5500-6000 TL Yayın ve Oyun için Sistem

hasankinikli

Hectopat
Yer
İstanbul / Maltepe
Daha fazla  
Haziran ayının ortalarına doğru bir sistem toplamak istiyorum. Araştırmalara erkenden başlamak istedim. 5500-6000 TL arası "Monitör Dahil" bir sistem toplamak istiyorum. Bütçem bu. Ryzen ve RX ekran kartlarına karşı biraz korkum var açıkçası. Sistem önerisi yapabilirseniz sevinirim. Mayıs ayı sistem önerilerinde aklımı kurcalayan bir sistem vardı, ancak Haziran ayı sistem önerilerini görmeden kesin bir karar vermek istemedim.

Sizlerden de önerileriniz bekliyorum. Teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hazirana kadar bekleyeceksen VEGA mimarisi çıkıyor. Ama illa mayısta alacağım dersen aşağıya sistemi bırakıyorum. Yalnız bütçeni 200 TL arttırmanı öneririm. Şuan sana önerdiğim monitörü kullanıyorum ve çok memnunum. Renk kalitesi ve 144 Hz oluşu çok etkili. 200 TL arttıramaz isen başka 144 Hz monitörlere bakabilirsin. Ayrıca GTX 1060 komamın sebebi sitede RX 580 bulunmamasıdır. RX 580+ modeli 1200 TL Hepsiburada üzerinde.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    85,5 KB · Görüntüleme: 239
@kxz7cfg899

Hocam öncelikle tavsiyen için teşekkür ederim.

Ancak şöyle bir düşüncem var. Yayın yapmayı düşündüğüm için işlemcini soğutucusunu sıvı soğutucu olarak almayı düşünüyorum. Ekran benim için fazla pahalı. Yani şimdilik daha iyi bir sistem, sonrasında daha iyi bir ekran almam benim için sanırım daha yararlı olacak. Senin de düşüncelerini dinlemek isterim bu konudaki :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@kxz7cfg899

Hocam öncelikle tavsiyen için teşekkür ederim.

Ancak şöyle bir düşüncem var. Yayın yapmayı düşündüğüm için işlemcini soğutucusunu sıvı soğutucu olarak almayı düşünüyorum. Ekran benim için fazla pahalı. Yani şimdilik daha iyi bir sistem, sonrasında daha iyi bir ekran almam benim için sanırım daha yararlı olacak. Senin de düşüncelerini dinlemek isterim bu konudaki :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam öncelikle Ryzen saf güç olarak okadar güçlü ki kendini kullanma gereği duymuyor. Yani ısınma açısında problem yaşatmaz. Ekran yayın olarak CS:GO oynayacaksan 144 Hz kendini yayında belli olmasada çok fark ediyor. Birde önerdiğim monitör %125 Srgb oranına sahip yani IPS panel gibi renk veriyor canavar.

Monitör dahil hocam sisteme. Pardon benim hatam görememişim.

Hocam öncelikle Ryzen saf güç olarak okadar güçlü ki kendini kullanma gereği duymuyor. Yani ısınma açısında problem yaşatmaz. Ekran yayın olarak CS:GO oynayacaksan 144 Hz kendini yayında belli olmasada çok fark ediyor. Birde önerdiğim monitör %125 Srgb oranına sahip yani IPS panel gibi renk veriyor canavar.

Sadece CS:GO değil bir çok oyun oynamayı düşünüyorum. PUBG, Battlefield 1, CS:GO, LoL, Yeni çıkan bir çok oyunda bu listeye girer. Ekranı biraz inceledim. Gayet güzel, yorumlar gayet hoş. Ama bu kadar parayı harcarken tam bir şey olsun istiyor insan haliyle.

Peki kasa olarak ne gider bu sisteme ? Corsair Carbide Spec Alpha ? Ek olarak sinerji'de 1600 yok ama 1600X var. 1600 yerine 1600X koymamız mantıklı mı ? Aralarındaki fark çok farkettiriyor mu ? R5 1600, R5 1600X'ten daha pahalı sanırım şuan.

Son düzenleme:
Böyle bir bütçeye 8GB ram az.

Sadece CS:GO değil bir çok oyun oynamayı düşünüyorum. PUBG, Battlefield 1, CS:GO, LoL, Yeni çıkan bir çok oyunda bu listeye girer. Ekranı biraz inceledim. Gayet güzel, yorumlar gayet hoş. Ama bu kadar parayı harcarken tam bir şey olsun istiyor insan haliyle.

Peki kasa olarak ne gider bu sisteme ? Corsair Carbide Spec Alpha ? Ek olarak sinerji'de 1600 yok ama 1600X var. 1600 yerine 1600X koymamız mantıklı mı ? Aralarındaki fark çok farkettiriyor mu ? R5 1600, R5 1600X'ten daha pahalı sanırım şuan.
1600X daha performanslı ama aralarında çok aman aman fark yok. Fakat 1600X' de işlemci soğutucusu yok. İşlemci soğutucusuna fazladan para vermeniz gerek. Nereden baksanız 200 TL masraf. OC yapmayacaksanız R5 1600 stok soğutucusu satın alacağınız çoğu soğutucudan iyi.

Bu arada kasa ile birlikte gelen CPU' lar genellikle dandik oluyor hele ki sistem de GTX 1070, R5 1600 gibi yüksek bütçeli parçalar var ise. Kesinlikle sistemin can damarını ayrı ve kaliteli alınması lazım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı