5500-6000 TL Yayın ve Oyun için Sistem

Böyle bir bütçeye 8GB ram az.

1600X daha performanslı ama aralarında çok aman aman fark yok. Fakat 1600X' de işlemci soğutucusu yok. İşlemci soğutucusuna fazladan para vermeniz gerek. Nereden baksanız 200 TL masraf. OC yapmayacaksanız R5 1600 stok soğutucusu satın alacağınız çoğu soğutucudan iyi.

Bu arada kasa ile birlikte gelen CPU' lar genellikle dandik oluyor hele ki sistem de GTX 1070, R5 1600 gibi yüksek bütçeli parçalar var ise. Kesinlikle sistemin can damarını ayrı ve kaliteli alınması lazım.

OC yapmayı düşünmüyorum evet. PSU konusunda hak veriyorum. Ancak hocam senin topladığın sistemde kasa olarak önerini merak ediyorum. Kasayı göremedim o sistemde.

Ek olarak arkadaşın topladığı sistemde de kasa hariç bir sıkıntı yok gibi sanırım. Bu arada bir soru daha yöneltmek istiyorum. Bu sıvı soğutmalara oldukça takığım. Kasayı topladığım zaman olmasa bile ileride işlemci ısınmasından korktuğum için sıvı soğutmayla değişsem sıkıntı yaşamam değil mi ?

600w 80+ Bronze Güç Kaynağı ile geliyor.

AK-ATX03-A3B60E-icgorsel_03.jpg

İnceleme Videosu Akasa VENOM LX Oyuncu Kasasına Yakından Bakıyoruz !
@Rainyday

@Rainyday ''X2 Bellek'' şunu gördünüzmü acaba(y)
Ben direk link' e girip baktım bide fiyatı görünce 8GB sandım:D. Bu arada şunu da belirteyim önerdiğin SSD giriş seviyesinde performansı var. Eğer 60-70 TL bütçeniz var ise 850 EVO almanızı tavsiye ederim. Fakat Corsair sizi üzmez, benim de bütçem olmadığı için Corsair alacağım.

OC yapmayı düşünmüyorum evet. PSU konusunda hak veriyorum. Ancak hocam senin topladığın sistemde kasa olarak önerini merak ediyorum. Kasayı göremedim o sistemde.

Ek olarak arkadaşın topladığı sistemde de kasa hariç bir sıkıntı yok gibi sanırım. Bu arada bir soru daha yöneltmek istiyorum. Bu sıvı soğutmalara oldukça takığım. Kasayı topladığım zaman olmasa bile ileride işlemci ısınmasından korktuğum için sıvı soğutmayla değişsem sıkıntı yaşamam değil mi ?
Yok herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Size şöyle bir örnek vereyim, ben Kıbrısta yaşıyorum yazları hava sıcaklığı 45-50 dereceleri görüyor tam performansta hava soğutma ile 65-70 derecelerde dolanıyor. OC yapılmadan.

Ben direk link' e girip baktım bide fiyatı görünce 8GB sandım:D. Bu arada şunu da belirteyim önerdiğin SSD giriş seviyesinde performansı var. Eğer 60-70 TL bütçeniz var ise 850 EVO almanızı tavsiye ederim. Fakat Corsair sizi üzmez, benim de bütçem olmadığı için Corsair alacağım.

6000 lirayı gözden çıkartmışız zaten 60-70 lirası sorun olmaz hocam. Oldu mu iyisi olsun :) Ama çok überinide bütçe kaldırmıyor işte. @Rainyday @NeuwiLe

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@hasankinikli Hocam benim topladığım sistemdeki bütün bileşenleri gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Kasaya gelirsek kasa 3 fan ile geliyor soğutması çok iyi isterseniz sıvı soğutma takabilirsiniz. Güç kaynağı 80+ Bronze 540W güç veriyor. inceleme videosunda anlayacaksınız bu fiyata kaçmayacağını. Teşekkürler.

Ben kasaya çok takılan bir insan değilim. İçinde kablolama olsun, Hava akışı açık olsun, 2 veya 3 fanı olsun ve USB 3.0 olan bir kasa alman yeterli. Bunların hepside günümüz kasalarında var. Fiyat bakımından Corsair Spec 01/02 beğeniyorum.

@hasankinikli Hocam benim topladığım sistemdeki bütün bileşenleri gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Kasaya gelirsek kasa 3 fan ile geliyor soğutması çok iyi isterseniz sıvı soğutma takabilirsiniz. Güç kaynağı 80+ Bronze 540W güç veriyor. inceleme videosunda anlayacaksınız bu fiyata kaçmayacağını. Teşekkürler.

Ben kasaya çok takılan bir insan değilim. İçinde kablolama olsun, Hava akışı açık olsun, 2 veya 3 fanı olsun ve USB 3.0 olan bir kasa alman yeterli. Bunların hepside günümüz kasalarında var. Fiyat bakımından Corsair Spec 01/02 beğeniyorum.

Ben PSU ve Kasa'dan hiç anlamıyorum. Videoda izlediğim kadarıyla kasanın PSU'suz halide mevcutmuş. Eğer PSU topladığımız o sistemlere yetmezse tabii ki yetenini alalım :) Ancak Haziran ortalarında toplayacağım. Piyasada değişen şeyler olursa yine kapınızı çalarım çok teşekkürler :)

Ben PSU ve Kasa'dan hiç anlamıyorum. Videoda izlediğim kadarıyla kasanın PSU'suz halide mevcutmuş. Eğer PSU topladığımız o sistemlere yetmezse tabii ki yetenini alalım :) Ancak Haziran ortalarında toplayacağım. Piyasada değişen şeyler olursa yine kapınızı çalarım çok teşekkürler :)
Haziran sonu VEGA mimarisi gelecek bu yüzden piyasa değişecek. Teknolojiye takipte kalın.
AMD Vega Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey - Technopat

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı