5600X AMP değerleri nasıl?

truetech

Hectopat
Katılım
22 Nisan 2018
Mesajlar
98
PSU: Corsair VS600
Anakart: B550 MPG Gaming Carbon Wi-Fi
İşlemci: Ryzen 5 5600X

Merhaba, CPUID üzerinden daha önce dikkat etmediğim bir detay oldu. Amper değeri 22'ye kadar yükselmiş, normalde böyle bir güç çekeceğini düşünmüyorum bile, yoksa bu mA mi? PSU 4 yıllık ve işlemciyi bir kaç ay önce almıştım.

img.png
 
Böyle ölçümler için HWINFO'yu öneririm. Daha stabil değerler veriyor. Ayrıca tam ölçülemeyen bir değerse üstünde yazıyor.
Bir de oradan bakabilir misiniz?
 
Böyle ölçümler için HWINFO'yu öneririm. Daha stabil değerler veriyor. Ayrıca tam ölçülemeyen bir değerse üstünde yazıyor.
Bir de oradan bakabilir misiniz?
Tamam teşekkür ederim kontrol edeyim.
Aç bir Prime95 Small Fft o zaman görürsün değerleri, boştaki değerler gibi duruyor çünkü.
İşlemciyi %60 kullandığımda geliyor bu değerler, boşta 3A-8A olarak değişiyor kontrol edip döneceğim farklı programlar üzerinden büyük ihtimal mA bu değerler.
 
Aslında gayet normal. Maksimum güç tüketimi 23.54 Watt olmuş. Muhtemelen bu sırada 22.86 Amper akım olmuştur. 22.86 W / 23.54 A = 0.97 Volt eder ki bu da boştaki bir işlemcinin Volt değeri aralığındadır. İşlemcilerde genellikle voltaj değerleri çok değiştirilmez (yük durumuna ve istenen frekanslara göre 0.8-1.5 V aralığını tercih edersiniz) fakat akım çok değişkenlik gösterir.
 
ON-LINE UPS ve priz kullanıyorum ve ikisi de maksimum 10A destekliyor bu kadar güç çekmesi imkansız overload ışığı da hiç bir zaman yanmadı prizde ve UPS üzerinde. İlk görselde sarıyla işaretlediğim alan stabil olan bildiğimiz normal amper değeri sanırım, EDC olan kırmızı alansa bilmiyorum nereye gidiyor bilginiz var mı bu konuda bir CPU'nun bu kadar A alması normal şartlarda neredeyse imkansız.

img2.png
img3.png
 
Şebeke elektriğinde 10 Amper ile işlemcinizin kullandığı maksimum neredeyse 1 voltta 25 Amper farklıdır. Elektrikçi değilim ama bu böyle. 220V şebeke hattındaki 10 amper ile 1V SoC voltajındaki 25 amperi böyle kafa kafaya karşılaştırmak mantıklı bir olay değil, ki 25 Amper çok bile değil, kendi 2700X'imi bazen Ryzen Master ile 170 Amper kullanacak şekilde overclocklıyorum (EDC 170 Amper şeklinde limitleyerek).
 
Şebeke elektriğinde 10 Amper ile işlemcinizin kullandığı maksimum neredeyse 1 voltta 25 Amper farklıdır. Elektrikçi değilim ama bu böyle. 220V şebeke hattındaki 10 amper ile 1V SoC voltajındaki 25 amperi böyle kafa kafaya karşılaştırmak mantıklı bir olay değil, ki 25 Amper çok bile değil, kendi 2700X'imi bazen Ryzen Master ile 160 Amper kullanacak şekilde overclocklıyorum.
Evet ben de öyle tahmin ediyorum ikisi farklı kategoride değerlendiriliyor sanırım, eğer bu konuda bilgisi olan deneyimli biri varsa bizi aydınlatabilir mi?
 
Evet ben de öyle tahmin ediyorum ikisi farklı kategoride değerlendiriliyor sanırım, eğer bu konuda bilgisi olan deneyimli biri varsa bizi aydınlatabilir mi?
Güzel kardeşim orada yazan amper ile işlemcinin voltajını çarptığında genelde tüketim değerine yakın bir sonuç çıkıyor zaten. Prizdeki amper olayı farklı tamamen. 220 şebeke voltu ile işlemcinin tükettiği amperi karşılaştırmaya kalkarsan 4 haneli tüketim değerlerini hesaplarsın sistem boşta haldeyken. Yüke girdiğinde de 5 6 haneli sayılar görürsün :D uzun lafın kısası prizi falan unut.
 

Geri
Yukarı