iyi olurdu ama 4x8 yapılabilirdi o haliyle. 1x16'yı ilerleyen zamanlarda 4x16 yapabilme imkanınız olacak. Diğer seçtiğim parçalar için de sorularınız olursa cevaplayabilirim.
Ekran kartını yine aynı şekilde ilerleyen zamanlarda update edebilirsiniz, şimdilik rahatlıkla işinizi görecektir.
Bilen arkadaşlar da toplamış olduğum sistemi yorumlayabilirlerse daha sağlıklı olacaktır.
@Arel1
-Bu bütçe de giriş seviyesi anakart tercih edilmemeli bence.
-Ryzen 9 iş programlarında tabii ki daha mantıklı fakat konu sahibinin önceliği iş programlarından ziyade oyun üzerine olacakmış. 7800x3d'nin 96mb önbelleği sayesinde, 7950x'ten daha performanslı bir oyun deneyimi sağlıyor.
-Ekran kartında da dediğim gibi, NVIDIA tarafından en yüksek 4070S'i seçebildim. Sistemi alacak arkadaş NVIDA ekran kartı tercih ediyormuş.
AMD tarafından daha F/P modeller mevcut.
7900GRE gerek VRAM, gerek kas gücü bakımından, RTX4070S'ten bir tık daha güçlüdür.
-Güç kaynağı da 1000W biraz fazla gibi geldi bana şimdilik fakat fazlasının zararı yoktur, bütçe varsa tercih edilebilir.
@akege
Yani yanlış anlamayın hocam, topladığınız sisteme çamur atıpta sizi yadırgamıyorum niye böyle yaptınız diye. Elinize sağlık öncelikle.
Lütfen yanlış anlaşılmasın. Kesinlikle öyle bir düşüncem yoktur.
Sistemi alacak arkadaşın istediği bazı özel parçaların yerine yaptım o eleştiriyi
Son düzenleyen: Moderatör: