5600 XT Cızırtı Sorunu

Makaleler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522248089
Normalde hiç ses yoktu şu sıra gelmeye başladı. Yani ilk aldığım zamanlarda ses falan yoktu. Fakat normalde veya düşük grafikli oyunlarda yine gelmiyor ama bazı oyunlarda Coil Whine gibi bir ses geliyor. Yani Coil Whine olsa sürekli fan çalışırken gelmesi gerekmez mi mantıken? Bu sadece güçlü oyunlarda oluyor anlamadım gitti. Ama düşük oyunlarda veya masaüstünde (ekran kartı fanı devrede olduğu anlarda) ses falan yok. Bu niye oluyor ya da Coil Whine mı var bu kartta? Varsa da neden hep olmuyor da kafasına göre oyun seçiyor yapmak için:)

Yani zaten kulaklık var çok da duymuyorum ama benim merak ettiğim fan çalışırken her zaman olması gerekmez miydi bunun? Ya da niye şimdi olmaya başladı?
Ekran kartında problem olabilir.
E işte ne olmuştur onu merak ettim ben de:)
Size önerim Afterburner üzerinden fan ayarlamanız. %30-%40 arasını deneyin, yetmezse arttırın.
Sıcaklık sorunum yok ama ne gibi bir faydası olur?

Hocam zorlanınca gelmesi doğal. Sonuçta Coil Whine bobin kaynaklı. Bobinlerin arasında bulunan silikondan kaynaklı. Zorlandıkça manyetik alan artacağı için ses fazla olabilir. Garanti varsa gönderin. Yoksa size zararı olmaz.

Hocam zorlanınca gelmesi doğal. Sonuçta Coil Whine bobin kaynaklı. Bobinlerin arasında bulunan silikondan kaynaklı. Zorlandıkça manyetik alan artacağı için ses fazla olabilir. Garanti varsa gönderin. Yoksa size zararı olmaz.
Garanti var, daha yeni ürün ama pek bir zararı yok gibi bana şimdi yollasam ne zaman gelir kim bilir:) İkilemde kaldım:)
Cızırtı varken ve cızırtı yokken fanın devirini karşılaştırır mısınız?
Bakacağım. Afterburner üstünden yapsam yeter sanırım.

Hocam süresi 20 iş günü. Kargo süresi 4 gün ekleyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı