55000-60000 TL sistem toplama

Bütçe
55000-60000 TL
Öneriniz için çok teşekkür ederim.

Bir sorum var. Neden herkes i7 13700KF yerine Ryzen 7 7800x3D öneriyor? Karşılaştırma sitelerine baktığımda i7 13700KF daha üstün gözüküyor.

@messinicocugu

Oyun konusunda 7800x3D 13900Ks'den bile iyi render da ise 7700 performansı falan veriyor.

Ryzen 7 7800x3D, oyun oynamak için alabileceğiniz maksimum performanslı işlemci. 3 kat arttırılmış ön bellek ve daha ince yapı mimarisi bunu sağlıyor. Eğer ben sadece oyun oynarım; render veya 3D modelleme gibi işleri yapmam diyorsanız paranın hakkını verecek en güçlü işlemci bu. Bu yüzden herkes bunu öneriyor.

Anladım, çok teşekkür ederim.

Oyun konusunda 7800x3D 13900Ks'den bile iyi render da ise 7700 performansı falan veriyor.

Anladım, çok teşekkür ederim.

Öneriniz için çok teşekkür ederim.

Bir sorum var. Neden herkes i7 13700KF yerine Ryzen 7 7800x3D öneriyor? Karşılaştırma sitelerine baktığımda i7 13700KF daha üstün gözüküyor.

@messinicocugu

Ben 4070 Ti'ya i9-13900KF ile gittim ama 7800x3D performans olarak olmasa da; guc kullanimi, tuketim ve fiyat olarak mukemmel. İkisi de hemen hemen ayni ayda ciktilar zaten i7-13700KF ile. Eger islemci icin 200 dolar daha koyarim diyorsaniz daha iyileri de var 13700Kf'den.
Bu arada bilginiz olsun, k overclocklanmis Intel islemcilere gelen ektir.
F clocklanmamistir, kf serisi ise overclocklanmis, ama daha energy lifestyle yapilmis bir seridir ve daha ucuzdur. En iyi seri olan Ks'de ise k Overclock'u s Special'i soyler. Special'da performance lifestyle yapilmis islemcidir. Hepsinin performansi neredeyse aynidir, onemli bir fark yoktur.
Piyasanin en iyi islemcisi olan i9-13900KS 150-200 dolar daha pahalidir i9-13900KF ve digerlerine gore. En iyisi kf serisidir, performans ve tuketim acisindan.
Aralarindaki kucuk fark siralamasi ise kf ye gore en dusukten en iyiye soyledir; F serisi -20 dolar overclocklanamaz cok dusuk performans verir, kf overclocklanabilir ve performansla enerjiyi ayni anda tutar, ayrica dusuk fiyat iyi performans icindir kf serileri ve fiyatlari 540 dolardir, k serisi +10 dolardir ve kucuk farklar haricinde bir şeyi yoktur ve enerjiyi fazla tuketir, genellikle serinin ilk adi midir, ks ise ozeldir, cok kucuk bir fark vardir 765 dolardir ve hem daha fazla guc tuketir hem de daha pahalidir, arasindaki fark yuzunden gidip alinmaz.
Diyecegim o ki kf tercih edin cunku kf de bir hata ciktiginda kfnin Community'si daha genis oldugu icin daha hizli yama ve surum gelir. Ve ileri tarihlerde 10+ yil sonra hala guncelleme almaya devam eder.
Türkçe klavye yoktu, gozunuzu kor ettigim icin simdiden ozur dilerim :)

Ryzen 7 7800x3D, oyun oynamak için alabileceğiniz maksimum performanslı işlemci. 3 kat arttırılmış ön bellek ve daha ince yapı mimarisi bunu sağlıyor. Eğer ben sadece oyun oynarım; render veya 3D modelleme gibi işleri yapmam diyorsanız paranın hakkını verecek en güçlü işlemci bu. Bu yüzden herkes bunu öneriyor.

Her turlu i9-13900KF'yi 7800x3D'den ustun gorurum. i9-13900KF icinden gecer, ama daha pahali iste, 100 dolar daha koyabiliyorsaniz koyun lutfen. Guc kullanimi olarak hemen hemen aynilar ama i9-13900KF maximum daha yuksek aliyor, normalde Ryzen 9 7800x3D 120 watt kullanirken i9-13900KF 125 kullaniyor.

Son düzenleme:
Ben 4070 Ti'ya i9-13900KF ile gittim ama 7800x3D performans olarak olmasa da; guc kullanimi, tuketim ve fiyat olarak mukemmel. İkisi de hemen hemen ayni ayda ciktilar zaten i7-13700KF ile. Eger islemci icin 200 dolar daha koyarim diyorsaniz daha iyileri de var 13700Kf'den.
Bu arada bilginiz olsun, k overclocklanmis Intel islemcilere gelen ektir.
F clocklanmamistir, kf serisi ise overclocklanmis, ama daha energy lifestyle yapilmis bir seridir ve daha ucuzdur. En iyi seri olan Ks'de ise k Overclock'u s Special'i soyler. Special'da performance lifestyle yapilmis islemcidir. Hepsinin performansi neredeyse aynidir, onemli bir fark yoktur.
Piyasanin en iyi islemcisi olan i9-13900KS 150-200 dolar daha pahalidir i9-13900KF ve digerlerine gore. En iyisi kf serisidir, performans ve tuketim acisindan.
Aralarindaki kucuk fark siralamasi ise kf ye gore en dusukten en iyiye soyledir; F serisi -20 dolar overclocklanamaz cok dusuk performans verir, kf overclocklanabilir ve performansla enerjiyi ayni anda tutar, ayrica dusuk fiyat iyi performans icindir kf serileri ve fiyatlari 540 dolardir, k serisi +10 dolardir ve kucuk farklar haricinde bir şeyi yoktur ve enerjiyi fazla tuketir, genellikle serinin ilk adi midir, ks ise ozeldir, cok kucuk bir fark vardir 765 dolardir ve hem daha fazla guc tuketir hem de daha pahalidir, arasindaki fark yuzunden gidip alinmaz.
Diyecegim o ki kf tercih edin cunku kf de bir hata ciktiginda kfnin Community'si daha genis oldugu icin daha hizli yama ve surum gelir. Ve ileri tarihlerde 10+ yil sonra hala guncelleme almaya devam eder.
Türkçe klavye yoktu, gozunuzu kor ettigim icin simdiden ozur dilerim :)

Her turlu i9-13900KF'yi 7800x3D'den ustun gorurum. i9-13900KF icinden gecer, ama daha pahali iste, 100 dolar daha koyabiliyorsaniz koyun lutfen. Guc kullanimi olarak hemen hemen aynilar ama i9-13900KF maximum daha yuksek aliyor, normalde Ryzen 9 7800x3D 120 watt kullanirken i9-13900KF 125 kullaniyor.

Yorumunuz için teşekkür ederim.

Benim bildiğim Intel işlemcilerin önünde bulunan ekler şu anlamları ifade ediyordu:
Önünde hiçbir ek bulunmayan -> Overclock yapılamaz ve içinde entegre GPU vardır.
K eki -> Overclok yapılabilir ve içinde entegre GPU vardır.
F eki -> Overclock yapılamaz ve içinde entegre GPU yoktur.
KF eki -> Overclok yapılabilir ve içinde entegre GPU yoktur.

S eki hakkında bir bilgim olmadığı için bir şey diyemeyeceğim malesef. Bende sizin gibi Intel'e daha yakınım fakat biraz daha arastırmam gerekiyor sanırım. Aslında +100 veya 200 dolar çok gibi gözükmüyor fakat Türkiye şartlarında ek 2000TL ve 4000TL biraz pahalı veya büt.eyi aşan bir rakam olarak gelebiliyor. Bir şekilde beni uzun süre götürebilecek ve kaliteli bir kasa toplamak istiyorum.

Daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi İ7-13700KF tercih etmemim sebebi 4070Ti ile neredeyse hiç darboğaz yapmaması. Bazı karşılaştırma sitelerinde baktığımda Ryzen 7 7800x3D darboğaz yapıyor gösteriyordu fakat bugun bazı oyun performansı videolarında baktığımda gerçekten İ7-13700KF'den baya üstün gözüküyordu. Kafam karıştı açıkçası.

@kralotobur

Yorumunuz için teşekkür ederim.

Benim bildiğim Intel işlemcilerin önünde bulunan ekler şu anlamları ifade ediyordu:
Önünde hiçbir ek bulunmayan -> overclock yapılamaz ve içinde entegre GPU vardır.
K eki -> overclock yapılabilir ve içinde entegre GPU vardır.
F eki -> overclock yapılamaz ve içinde entegre GPU yoktur.
Kf eki -> overclock yapılabilir ve içinde entegre GPU yoktur.

S eki hakkında bir bilgim olmadığı için bir şey diyemeyeceğim maalesef. Bende sizin gibi Intel'e daha yakınım fakat biraz daha arastırmam gerekiyor sanırım. Aslında +100 veya 200 dolar çok gibi gözükmüyor fakat Türkiye şartlarında ek 2000TL ve 4000TL biraz pahalı veya büt. Eyi aşan bir rakam olarak gelebiliyor. Bir şekilde beni uzun süre götürebilecek ve kaliteli bir kasa toplamak istiyorum.

Daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi i7-13700KF tercih etmemim sebebi 4070 Ti ile neredeyse hiç darboğaz yapmaması. Bazı karşılaştırma sitelerinde baktığımda Ryzen 7 7800x3D darboğaz yapıyor gösteriyordu fakat bugün bazı oyun performansı videolarında baktığımda gerçekten i7-13700KF'den bayağı üstün gözüküyordu. Kafam karıştı açıkçası.

@kralotobur

Atmış olduğun sitenin testleri doğru değil zamanında beni de yanıltmıştı eğer İngilizce içerikleri izleyebilme şansınız varsa Gamers Nexus ve Linus Tech Tips (Türkçe kanallar arasında detaylara giren pek kanal yok bildiğim kadarıyla) gibi kanallardan incelemelerini izlemenizi ve işlemcileri bu sitelerden karşılaştırmak yerine benchmarklarını izleyerek karşılaştırmanızı tavsiye ederim.

2 ay sonrasında kendim de oyun odaklı bir sistem almayı düşünüyorum ve ben de bolca araştırma içerisindeyim, şu anlık 7800x3D benim almayı düşündüğüm işlemci ama sizde kendi araştırmanızı yapıp ihtiyaçlarınıza göre en uygununu tercih etmeye çalışın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı