5700x3D işlemciye geçiş sonrası FPS düşüşü

Nikto

Hectopat
Merhaba hikayeli oyunlar da 5600X daha fazla FPS verirken 5700x3D daha az FPS veriyor. 5600X de CPU hızı 4500'e ayarlamıştım sabit kalıyordu. 5700x3D de 4500'e ayarlamama rağmen CPU hızı sabit kalmıyor neden olabilir?

5700x3D overclock yapılabilir bir işlemci değil diye biliyorum. 4.5 GHZ'de sabit kalmamasının nedeni de bu olabilir. Overclock yaptığınızı zannetmişsiniz.
Daha düşük FPS meselesine gelince öyle olmaması gerekir. Çok ayarı kurcaladıysanız BIOS sıfırlamayı ve sadece X.M.P. açarak testinizi yapmayı deneyin.

5700x3D overclock yapılabilir bir işlemci değil diye biliyorum. 4.5 GHZ'de sabit kalmamasının nedeni de bu olabilir. Overclock yaptığınızı zannetmişsiniz.
Daha düşük FPS meselesine gelince öyle olmaması gerekir. Çok ayarı kurcaladıysanız BIOS sıfırlamayı ve sadece X.M.P. açarak testinizi yapmayı deneyin.
peki biostan asus optimali açayım mı ?

Sadece RAM bellekleriniz için XMP ayarını açın ki gerçek frekanslarında çalışsınlar. ASUS anakartta D.O.C.P diye geçiyor da olabilir. Başka ayar kurcalamadan deneyin.
tamam deniyorum yazacağım birazdan

tamam deniyorum yazacağım birazdan
işlemcileri tekrar test ettim 3-5 fps fark ediyor sadece 5700x3d 4050mhz ile çalışıyor

Son düzenleme:
Son durumda 5700x3D öne geçti mi? Geçtiyse esas farkı rekabetçi, yüksek FPS ile oynadığın oyunlarda fark edersin. 300-500 FPS alınan oyunlarda çok fark olur.

Frekans meselesinde ise mevcut soğutman ne kadar güçlü ise işlemcin o kadar yüksek frekansta çalışacaktır. Kaç derece oluyor oyunlarda?

Hayır geçmedi yani 3-5 Fps fazla veriyor ona da fark denmez yani , ama bi tane oynadığım rekabetçi oyunun da 30-40 fps fark verdi o güzel oldu. 240mm sıvı soğutucu var en fazla 60-61 god of war Ragnarök oyununda gördüğüm sıcaklık

X3D işlemciler AAA dediğimiz yüksek grafikli oyunlarda neredeyse pek fark ettirmezler. Çünkü bu oyunlar işlemciden çok ekran kartına yüklenirler. Rekabetçi oyunlar ise ekran kartına o kadar az ihtiyaç duyar ki genelde ekran kartı tam performansta kullanılmaz. Burada işlemcinin gücü doğrudan etkili olur. X3D'nin olayı bu zaten.

Sıcaklık değerlerin gayet güzel. Her şey olması gerektiği gibi.

X3D işlemciler AAA dediğimiz yüksek grafikli oyunlarda neredeyse pek fark ettirmezler. Çünkü bu oyunlar işlemciden çok ekran kartına yüklenirler. Rekabetçi oyunlar ise ekran kartına o kadar az ihtiyaç duyar ki genelde ekran kartı tam performansta kullanılmaz. Burada işlemcinin gücü doğrudan etkili olur. X3D'nin olayı bu zaten.

Sıcaklık değerlerin gayet güzel. Her şey olması gerektiği gibi.
Teşekkür ederim birşey daha sormak istiyorum. Çarpma kilidi kapalı 5700x3d işlemcide 5600x işlemci de çarpan kilidi açık. Çarpan kişiyi açık olan işlemciler de mi frekans sabitleniyor ?

Frekans sabitleme olayı manuel overclock yapıldığında olur. Elle frekans ve voltaj girersiniz ve işlemci sürekli o frekansta çalışır. Ryzen 5000 serisinde buna pek ihtiyaç kalmadı. Artık PBO ve Curve Optimizer ile overclock ve undervolt yapılıyor ve işlemci ihtiyaç duyduğu frekansa kendisi çıkıp iniyor. 5000 serisinden sonrasını deneyimleme fırsatım olmadığından Ryzen 7000 ve 8000'i bilmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı