5600X için sıvı soğutma önerisi

Eğer aynı işlemciden devam edecekseniz 1500 liraya sıvı soğutma almak yerine kasa + 240mm sıvı soğutma alabilirsiniz. Benim kasam güzel, beğeniyorum diyorsanız yine de 1500 liralık sıvı soğutma önermezdim o işlemciye. 360mm sıvı soğutma 100R kasaya takılamıyordu sanırım, sıkıntı çıkarıyordu.

Sadece sıvı soğutma;

Kasa + sıvı soğutma mantıklı geldiyse Zoomflow 240X, Corsair 4000X alınabilir. Sonuçta 100R kenarda durmaz, satarsınız.

Eğer aynı işlemciden devam edecekseniz 1500 liraya sıvı soğutma almak yerine kasa + 240mm sıvı soğutma alabilirsiniz. Benim kasam güzel, beğeniyorum diyorsanız yine de 1500 liralık sıvı soğutma önermezdim o işlemciye. 360mm sıvı soğutma 100R kasaya takılamıyordu sanırım, sıkıntı çıkarıyordu.

Sadece sıvı soğutma;

Kasa + sıvı soğutma mantıklı geldiyse Zoomflow 240X, Corsair 4000X alınabilir. Sonuçta 100R kenarda durmaz, satarsınız.
Kasayı daha yeni aldım. Yeni bir yükseltme yapmadığım sürece yeni kasa almam daha bugün elime geldi kasa, denemedim bilmiyorum ama 360mm ön panelde destekliyor yukarısı 240 destekliyor. Kasayı indirimde 580 TL ye aldım açıkçası, iade et bunu al derseniz bilmiyorum ama yorumları güzeldi kasanın. İşlemciye ilerde OC yapmayı düşündüğüm için sıvı soğutma düşünüyorum yoksa stok kullanacaktım bir süre ama onda da ısınıyormuş.

Daha dün de anakartı iade edip yeni anakart siparişi verdim adamlar diyecek dalga mı geçiyor bu bizle 😂 Şimdi hangi kasayı önerdiniz tam anlamadım phanteks değil mi 4000X dediğiniz kasa nedir? 100R kötü bir kasa mı?
Ayrıca 4000x 1200 TL gibi bir fiyat yani aldığım kasanın 2 kat fiyatına sahip

100R kötü değil fakat 1500 liralık sıvı soğutmayı içine koymazdım açıkçası.

Corsair 4000X beyazlar bi' ara 1000 liraydı, indirim vs. ararsanız bulursunuz yine o fiyatlara. Phanteks olan P360X, onu kasanın geri iade maliyetine bakmadan önerdim yani sıvı soğutma + kasa 1500 lira yapıyordu. Eğer iade etmeyi düşünürseniz 4000X ve P360X dışında bolca alternatif var.

Peki iade edip ne alabilirim kasa ve soğutucu olarak toplam 2000 TL maaliyet dersek?
Açıkçası 100R kötü değilse değiştirmeye gerek yok gibi yani değiştirmemi şiddetle öneriyor musunuz?
5600X için 1500TL sıvı soğutma israf, bu da alınabilir. Kasayı iade falan etmeyin.

Teşekkürler dostum bence de iadeye gerek yok ilerde yeni bir sistem toplayacağım zaman daha sağlam bir yeni çıkan kasa tercih ederim :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı