Bazı durumlarda duyguları ve kişisel tercihleri görmezden gelebiliyoruz, şu an siz de öyle yapıyorsunuz bence. Arkadaş anakart ve RAM için kaliteyi önemsiyor, gerçek performansa çok az bir etkisi olsa da sadece bunların varlığı bile onu mutlu ediyor olabilir. Diğer taraftan dediğiniz değişimden sonra resmen yeni bir bilgisayar almış olacak (burası theseusun gemisi gibi oldu ama neyse).
Belki de bu kasa ve sisteme son yatırımını yapmak istiyordur, çok ileride yeni bir sistem alır. Şahsen o kadar zahmete girecek olsam direkt yeni sistem de toplardım ki hazır sistemlerde çok güzel fiyat avantajı da yakalayabilir.
Şu an eski işlemcisini de satarsa hepi topu 4 bin lira maliyet civarına %10-%100 arası performans artışı alabilecek ve 240-360Hz monitörleri rahatça kullanabilecek. (şahsen 5600 kullanıyorum ve CS2 de 144Hz monitörle bile zorlanıyorum, FPS 144'ün altına çok sık düşüyor ve kasma hissi yaşatıyor). Ayrıca tüm işlemi eğer pratiği varsa 10dk gibi kısa bir sürede dahi gerçekleştirebileceğini de hesaba katmalıyız.
Hocam ağzınız bal yesin tam benim düşündüklerimi tarif ettiniz şu anki sistemim yeterli son haddine getirip 4 5 sene daha kullanırsam kullanıp sonra yiğene devredeceğim yaş 30u geçti çünkü. Kusura bakmayın yasaklı bir kelime yüzünden kısıtlama aldım ondan geç yazdım.