5500 TL'ye masaüstü mü dizüstü bilgisayar mı?

Öncelikle konuma cevap yazan herkese çok teşekkür ederim. "Süreli olarak" banlandığım için konuya cevap yazamamıştım. "Süreli olarak" dedikleri de tam iki saat!

Sistem önerisi içinde Kaspersky lisansı dahil mi? :D
Hayır değil. Daha Kaspersky Internet Security lisans süremin dolmasına 199 gün var. Zaten zar zor satın almıştım. Kilometrelerce yol katetmiştim Vatan mağazasından satın almak için. En kötü eski bilgisayarımdan kaldırıp, yeni sisteme yüklerim. Lisans süresi bitene kadar Kaspersky'e tekrar para ödemeyi düşünmüyorum.
---
@SkyRose
Benim için uzun uzun mesaj yazmışsınız, çok teşekkür ederim emeğiniz için. Covid-19 döneminde ne kadar şehirlerarası seyehat yapılabilir, cevabını size bırakıyorum. Bilgisayarı şehirin içinde taşımam gerekebilir ama. Zaman neyi gösterir onu tam olarak bilemem de, hiçbir taşıma ihtiyacı olmasa bile çevremde bilgisayarımı merak edenler için bile bilgisayarımı taşımama ihtiyaç olabilir.
Mevcut bilgisayarımda render yapabileceğimi sanmam. Ama ömürlük bir cihaz edinebilirsem, o güçte bir PC'de niye olmasın?
Yani model bazlı karşılaştırma en mantıklısı olacaktır.
Yani, mesela Ryzen 7 4800H mı, yoksa 10. nesil mobil i7 mi tercih edilmeli? Ya da 3. Nesil Ryzen 7 mi yoksa 9. Nesil i7 mi tercih edilmeli?
---

@Cristabol Brown
Bazı arkadaşlar, konu başında her detayı yazmamı istiyor. O yüzden aklıma gelen her şeyi yazdım. Şahsen ben de çok meraklı değilim buna. Başıma ağrı girdi, atladığım bir şey var mı diye düşünmekten.
Monitörü belirtmeyi unutmuşum. Philips 170S7FS/00 monitör kullanıyorum. (Monitörümün bir tek VGA girişi var.) Bir de Casper B309 Mouse ile Casper K1500U kablolu klavye var.
Binlerce lira bütçe ayrıldığı halde ancak Ryzen 3 falan oluyorsa ben almayayım daha iyi.
Sistemi, monitörü ve diğer ekipmanları satmayı düşünmedim. Onları iyi bir fiyattan elden çıkarsam her şey daha farklı olur zaten de. Ama iyi bir fiyattan kolayca alan olur mu ki? Özelliklikle monitör 10 yıldan 4 sene daha eski olduğu için tepki gösteren bile olabilir belki.
---

Dün forum AVM'ye gidip oradaki MediaMarkt, Teknosa, Vatan Bilgisayar gibi mağazaları turladık. MediaMarkt'ta iki bilgisayarın özellikleri fena değildi. Bir gri, diğeri siyah ROG laptopu vardı ama ellerinde yokmuş. Ek olarak ROG laptoplarda kamera olmaması annemin hoşuna gitmedi. Bir sürü çerçöp laptop tıkmışlar mağazaya MX ekran kartlısı, Vega ekran kartlısı, ekran kartı olmayıp dahili grafik sayesinde kendini çalıştırabilenden tut Celeron ve Pentium laptoplara.

Ailem bütçenin 7.000 TL'ye kadar çıkabileceğini belirtti. Benim de kenarda köşede duran ve 4.000 TL'ye ulaşmasına 150 TL kalan bir birikimim var kenarda köşede ama ona kıyamıyorum şu an. Bütçeye onu da eklesem önüme çok farklı seçenekler dahil olabilir ama buna değip değmeyeceğinden şüpheliyim.

iPad PRO 2020 alsam nasıl olur? Bütçe iPad PRO'ya fersah fersah yetiyor. iPad PRO için ne diyorsunuz?

@Murat5038 @24099 @Firehorse MK II @Alpha Centauri @Jang Geum'un Danji Yemeği @yika38 @Motionless IN White @UBerk Sizler ne diyorsunuz bu konu hakkında?

@Ribozom Acer pek tavsiye ettiğim bir firma değil. Antipatik geliyor bana ayrıca. Ama teknik özellikleri (RAM, işlemci, anakart) Asus TUF rakiplerine göre daha iddialı duruyor. Sen ne diyorsun Acer Nitro laptoplar hakkında?
Bu arada Asus'un TUF serisi için epey olumsuz yorum vardı. Bu fiyat bandındaki Asus TUF laptoplar için ısınma sorunu var mı? Günlük kullanımda veya %100 yük altında? Bir de bakır ısı borusunun SSD'nin yanından geçtiği ve bunun da SSD ömrünü kısaltacağına yönelik de şikayetler vardı. Bu konu hakkında ne diyorsunuz?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. :)
 
İhtiyaçlarınıza göre, ben masaüstü daha çok performans verir ama ağırdır, dizüstü daha az performans verir, ısınır ama hafiftir.
 
@Kaspersky Kullanıcısı pandemi geçici, seyahat olayını uzun değerlendirmek lazım.

Render yapmıyorsanız M2'ya gerek yok dememin sebebi bütçe darligindan yani sira render yapmadiğiniz icin aradaki farki anlamanizin imkansiza yakin olmasi. Dosya tasimalar haric. O da ayni SSD icinde oluraa fark edilir.

Indirime girerse yine de alinir ama diger parcalardan kistiracak seviyede pahali olabiliyorlar.
 
Sizler ne diyorsunuz bu konu hakkında?
Etiket şimdi geldi yazalım o zaman :)

Bütçen 7 bin liraya kadar arttığına göre laptop alabilirsin. Daha çok ihtiyaçlarına göre bakmalısın. Taşımak istiyorsan laptop alabilirsin.

Ryzen 4000 mobil işlemciler gayet güzel hakeza Intel 9 ve 10. nesiller de. Kullanacağın yazılımlara göre kararını verebilirsin fakat genelde fark etmez, içine hangisi sinerse. İncelemeleri izle ve kararını ver.

iPad ben olsam almazdım. Tabletler bilgisayarın yerini tutmaz bana göre.

Acer Nitro serisi laptoplar şu anda fiyat performans ve gayet güzel.
 
Son düzenleme:
Taşıma ihtiyacınız olup olmaması önemli. Üniversite öğrencisiyseniz ya da yakın zamanda okuyacaksanız bir dizüstüye ihtiyaç duyma ihtimaliniz yüksek. Ama ben hareket ettirmiyorum derseniz masaüstü tercih etmek daha mantıklı.

Tabii bütçe de önem kazanıyor, 5500 TL gibi bir bütçede iyi bir laptop bulmak hemen hemen mümkün değil gibi. Ancak 7000 civarına gelince biraz seçenkler artıyor.

iPad şahsen ben tercih etmezdim. Sonuçta amacı aynı değil, yani bilgisayarla ne yapmak istediğiniz önemli burada ancak 7000 gibi bir bütçeye çıkarken aynı zamanda masaüstü ve dizüstü arasındaki performans farkı önem taşıyorsa iPad ihtiyaçları görmez gibi gözüküyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı