5700 XT vs RTX 2060S

Odin.son

Decapat
Arkadaşlar yarın teknogenetik.com'dan gidip bilgisayar siparişi vereceğim. Araştırmalarıma göre RX 5700 XT tam bir fiyat/performans canavarıymış. Benim bilgisayar almamdaki amaç sadece oyun yani başka bir şey değil fakat bu RX 5700 XT'nin bir sürü sorunu (yeşil ekran, siyah ekran, WattMan hatası sürücü sorunlari vs..) olduğunuda araştırmalarım sonucu gördüm ve fazla bilgisayardan anlamayan biri olduğum için korktum çünkü ilk kez toplama oyuncu bilgisayarı alacağım ve bozulursa düzeltemem ve bütün param gider ailemle aram bile bozulabilir. Bu yüzden RTX 2060S almayı düşünüyorum ama hatalar düzeltildiyse 5700 XT alacağım. Sizin de fikirlerinizi merak ediyorum hangisini alayım? 5700 XT'nin hataları düzeltildi mi alınır mı yoksa RTX 2060S'mi alınır? Aralarında çok fazla performans farkı var mı? (Oyun için) şimdiden teşekkürler :)

Öncelikle cevaplarınız için ikinizede çok teşekkür ederim.
Sistem olarak :

ve

bu ikisi arasında kaldım.. sistemlerden hangisi önerirsiniz? rx 5700 xt'ye daha yakınım ama bu kadar sorunu olduğu için korkuyorum. Eğer bir sorun çıkarsa düzeltmemem çünkü.. rtx 2060 süper oyun için bana yeterli olur mu ikisi arasında çok bir fark varmı ki?

5700XT'li sistem zaten direk PSU'dan elendi. Diğer sistemin içinde ne olduğunu bilemediğimiz için onuda tavsiye etmiyorum.
Kusura bakmayın pek bilgisayardan anlamıyorum o yüzden psu nedir acaba açar mısınız kısaca? ve diğer sistemin içinde ne olduğunu bilmiyoruz derken ne kastettiniz acaba anlayamadım...ve neden ikisinide tavsiye etmiyosunuz biraz daga detaylı anlatır mısınız...tekrardan kusuruma bakmayın cahilliğime verin..zaman ayırdığınız için teşekkürler

@Odin.son İstediğiniz kadar soru sorabilirsiniz biz burada bunun için varız :).

PSU: Power Supply sistemin güç kaynağıdır çok önemsenmez fakat aslında en önemli parçadır kendisi.

"İçinde ne olduğunu bilmiyoruz." derken mesela kaliteli anakart, RAM ve SSD kullanılmamış olabilir, belirtilmediği için bu oran dahada yükseliyor. Bu sebeplerden ötürü tavsiye etmiyorum.

@Odin.son İstediğiniz kadar soru sorabilirsiniz biz burada bunun için varız :).

PSU: Power Supply sistemin güç kaynağıdır çok önemsenmez fakat aslında en önemli parçadır kendisi.

"İçinde ne olduğunu bilmiyoruz." derken mesela kaliteli anakart, RAM ve SSD kullanılmamış olabilir, belirtilmediği için bu oran dahada yükseliyor. Bu sebeplerden ötürü tavsiye etmiyorum.
Öncelikle çok teşekkürler çok sağolun iyi ki varsınız :)
Benim bütçem max. 8 bin tl ve bunları bulabildim. Siz bu ikisinden birisini alıcak olsanız hangisini alırsınız? ve rx 5700 xt şu an sorunlumu bir bilginiz var mı alınır mı yani?

@Odin.son Tekrardan söylüyorum ikisinide almazdım, montaj konusunda sıkıntı çekeceğinizi düşünüyorsanız sitelerden toplayıp onlara montajlatabilirsiniz fakat benim tavsiye ettiğim kendinizin yapması bu şekilde farklı farklı sitelerden indirimler kovalanarak ortaya çok güzel sistemler çıkabiliyor.

5700XT konusunda evet sıkıntılar devam ediyor.

@Odin.son Tekrardan söylüyorum ikisinide almazdım, montaj konusunda sıkıntı çekeceğinizi düşünüyorsanız sitelerden toplayıp onlara montajlatabilirsiniz fakat benim tavsiye ettiğim kendinizin yapması bu şekilde farklı farklı sitelerden indirimler kovalanarak ortaya çok güzel sistemler çıkabiliyor.

5700XT konusunda evet sıkıntılar devam ediyor.
Acaba müsaitseniz zamanınız varsa bana 8bin tl'lik sadece oyun odaklı bir sistem önerebilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı