5600X sistem için PSU önerisi

Ekran kartı hariç demene gerek yok, ekran kartı dahil de alabilirsin aslında. RX 6700XT stoğu var şu an 8800 TL'ye.

B550 Gaming EDGE modeli Tomahawk'tan daha iyi.
Hocam, aklımda başka bir model var idi, karıştırmış olabilirim, Gaming Plus'mıydı sorunu olan model?

Yarını bekle istersen, Gaming Gecesi'ne gelirse 5100 liraya falan geliyor.

İşlemci;

PSU;
RAM;
Sıvı soğutucu;
Kasa;
1 TB M.2 SSD;
250 GB M.2 SSD;
Anakart;

Toplam 13.880 TL.

Hocam, aklımda başka bir model var idi, karıştırmış olabilirim, Gaming Plus mıydı sorunu olan model?
Herhangi bir sorunu bulunmamakta.

Kasa harici diğer söylediklerinize katılamıyorum. Anakartı sanırım 3 kez değiştirdi sağ olsun forumdaki arkadaşlar bu fiyata daha iyi bir şey varsa niye önermediler anlamadım. HDD'ye oyun kurup yükleme ekranlarında beklemekten sıkıldım arşiv yapmayacağım o yüzden SSD almak istiyorum. Sıvı soğutma içinde birkaç forumda güzel şeyler okumuştum onları baz alarak ekledim.
Anakartı yanlış görmüşüm, onda bir sorun yok, kalabilir. Ancak diğer parçalar kötü. O sıvı soğutmayı forumda kim önerdi anlamış değilim. Kötü yanlarını @BerkayZ87 hocam daha iyi anlatır. 2 SSD sizin tercihiniz ancak bence gereksiz masraftan başka bir şey değil. Bir RAM'e 3000TL vermek de bana sorarsanız mantıksızlık kokuyor.

İşlemci;

PSU;
RAM;
Sıvı soğutucu;
Kasa;
1 TB M.2 SSD;
250 GB M.2 SSD;
Anakart;

Toplam 13.880 TL.

Şöyle bir durum var parçaların hepsini bir yerden alıp montajlatmam gerekiyor çünkü montajlama işlemini yapamıyorum yaşadığım yerde de yapabilecek birileri veya bir mağaza yok. Bundan 7 sene önce Vatandan topladığım sistemi Vatana götürmeme rağmen toplamadılar gerçi şikayette bulundum ilgilendiler ama ben kasayı toplatmak için bir hayli uğraşmıştım. Onun dışında sinerji, qp, inventus, itopya hepsine baktım en uygunu itopya ordan toplamaya kalksam eminim 14k üzerine çıkacaktır bu parçalar. Kasanın aynısını zaten satmıyorlar. Basit rehber videosu izle topla diyeceksiniz ama gerçekten bu kadar büyük bir para üzerinde staj, deneme yapacak cesaretim yok.
Anakartı yanlış görmüşüm, onda bir sorun yok, kalabilir. Ancak diğer parçalar kötü. O sıvı soğutmayı forumda kim önerdi anlamış değilim. Kötü yanlarını @BerkayZ87 hocam daha iyi anlatır. 2 SSD sizin tercihiniz ancak bence gereksiz masraftan başka bir şey değil. Bir RAM'e 3000TL vermek de bana sorarsanız mantıksızlık kokuyor.
Bundan önce aldığım bilgisayarı 7 senedir kullanıyorum hiçbir yükseltme yapmadım. Bu bilgisayar içinde aynısının olmasını istiyorum. 7 sene içinde 16gb Ramden fazla isteyen oyunlar çıkmayacak mı ki? Gskill markasına çok güveniyorum çünkü bahsettiğim pcde Gskill ramler kullanıyorum. 32gb olup daha ucuzunu bulamadım. Soğutucuyu kasayı vesaire değişirim hepsini önerilenlerden topladım zaten ama dediğim gibi hepsini bir yerden toplamam gerekiyor

İşlemci;

PSU;
RAM;
Sıvı soğutucu;
Kasa;
1 TB M.2 SSD;
250 GB M.2 SSD;
Anakart;

Toplam 13.880 TL.

Itopyadan yeni bir sistem topladım bakar mısınız bir nasıl bu ?

MSI MPG B550 GAMING EDGE WIFI

AMD RYZEN 9 5900X

GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws V Siyah 3600MHz CL18

WD BLACK 250GB SN750 NVMe M.2 SSD

Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 240mm

CORSAIR 4000D Airflow

CORSAIR RM850 850W 80+ Gold Full Modüler

Daha sonra 1tb ssd ekleyeceğim.

Toplam:
13.958,73 TL

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet ekran kartı hariç. Gerçekten çok iyi olur sabahtan beri 20 tane sistem topladım ^^
1626367908855.png

Biraz pahalı oldu. Açıkçası bu parçaları ayrı ayrı toplasak çok daha ucuza gelir ancak imkanın yokmuş, yapacak bir şey yok.

Eğer pahalı oldu dersen kasayı 4000D AirFlow yapabilirsin.

O zaman bütçene tam yetiyor.

Eki Görüntüle 1108620

Biraz pahalı oldu. Açıkçası bu parçaları ayrı ayrı toplasak çok daha ucuza gelir ancak imkanın yokmuş, yapacak bir şey yok.

Eğer pahalı oldu dersen kasayı 4000D AirFlow yapabilirsin.

O zaman bütçene tam yetiyor.
Airflowu ekledim. Peki bu sistem ups ile kullanıldığında dengeli voltaj vesaire kaç sene götürür acaba? 3060ti 3070 3080 hepsi için uyumlu mu?

Airflowu ekledim. Peki bu sistem UPS ile kullanıldığında dengeli voltaj vesaire kaç sene götürür acaba? 3060 Ti, 3070 ve 3080 hepsi için uyumlu mu?
Önerdiğim PSU ile 3090 bile kullanabilirsin. UPS konusunda bilgim yok.

Evet ekran kartı hariç. Gerçekten çok iyi olur sabahtan beri 20 tane sistem topladım ^^
Screenshot_20210715-200434_Chrome.jpg

Burası 13.190TL yapıyor. Sıvı soğutmayı başka yerden alabilirseniz bunu alın:

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı