5700X stabil Curve Optimizer ayar önerisi

Daha fazla  
RAM
32GB DDR4 3200 MHZ CL16 8*4 RAM
Ekran kartı
MSI RTX 3070 GAMİNG X TRİO 8GB
Anakart
GİGABYTE B550M DS3H
İşlemci
AMD RYZEN 7 5700X
Hayırlı hafta sonları dilerim herkese iyi günler.
Steam PUBG oyuncusu olarak 20 30 FPS bile benim için önemli. Oyunun son alanlarında olsun, hotdrop atladığımızda olsun (kalabalık şehirler örneğin. Yaşına polyana, pochinki gibi). Araştırma yaptım Curve Optimizer ile biraz daha performans alabileceğimi öğrendim. Aranızda aynı işlemciyi ince ayarlarda ve stabil halde kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?

Ve 2 sorum daha olacak.

1. ufak bir darboğaz yaşıyorum oyunda, sebebi Custom res (1440x1080) kullandığım için. MSI Afterburner ile MHz ve bellek düşürsem darboğazı azaltabilir miyim? Çözünürlük yükseltmek istemiyorum çünkü 1928*1080 veyahut da 1728*1080 16:10 olduğu için alışık değilim o yüzden 4:3 1440*1080 kullanıyorum.

2. BIOS ayarlarında PCI bölümün de pciex16 gibi bir ayar buldum, ne işe yaradığını bilmiyorum. Bu ayar (Auto) seçeneğindeydi ben bunu gen3 yaptım hiç anlamadiğim şekilde ekranım öncekine göre daha akıcı oldu. Bu ayar nedir ne işe yarar?

Not;
Kule tipi soğutucum var yük altında PBO açık halde maximum 74 dereceyi gördüm.

Silikon kalitesi diye brişey var üstüne her CPU'nun Core larınında kendi içinde farklı farklı yani başkasının ayarı sana uymaz. Temelde bunu öğrenmelisin.

Silikon kalitesi diye brişey var üstüne her CPU'nun Core larınında kendi içinde farklı farklı yani başkasının ayarı sana uymaz. Temelde bunu öğrenmelisin.

Hocam aynı marka aynı model işlemci için soruyorum ben bendeki 5700X in silikon kalitesiyle, misal sendeki 5700X in silikon kalitesi farklı mı olur?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı