550-700 TL Bisiklet Önerisi

Emircan16

Hectopat
Katılım
28 Ocak 2014
Mesajlar
113
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

İçimde olan bisiklet sevdasını maddi durumumun olmaması sebebiyle uzunca bir süre ertelemek zorunda kalmıştım. Uzun zamandır kullandığım Ümit marka olup modeli belli olmayan bisikletimi artık emekli etmenin zamanı geldiğini düşünüyorum. Uzun yol yapmak istiyorum. (Uzun yoldan kastım arkadaşlarım ile Bursa içerisinde "önümüzdeki 2 - 3 yıl için" 120 - 130 km civarı yol yapmak.) Ancak nasıl bir bisiklet alacağıma karar verebilmiş değilim. Bunun için Hibrit bisikletlere göz gezdirmeye karar vermiştim. Uzun yollar yapmak istediğim için beklide çok mantıklı bir seçim olmayabilir. Ancak bilen kişilere sormanın daha yararlı olabileceğini düşündüğüm için sizlere soruyorum;

Bana şu anda kullanmak zorunda olduğum bisikletim gibi ağrı, zulüm vb. durumlar yaşatmayacak ve uzun yolda beni zorlamayıp (yani zorlanmayı en düşük derecede tutacak (Belirteceğim bütçeye göre)) bir bisiklet tavsiyesi bekliyorum.

İkinci el olarak almayı düşünüyorum. Sıfır olarakta alabilirim ancak kurların yükselmesi ile pek mümkün olmayacağını düşünüyorum. Bisikletten anlayan tanıdığım kişiler var. Profesyonel yarışlara katılıyorlar. Bana yardım ikinci el bisiklet bulabilirsem hasar vb. konular hakkında bakmak için yardım edebileceklerini söylediler. Forumdaki konularda diğer arkadaşlara yardımlarını esirgemeyen @BilgisayarKurdu ve @Bulut Uzer arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Bütçe: 550 - 700 TL arası. Biraz az olduğunu biliyorum. Ancak bütçemi yükseltemeyeceğim bir durumum var.

Not: Bursa - Osmangazi de ikâmet ediyorum. Göz önünde bulundurmanızı diliyorum.

İyi forumlar, hayırlı günler...

Düzeltme: Boyum 1.79cm ve bacak boyum 91 cm. Sanırsam kadro boyu için bunlar önemli.
 
Son düzenleme:
Kron XC150 veya XC250'ye bakabilirsin.
XC150 modelini 3 yıldır kullanıyorum, sağlam bisiklet. Uzun yol yapmadım ama sert kullandım dağda yolda vs. problem yaşatmadı, memnunum.
 
Merhaba arkadaşlar,
Bana şu anda kullanmak zorunda olduğum bisikletim gibi ağrı, zulüm vb. durumlar yaşatmayacak ve uzun yolda beni zorlamayıp (yani zorlanmayı en düşük derecede tutacak (Belirteceğim bütçeye göre)) bir bisiklet tavsiyesi bekliyorum.

Bu fiyat arası için istediğin bisiklet tabi şuan elinde olan bisiklete göre daha iyi olacaktır. Ama seni sorunlardan ya da zorlu durumlarda yarı yolda bırakmıyacağı anlamına gelmez. O yüzden bunu belirteyim.
Bu fiyat için ise hardtrail bisikletlere yönelmen iyi olabilir. Merida, Giant ve Scott bu fiyat ortalamalarına göre ikinci el olarak güzel seçenekler veriyor. Ama isteğin gerçekten düzgün ve sorunsuz bir yol deneyimiyse Giant, Specialized, Cube ve Ghost markaları senin için daha iyi olur.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı