5700x3D vs 5800x3D

Hayır mantıklı, AM5'ye geçmenin maliyeti hem 5000 TL daha fazla hem de o fiyata AM5 için alınacak parçalar genellikle en ucuz ve düşük seviye ürünler. Parça kalitesi AM4'teki şu anki sistemiyle aynı olmaz. Ayrıca performans olarak da 5700x3D ile aynı seviyede bir performans alır. AM4'teki sistemi zaten iyi olduğu için 5700x3D de gayet mantıklı.
Daha güçlü ve daha yeni ürünler. Ne demek kalitesi daha az? Hangi yönden daha az? 7500F dediğin işlemci 5800X3D'ye denk. RAM'ler de çok daha güçlü. Neresi eksik anlayamadım.
Hocam attığınız anakart ve RAM'i kullanacağıma kullanmam daha iyi inanın. Ben tak çalıştırcı değilim baktığımda gözüme de hitap eden bir şey almak isterim ve gözüme hitap edecek anakart ve işlemci eklediğimde ise anakart ortalama 7K RAM'ini alsam ortalama 4.5 5K işlemcide 6 k dedinmi Total'de 17 18 klık bir ücret çıkıyor ben buna ek işlemcimi satsam geriye kalan 14 k yı vermem çünkü sistemim şu an bile yeterli bana. Hadi 14'ün 4'ünü verdim 10 k daha verip yükselteceğim yükseltebilirim fakat LoL R6 CS için yükseltmemeliyim diye düşünüyorum.
Bu kadar görünüşe düşkünseniz daha fazla para vermenizin gerekmesi doğal. Sizin sorununuz. Ayrıca şu an sisteminiz yeterliyse bizi niye yoruyorsunuz?
Bu arada konu işinizi görüp görmemesi değil, paranızın hakkını almanız.

Hocam ekran kartınızdan memnun musunuz? Bende 6800XT'yi satıp bulursam Red Devil modelini almayı düşünüyorum.

Evet, hem de fazlasıyla. 3060'dan geçtim ve hem performans olarak hem kalite olarak fazlasıyla iyi hem de soğutma performansında şaşırttı. Ancak 6800XT'den geçmeye değip değmeyeceğinden emin değilim. 6800XT ve 6900XT arasında bir kart, 6800XT'den geçiş yapmayı düşünüyorsanız bence en azından 7900GRE veya 7900XT tarafına çıkmanızı öneririm.

Daha güçlü ve daha yeni ürünler. Ne demek kalitesi daha az? Hangi yönden daha az? 7500F dediğin işlemci 5800x3D'ye denk. RAM'ler de çok daha güçlü. Neresi eksik anlayamadım.

Şu yönlerden daha az attığın anakartın VRM değerleri bile mevcut değil. Dediğin 7500F'i X3D gibi bir işlemciyi YouTube üzerinde baktığın solo oyunlar üzerinden değerlendiriyorsun. Ayrıca attığın RAM'lerde merdiven altı çipler kullanıyor. Daha saymamı istersen sayabilirim. İnsanlara bilgi verirken ilk önce bilgili olduğunuzdan emin olun.

Evet, hem de fazlasıyla. 3060'dan geçtim ve hem performans olarak hem kalite olarak fazlasıyla iyi hem de soğutma performansında şaşırttı. Ancak 6800XT'den geçmeye değip değmeyeceğinden emin değilim. 6800XT ve 6900XT arasında bir kart, 6800XT'den geçiş yapmayı düşünüyorsanız bence en azından 7900GRE veya 7900XT tarafına çıkmanızı öneririm.

7900GRE de düşünüyorum açıkçası ancak çok fazla model bulamadım onda o yüzden fazla yönelemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu yönlerden daha az attığın anakartın VRM değerleri bile mevcut değil. Dediğin 7500F'i X3D gibi bir işlemciyi YouTube üzerinde baktığın solo oyunlar üzerinden değerlendiriyorsun. Ayrıca attığın RAM'lerde merdiven altı çipler kullanıyor. Daha saymamı istersen sayabilirim. İnsanlara bilgi verirken ilk önce bilgili olduğunuzdan emin olun.
VRAM sayısı. Ayrıca 7500F ile 5800X3D denktir. 3D teknolojisinin düzgün çalıştığı oyunlarda bir tık öne geçer 5800X3D sadece. RAM'lerde nasıl merdiven altı çipler kullanılıyor? Kanıtlar mısınız? Hynix'in, Samsung'un vb. çipleri kullanılıyor. Apacer ve Patriot bilinen markalardır ve bu forumdaki birçok hocamız da kullanıyor hatta ben de kullanıyorum. Bu adamların hepsi cahil cühela mı Patriot ve Apacer alıyor merdiven altı olduğunu bilerek? Ayrıca çok biliyorsanız neden konu açıyorsunuz? Kendiniz karar verseydiniz bizden daha bilgiliyseniz.

Son düzenleme:
VRAM sayısı. Ayrıca 7500F ile 5800x3D denktir. 3D teknolojisinin düzgün çalıştığı oyunlarda bir tık öne geçer 5800x3D sadece. RAM'lerde nasıl merdiven altı çipler kullanılıyor? Kanıtlar mısınız? Hynix'in, Samsung'un vb. çipleri kullanılıyor. Apacer ve Patriot bilinen markalardır ve bu forumdaki birçok hocamız da kullanıyor hatta ben de kullanıyorum. Bu adamların hepsi cahil cühela mı Patriot ve Apacer alıyor merdiven altı olduğunu bilerek? Ayrıca çok biliyorsanız neden konu açıyorsunuz? Kendiniz karar verseydiniz bizden daha bilgiliyseniz.

5600X ve Tomahawk ikilisi kullanıyor. İkisi de overkill. 5600 ve yanına orta halli B550 çok rahat yeterdi. Bilgisine hayran kaldım.

VRAM sayısı. Ayrıca 7500F ile 5800x3D denktir. 3D teknolojisinin düzgün çalıştığı oyunlarda bir tık öne geçer 5800x3D sadece. RAM'lerde nasıl merdiven altı çipler kullanılıyor? Kanıtlar mısınız? Hynix'in, Samsung'un vb. çipleri kullanılıyor. Apacer ve Patriot bilinen markalardır ve bu forumdaki birçok hocamız da kullanıyor hatta ben de kullanıyorum. Bu adamların hepsi cahil cühela mı Patriot ve Apacer alıyor merdiven altı olduğunu bilerek? Ayrıca çok biliyorsanız neden konu açıyorsunuz? Kendiniz karar verseydiniz bizden daha bilgiliyseniz.

Attığınız sitede yine de VRM değerlerini göremedim. 3D teknolojisi olan olmayan her oyunda 5800x3D 7500fi saf güçte tokatlar. Kimin cahil cühela olduğunu ben bilemem ya yazılana inanılır ya da görünene ve evet ayrıca bu konularda çok bilgilide olduğumu düşünüyorum. Konumun başlığında da AM5 sistem önerisi yazdığımı ya da konumun içeriğinde AM5'e geçmeli miyim diye sorduğumuda henüz göremedim görürseniz haber edersiniz. Eminim ki sizden daha bilgiliyim daha okuduğunuzu anlamıyor gördüğünüzünde ne olduğunu bilmiyorsunuz konumda açıkcada belirttiğim gibi 5700x3D vs 5800x3D aradaki farka değer mi hangisini almalıyım iyi günler siz bir şey önermesenizde olur.

5600X ve Tomahawk ikilisi kullanıyor. İkisi de overkill. 5600 ve yanına orta halli B550 çok rahat yeterdi. Bilgisine hayran kaldım.

Kusura bakmayın aldığımda henüz 5600 çıkmamıştı bir dahakine AMD'ye önceden haber veririm.

Attığınız sitede yine de VRM değerlerini göremedim. 3D teknolojisi olan olmayan her oyunda 5800x3D 7500fi saf güçte tokatlar. Kimin cahil cühela olduğunu ben bilemem ya yazılana inanılır ya da görünene ve evet ayrıca bu konularda çok bilgili de olduğumu düşünüyorum. Konumun başlığında da AM5 sistem önerisi yazdığımı ya da konumun içeriğinde AM5'e geçmeli miyim diye sorduğumuda henüz göremedim görürseniz haber edersiniz. Eminim ki sizden daha bilgiliyim daha okuduğunuzu anlamıyor gördüğünüzün de ne olduğunu bilmiyorsunuz konumda açıkca da belirttiğim gibi 5700x3D vs 5800x3D aradaki farka değer mi hangisini almalıyım iyi günler siz bir şey önermeseniz de olur.
Tokatladığının kanıtını atar mısınız? Bu arada 7500F overclocklanabiliyor ama 5800X3D overclocklanamıyor (bazı yollardan oluyor ama uğraştırıcı. OC desteği yok). Ayrıca konu başlığında yazana göre değil, konuda yazana göre yorum yapıyoruz. "Ne yapmalıyım" diye sormuşsunuz ve en mantıklısını önerdik. Benden mi daha bilgilisiniz? Komik.

Attığınız sitede yine de VRM değerlerini göremedim. 3D teknolojisi olan olmayan her oyunda 5800x3D 7500fi saf güçte tokatlar. Kimin cahil cühela olduğunu ben bilemem ya yazılana inanılır ya da görünene ve evet ayrıca bu konularda çok bilgilide olduğumu düşünüyorum. Konumun başlığında da AM5 sistem önerisi yazdığımı ya da konumun içeriğinde AM5'e geçmeli miyim diye sorduğumuda henüz göremedim görürseniz haber edersiniz. Eminim ki sizden daha bilgiliyim daha okuduğunuzu anlamıyor gördüğünüzünde ne olduğunu bilmiyorsunuz konumda açıkcada belirttiğim gibi 5700x3D vs 5800x3D aradaki farka değer mi hangisini almalıyım iyi günler siz bir şey önermesenizde olur.

Kusura bakmayın aldığımda henüz 5600 çıkmamıştı bir dahakine AMD'ye önceden haber veririm.
Tomahawk 5600x için overkill kaçıyor. Yine mantıklı almamışsınızda konu bu değil. Arkadaşın attığı anakartta 6+2 faz bulunuyor lazımsa diye söylüyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tokatladığının kanıtını atar mısınız? Bu arada 7500F overclocklanabiliyor ama 5800x3D overclocklanamıyor (bazı yollardan oluyor ama uğraştırıcı. OC desteği yok). Ayrıca konu başlığında yazana göre değil, konuda yazana göre yorum yapıyoruz. "ne yapmalıyım" diye sormuşsunuz ve en mantıklısını önerdik. Benden mi daha bilgilisiniz? Komik.

Bir şey kanıtlamama gerek yok. 16 senedir bilgisayar kullanırım henüz OC kullanmadım kullanmamda. Dediğim gibi okuduğunuzu anlamamanızda sizin sorununuz. Konumda açıkca dedim birisinde durum bu şekilde diğerinde bu şekilde sizce ne yapmalıyım.

Bir şey kanıtlamama gerek yok. 16 senedir bilgisayar kullanırım henüz OC kullanmadım kullanmamda. Dediğim gibi okuduğunuzu anlamamanızda sizin sorununuz. Konumda açıkca dedim birisinde durum bu şekilde diğerinde bu şekilde sizce ne yapmalıyım.
5800x3d çok pahalı onu boşverin. 5700x3d 7.5k şu an, geçenlerde 7k fiyattaydı biraz zamlanmış. Yinede anakartınız iyi olduğu için 5700x3d alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı