5600X için anakart önerisi

Reax

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar geçen gün hazır sistem aldım ve birkaç özelleştirme yaptım sistemin temel bileşenleri şu şekilde.
Ryzen 5 5600X.
BIOSTAR B550MH.
Palit RTX 3060.
3200MHz Dual kit RAM.
Fakat şu an anakart konusunda pişmanlık yaşıyorum sanırım biraz kötü bir tercih yapmışım. En basitinden kullanmış olduğum sıvı soğutmanın RGB özelliğinden faydalanamıyorum anakartta girişi olmadığı için. Birkaç ay sonra anakart değiştirmeyi düşünüyorum sistem özelliklerine uygun bir şekilde anakart önerisi alabilir miyim? Şu an için bir bütçe aralığım yok kullandığım anakarttan daha iyi olması yeterli fakat 1.5 - 2 bin lira arası olursa daha iyi olur

Son düzenleme:
Forumda çokça Msi B550-a pro öneriliyor. Bu olabilir. Bende asus tuf gaming B550-plus var, memnunum. Msi mpg B550 gaming var. Bunlar 1800-2200 tl civarlarında, 5600x ile güzelce çalışır ayrıca dediğim anakartlarin rgb bağlantilarinda mevcut.

Net bir bütçem yok hocam belirtmiştim şuanki anakarttan iyi olması yeterli bir bütçe vermem gerekirse 1.5 - 2 bin lira arası diyebilirim

Bu biraz abartı olur benim sisteme sanırım.
Neden abartı olsun. üst düzey anakart değil zaten. Gidip en giriş seviyesi asus b450m-k gibi anakartlarda alınmaz o sisteme. Buna 5600x ile rx 6600 taktiktan sonra sessiz kasada garip garip sesler çıkmaya başlamıştı 😂 Sonra değiştirdim anakarti bende mecburen.

RGB portu 2, ARGB portu 1 adet ama coklanabilir.

Gayet iyi duruyor hocam bunu tercih edeceğim büyük ihtimalle teşekkürler.
Peki arkadaşlar anakart değişmeden harici bir ürün alarak bu RGB'leri çalıştırmam mümkün mü?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı