5700x3D vs 5800x3D

118420

Megapat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar, halihazırda B550 Tomahawk ile kullandığım 5600X işlemcim mevcut. Bunu 5800x3D ye yükseltmek istiyorum. Fakat sarı sitede 2.el 9 10 binin altında yok. 5700x3D ise şu an 7200 TL 0 fiyatı ile satışta. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, halihazırda B550 Tomahawk ile kullandığım 5600X işlemcim mevcut. Bunu 5800x3D ye yükseltmek istiyorum. Fakat sarı sitede 2.el 9 10 binin altında yok. 5700x3D ise şu an 7200 TL 0 fiyatı ile satışta. Sizce ne yapmalıyım?
Elinizdeki işlemci-anakart-rami satsanız direk AM5'e geçersiniz diye düşünüyorum o kadar ek bütçe ile.

5700x3D zaten 5800x3D ile aynı denebilir, AM5 geçmek istemiyorsanız 5700x3D tabii ki

o kadar aşırı performans artışı olurmu bilemem zaten 2k monitör kullanıyorsunuz işlemciye biraz overclok ve undervolt yaparak biraz performans kazanabilirsiniz

Anakart ve RAMler çok güzel fakat halen sadece anakart ve RAM oldukları için ikinci elde güzellikleri fiyata yansımayabilir ve AM5 için satarken epey zarar edebilirsiniz.

Eğer AM5 geçmenize gerek yoksa 5700x3D, 5800x3D ye göre sadece %4 geride, 5700x3D çok rahatlıkla alınabilir. Diğer taraftan 5800x3D sıfır fiyatıysa çok saçma, onun yerine AM5 geçmek daha mantıklı.

AM5'e geçmelisiniz.

Parçalarımın kaliteli olduğunu düşünüyorum. Satarsam aynı kalitesi fiyatına satamam maalesef.

Elinizdeki işlemci-anakart-RAM'i satsanız direk AM5'e geçersiniz diye düşünüyorum o kadar ek bütçe ile.

Şöyleki ortalama bir hesap yaptığımda AM5 için 12 13 bin vermem gerekli şayet sadece işlemcimi 5700x3D ye yükseltirsem 4bin 5800x3D için 6 bin vereceğim ve şu anki kalitede parçalarda alamam AM5'te.

5700x3D zaten 5800x3D ile aynı denebilir, AM5 geçmek istemiyorsanız 5700x3D tabii ki.

Geçersem şu anki kalitede parçalar alamayacağım o yüzden AM4'te kalmayı düşünüyorum. Ayrıca kullanımım için yeterli.

Anakart ve RAM'ler çok güzel fakat halen sadece anakart ve RAM oldukları için ikinci elde güzellikleri fiyata yansımayabilir ve AM5 için satarken epey zarar edebilirsiniz.

Eğer AM5 geçmenize gerek yoksa 5700x3D, 5800x3D ye göre sadece %4 geride, 5700x3D çok rahatlıkla alınabilir. Diğer taraftan 5800x3D sıfır fiyatıysa çok saçma, onun yerine AM5 geçmek daha mantıklı.

Tam da dediğiniz gibi parçalarımın kaliteli olduğunu düşünüyorum satarsam bayağı bir zarar ederim. AM5'e geçmeme gerek yok çünkü genelde solo Game'ya da LoL R6 CS2 tarzı oynuyorum şu anlık 2K için bana yeterli hatta fazla bile işlemcime hazır satıcı bulduğum ve arkadaşım olduğu için satıyorum sadece.

Şöyle konuyu toparlayayım kusura bakmayın yeterli detay vermedim. AM5'e geçmeyeceğim çünkü aynı kalitede parçalar alamam parçalarımda çok eski değiller. Kullanımım içinde şu an 5600X ile birlikte bile gayet yeterli sadece arkadaşımın işi görülsün bende bir yükseltme yapayım diye alıyorum. Sarı siteden 2. el 5800x3D alırsam toplamda 6 bin vereceğim ama 5700x3D alırsam toplamda 4 bin vereceğim ve ürün 0. sizce aralarındaki performans farkına 2bin + 2.el değer mi?

Son düzenleme:
Mantıklı değil daha az para vermiş olsanız bile. Ayrıca sadece anakart, RAM ve işlemciyi değiştireceksiniz. Üstelik daha güçlü ve daha yeni bir sisteminiz olacak.
RAM'i 1x16 alıp sonradan bir tane daha 16'lık takabilirsiniz.
Ayrıca;

Mantıklı değil daha az para vermiş olsanız bile. Ayrıca sadece anakart, RAM ve işlemciyi değiştireceksiniz. Üstelik daha güçlü ve daha yeni bir sisteminiz olacak.

Hayır mantıklı, AM5'ye geçmenin maliyeti hem 5000 TL daha fazla hem de o fiyata AM5 için alınacak parçalar genellikle en ucuz ve düşük seviye ürünler. Parça kalitesi AM4'teki şu anki sistemiyle aynı olmaz. Ayrıca performans olarak da 5700x3D ile aynı seviyede bir performans alır. AM4'teki sistemi zaten iyi olduğu için 5700x3D de gayet mantıklı.

RAM'i 1x16 alıp sonradan bir tane daha 16'lık takabilirsiniz.
Ayrıca;

Hocam attığınız anakart ve RAM'i kullanacağıma kullanmam daha iyi inanın. Ben tak çalıştırcı değilim baktığımda gözümede hitap eden bir şey almak isterim ve gözüme hitap edecek anakart ve işlemci eklediğimde ise anakart ortalama 7K RAM'ini alsam ortalama 4.5 5K işlemcide 6 k dedinmi Total'de 17 18 klık bir ücret çıkıyor ben buna ek işlemcimi satsam geriye kalan 14 k yı vermem çünkü sistemim şu an bile yeterli bana. Hadi 14'ün 4'ünü verdim 10 k daha verip yükselteceğim yükseltebilirim fakat LoL R6 CS için yükseltmemeliyim diye düşünüyorum.

Hayır mantıklı, AM5'ye geçmenin maliyeti hem 5000 TL daha fazla hem de o fiyata AM5 için alınacak parçalar genellikle en ucuz ve düşük seviye ürünler. Parça kalitesi AM4'teki şu anki sistemiyle aynı olmaz. Ayrıca performans olarak da 5700x3D ile aynı seviyede bir performans alır. AM4'teki sistemi zaten iyi olduğu için 5700x3D de gayet mantıklı.

Hocam ekran kartınızdan memnun musunuz? Bende 6800XT'yi satıp bulursam Red Devil modelini almayı düşünüyorum.

Hocam istediğim parçalar ile geçersem şu an 17k istediğim parçalar ki ben DDR4 anakart RAM işlemciyi ancak 7 k ya satarım 10k cepten neden vereyim işimi görüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı