Çözüldü 5600X sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Butregueno

Megapat
Daha fazla  
Güç kaynağı şartelini açık konuma getirip kasa üzerinden Power tuşuna basınca fotoğraftaki gibi saniyelik ekran kartı ve 24'lü anakart güç bağlantı kablosunun orada bir LED yanıp sönüyor hemen. Sadece bu...
Bilgisayarı çalıştıramıyorum:(

RAM'leri A1-B1 olarak, teker teker A2 olarak takıp da denedim. Halihazırda zaten A2-B2 olarak takılı.

Sorunumu çözebilecek tecrübeli biri varsa çok yararlı olacak.

5600X
MSI B550-A Pro
ASUS 6650XT
G.Skill 32 GB (2*16)
Verbatim Vi7000G
BitFenix Ares 600W (PSU bpa600)

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-05-30-13-21-37-43_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.jpg
    Screenshot_2024-05-30-13-21-37-43_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.jpg
    102,7 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarttan fan kablolarını çıkardınız mı?

PSU da Molex kablosu olur. Fanları PSU'dan çıkan Molex kablosuna bağlayıp Molex'i de PSU'ya bağlamanız gerekiyor. Fanların bağlantısını ankarta yapmayın.

Bir de kabloları çok fazla zorlamayacak şekilde arka tarafa alırsanız hem güzel görüntü olur hem de hava akışını rahatlatır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan bakarak da kablo toplama hakkında bilgi alabilirsiniz.

Çıkardım hocam. Fanların hepsi Molex; birbirine bağlanabiliyor. PSU'dan gelen dişi Molex ve 4 pin bağlantısı olan bir kablo var. 4PIN'i anakarttan çıkarınca açılmıyordu PC yine. Molex'i fanlardan çıkarınca çalıştı.

Hangi Molex'i çıkardığınızda PC açıldı orayı tam anlayamadım.

Fan kablolarınız Molex bunu doğru anladım galiba.

4 pin dediğiniz kablo hangisi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan bakarak da kablo toplama hakkında bilgi alabilirsiniz.

Hangi Molex'i çıkardığınızda PC açıldı orayı tam anlayamadım.

Fan kablolarınız Molex bunu doğru anladım galiba.

4 pin dediğiniz kablo hangisi?

Hocam görseldeki alttaki dörtlü kasaya ait fanların. O dörtlünün arkasına elimde tuttuğum PSU'dan gelen dişi kabloyu takmıştım; çıkarınca açıldı PC. Yeniyim bu işlerde aktaramiyor olabilirim; affola. Öğrenirken olucak hatalar :)

Dosya Ekleri

• IMG20240530140444.jpg
    IMG20240530140444.jpg
    114 KB · Görüntüleme: 32
Sıkıntı yok hocam bende senin gibiyim topladıktan sonra öğrendim bir şeyleri.
Sana da yardımcı olmaya çalışayım.

PSU'dan gelen kabloda bir problem var gibi duruyor hocam. Şöyle bir şey deneyelim gene emin olmak için.
Fanların Molex kablolarını birbirinden ayırıp tek tek dener misin belki de fan kablosu kısa devre yaptırıyordur?

@Marix Hocam ilk bakışta nasıl anladınız kısa devre olduğunu merak ettim bende baktım ama göremedim o kadar iyi.

Sistemin açılmaya çalışıp açılamaması kısa devre göstergesi, oda Molex'lerden çıkmış.

Ters takıyor olabilir.

Son düzenleme:
Çok seviyorum bu forumu. Harbi adamsınız. Tecrübeli ve bilgili arkadaşların aramızda olması çok güven veriyor. Gerçekten baya içime dert olmuştu çözüldü konuya yazan arkadaşlar sayesinde. Samimiyetle çok teşekkür ediyorum, büyük fayda sağladınız bana.

Faruk hocam pcyi çalıştırdık:) şimdi sırada kurmak var. Yazılım tarafına bir geçsem orada sıkıntım yok şükür. Donanım ilk defa deniyorum. DP , hdmı ikisine de taktım ama görüntüyü getiremedim monitöre.

HDMI kablosunu çıkarın hocam sadece DP kablosu kalsın. Görüntü gelecek mi bakalım.

Anakarttan fan kablolarını çıkardınız mı?

PSU da Molex kablosu olur. Fanları PSU'dan çıkan Molex kablosuna bağlayıp Molex'i de PSU'ya bağlamanız gerekiyor. Fanların bağlantısını ankarta yapmayın.

Bir de kabloları çok fazla zorlamayacak şekilde arka tarafa alırsanız hem güzel görüntü olur hem de hava akışını rahatlatır.
Faruk hocam dediğinizi yaptım. anakarta yapmadık bağlantıyı 4 fanda çalışır durumda şuan:) kablo düzenleme işini halledeceğim sırada.

Sonra görüntü alıp biosa girebilsem bi.

Dosya Ekleri

• 171706788175234301485220110192.jpg
    171706788175234301485220110192.jpg
    222,7 KB · Görüntüleme: 26
Çok seviyorum bu forumu. Harbi adamsınız. Tecrübeli ve bilgili arkadaşların aramızda olması çok güven veriyor. Gerçekten baya içime dert olmuştu çözüldü konuya yazan arkadaşlar sayesinde. Samimiyetle çok teşekkür ediyorum, büyük fayda sağladınız bana.

Faruk hocam pcyi çalıştırdık:) şimdi sırada kurmak var. Yazılım tarafına bir geçsem orada sıkıntım yok şükür. Donanım ilk defa deniyorum. DP , hdmı ikisine de taktım ama görüntüyü getiremedim monitöre.
Aynen hocam forumda herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor forumda. Sağolsunlar teknik arkadaşlarda var baya iyi oluyor. Sorunları bazen çözemesekde genede yardımcı oluyoruz her şekilde.
Donanım zor hocam bende öğrenirken baya şeyler öğrendim. Hala daha bilmediğim şeyler var

Faruk hocam dediğinizi yaptım. anakarta yapmadık bağlantıyı 4 fanda çalışır durumda şuan:) kablo düzenleme işini halledeceğim sırada.

Sonra görüntü alıp biosa girebilsem bi.
Halledersiniz hocam, çalıştırdık sonuçta gerisi kolay Allah'ın izniyle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı