5700XT- R5 3600 sistem sürekli kendini yeniden başlatıyor

Okidoki0

Centipat
Katılım
9 Temmuz 2020
Mesajlar
192
Çözümler
1
Dipnot: Düne kadar çok nadiren tekrarlanan olay bugün akşam saatlerinden sonra en az 8,9 kez art arda tekrarlandı.
Merhaba arkadaşlar, olay iyice canımı sıkmış durumda. Bilgisayar kendini sürekli yeniden başlatıyor, sanki kapanırcasına birden ekran kararıyor fakat RAM hala çalışır durumda devam ediyor (RGB ışıkları yanıyor), 5-6 saniye sonra bilgisayara kendini yeniden başlatıyor (ekranda herhangi bir sistem yeniden başlatıyor yazısı yazmıyor, normal Power tuşuna ilk defa basmışım gibi açılıyor). Sıcaktan kaynaklı diye düşünüyorum fakat Valorant oynarken ekran kartı en fazla 66 67 hadi diyelim 70 dereceleri görüyor, keza işlemci de aynı şekilde. İşlemcide stok fan kullanıyorum, kasada herhangi bir ekstra fan yok, 3 adet önde 1 adet arkada olmak üzere 4 fan. Radeon bildirimlerine girdiğimde birkaç kez WattMan yazıyordu fakat şu son 5 kapanmanın hiçbirinde WattMan yazmadı. Üstelik geçen yıl ilk aldığımda Witcher 3 oynarken Adana sıcağının içinde 80 derecelere yaklaşırken bu olay olmamıştı. Sistemi toplayalı aşağı yukarı 12 veya 13 ay oldu.


Ekstra bilgi vermeklerime gelecek olursak hiçbir ayarımla oynamadım, hiçbir ekstra güncelleme atmadım Windows 10 güncellemeleri ve ekran kartının WHQL sürümleri dışında bir güncelleme olmadı. En son 25.2.1 olması gerek onu kullanıyordum 26. seride olan en son çıkan WHQL'ye geçtim, bu sorunu mesajlarda yazarken yine yaşandı. Üstelik ekran kartı dereceleri tahminen 50-60 arası seyrederken. Gerçekten kafayı yemiş durumdayım, ne yapmam gerekir yardımcı olur musunuz?
Affınıza sığınarak bundan bir önceki postumdan anlaşılacağı üzere oynadığım donanım değişikliğini otomatik tanımlama ayarlarıyla(kapattım, Realtek değil Windows'un kendi ses sürücüsünü kullanıyorum, herhangi bir ses sürücüm yok olanı kaldırdım, Windows ne tanımladıysa artık) oynamışlığım var o da mikrofon kalitemi düzeltmek amacıylaydı. Sorun bu ayarları yaptıktan birkaç gün sonra başladı fakat bununla bir alakası olabilir mi bilmiyorum.
Yine ek olarak eski sürücüm olan 23. serideki WHQL'ye döndüm sorun hala devam ediyor, 25 dekine tekrar geçtim devam, 26 devam.
Kasa ve PSU Cooler Master MB511'in içinde gelen Cooler Master'in 650W +80 PSU'su tam olarak model ve detayları ne bilmiyorum İtopya'dan satın almıştım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının ağır bir yük altında hotspot sıcaklıklarına bakın. Hotspot sıcaklığına Hwinfo kullanarak bakabilirsiniz.
Hocam bu postun onayını beklerken doğal olarak kendim de çözümler aradım yarım saat boyunca. Olay herkesin dillendirdiği şekilde meşhur Kernel 41 (63) ve DCOM 10016. Bu postun onaylanmasını beklerken bile 3 veya 4 kez kendini yeniden başlattı, saatleri kaydettim ve hepsinde olay örgüsü aynı. Sorun insanların dediğine göre PSU kaynaklı gibi duruyor ama bugüne dek problem olmamıştı. PSU'nun sorunlu olup olmadığını nasıl anlarım, eğer sorun PSU'da değilse boşuna gidip 500 600 lira vermiş olmayayım.
 
Hocam bu postun onayını beklerken doğal olarak kendim de çözümler aradım yarım saat boyunca. Olay herkesin dillendirdiği şekilde meşhur Kernel 41 (63) ve DCOM 10016. Bu postun onaylanmasını beklerken bile 3 veya 4 kez kendini yeniden başlattı, saatleri kaydettim ve hepsinde olay örgüsü aynı. Sorun PSU kaynaklı gibi duruyor ama bugüne dek problem olmamıştı. PSU'nun sorunlu olup olmadığını nasıl anlarım, eğer sorun PSU'da değilse boşuna gidip 500 600 lira vermiş olmayayım.
OCCT Power testi yapın. Eğer bilgisayar OCCT Power testinde kapanırsa psu ile ilgili olabilir. Ama benim dediğim hotspot sıcaklığına da bakın ondan dolayı kapanıyor olma ihtimali de yüksek.
 
OCCT Power testi yapın. Eğer bilgisayar OCCT Power testinde kapanırsa psu ile ilgili olabilir. Ama benim dediğim hotspot sıcaklığına da bakın ondan dolayı kapanıyor olma ihtimali de yüksek.
Hocam sıcaklıkla alakalı olabilir mi bilmiyorum ama deneyip güncelleyeceğim. Dün ile Bugün arasında dağlar kadar fark var, ağır yük altında çalıştırırken bir şey olmuyordu fakat şu an 50 derece Google Chrome yani boştayken bile kapanıyor.
Herhangi bir yapmam gereken ayar var mı? Direkt Powera tıklayıp başlamalı mıyım?
1627337561081.png
 
Hocam bu postun onayını beklerken doğal olarak kendim de çözümler aradım yarım saat boyunca. Olay herkesin dillendirdiği şekilde meşhur kernel 41 (63) ve dcom 10016. bu postun onaylanmasını beklerken bile 3 veya 4 kez kendini yeniden başlattı, saatleri kaydettim ve hepsinde olay örgüsü aynı. Sorun insanların dediğine göre PSU kaynaklı gibi duruyor ama bugüne dek problem olmamıştı. PSU'nun sorunlu olup olmadığını nasıl anlarım, eğer sorun PSU'da değilse boşuna gidip 500 600 lira vermiş olmayayım.

Güç kaynağınızı başka PC'ye takıp deneyin.
 
Hocam sıcaklıkla alakalı olabilir mi bilmiyorum ama deneyip güncelleyeceğim. Dün ile Bugün arasında dağlar kadar fark var, ağır yük altında çalıştırırken bir şey olmuyordu fakat şu an 50 derece Google Chrome yani boştayken bile kapanıyor.
Herhangi bir yapmam gereken ayar var mı? Direkt Powera tıklayıp başlamalı mıyım?
Eki Görüntüle 1119274
Direk başlatın power testini, bu arada sadece chrome açıkken bile kapanıyorsa PSU ile ilgili olduğunu sanmıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı