5700X3D alınır mı?

• Konuyu başlatan kino
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 62
  • Görüntüleme 15.455
Hocam açıkçası AMD, daha doğrusu satıcılar işlemciyi öyle bir fiyata koydu ki pek de mantıklı gelmedi bana. Yani ben açıkçası 5700x3D'nin 5800x3D'de olan AMD'nin Intel'e karşı şov yapma amacını fiyat performans noktasına indirgeyeceğini düşünmüştüm, ne yazık ki buradaki maliyete mevcut bileşenleri satınca rahatlıkla DDR5'e geçiyorsunuz.

Son düzenleme:
Gözlüklerim yanlış görmüyorsa 9600₺ benim açımdan değmez.

AM5'e geçmez her ne kadar zahmetli olsa da alınabilecek performans farkı ve ileri dönüklülüğü her türlü daha mantıklı kılıyor bence.

7500F'e geçerim yine de 9500₺'ye 5700X 3D'ye geçmem.

7000-7500₺ gibi bir fiyata sahip olsaydı olurdu ancak 9500 değmez...

Bir soru. DDR5'e geçmek üşendiriyor, bu işlemci alınıp böyle 1080P'de RTX 4070'le beraber birkaç sene gidilir mi yoksa "AMD keriz silkelemeye çalışıyor, ölü sokete para verilmez" mi?

Hocam bence DDR5'e geçin. Şu an 10k gibi bir fiyatı var. Onda da 6K 7500F, 3K anakart, 2K kaliteli RAM. 11k tutuyor. Üstelik performans farkı var.

Dünyanın en tembel insanı bile olsam ölü sokete 9000 liralık işlemci yatırımı yapmam. Ki zaten saf üretim de değil, elde kalan dandik silikonlu işlemcileri yeni isimlendirmeyle bir alt model olarak önümüze sürüyorlar :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı