5700XT'nin problemleri

Cyraxx

Hectopat
Daha fazla  
Bendeki ROG STRIX. Paramla rezil olduğum ekran kartı, satın aldığım güne lanet ettiğim ve masaüstü PC dizince sıkıntısız rahat bir oyun keyfi süreceğimi düşündüğüm için aldığım ekran kartı. Henüz CS:GO gibi basit zorlamayan oyunları bile zar zor oynuyorum o yüzden yüksek kalitede olan oyunları oynamaya korkuyorum. 5700 XT sahiplerinin çoğu her türlü sıkıntıyı yaşıyor. Sizce sorun AMD'de mi yoksa markalarda mı?

Bendeki ROG STRIX. Paramla rezil olduğum ekran kartı, satın aldığım güne lanet ettiğim ve masaüstü PC dizince sıkıntısız rahat bir oyun keyfi süreceğimi düşündüğüm için aldığım ekran kartı. Henüz CS:GO gibi basit zorlamayan oyunları bile zar zor oynuyorum o yüzden yüksek kalitede olan oyunları oynamaya korkuyorum. 5700 XT sahiplerinin çoğu her türlü sıkıntıyı yaşıyor. Sizce sorun AMD'de mi yoksa markalarda mı?
Yanlış hatırlamıyorsam Rog Strix modelinde sıkıntı vardı. 5700XT kullanıcılarının bir kısmı sorunların çözüldüğünden bahsediyordu.

Daha öncesinde ASUS modellerinde bir çok sıkıntı olduğu ile ilgili konular açıldı ve sonrasında ASUS'dan açıklama geldi.
Yazılımsal hatalara ise Reddit'den takip ederseniz orada optimum çalışan sürücüleri paylaşıyorlar. Bir göz atmanızı tavsiye ederim.
Gigabyte modelini satın aldım ve dün elime geçti en yakın zamanda testlerini yapacağım. Eğer aynı sorunları ben de yaşarsam buraya belirtirim.

Gigabyte modelini alalı 2 ay civarı oluyor. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Rog modeli sıkıntılı. 5700XT alırken ya Sapphire ya da Gigabyte almak mantıklı oluyor. Bendeki ile her oyunu ultra ayarlarda çok akıcı şekilde oynayabiliyorum.

Eğer 20.4.2 versiyonu ise yazılımınız o versiyon sıkıntılı bir versiyon. 20.4.1 yükleyin.

Markalardan kaynaklanıyor, 5700 serisi yeni çıktıklarında yazılımsal olarak sorunlar barındırıyordu fakat AMD yeni Driver'lar ile çözdü hepsini, MSI Gaming X, Gigabyte ve Sapphire modelleri dışındaki çoğu model ısınma ve başka sorunlar barındırıyor.

Rog Strix zaten donanımsal olarak sorunlu bir kart.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yazılımsal sorunlarınız varsa DDU ile güncel sürücüleri kaldırıp WHQL olan 20.2.2 sürücüsünü kurun. Ben bu sürücüdeyim hiç bir sorun yaşamıyorum. Bundan önce de 19.9.2 kullanıyordum. Aldığımdan beri hiç bir sorun yaşamıyorum Nitro+ ile kısacası.

Rog Strix, Dual serisi AMD çipsete sahip kartların çoğunda bir sürü sorun gördüm. BIOS'un arızalanması, besleme bacaklarının sıkıntılı olması, ekran kartının mosfetlerinde sıkıntı olması. Bir ton tamir videosu izledim ve karşıma çıktı. RX 470 alacağım ama büyük ihtimal Gigabyte ya da MSI alırım. Asus'dan uzağım artık. Ne kimseye öneririm ne de topladığım sistemlerde kullanırım.

ROG STRIX, Dual serisi AMD çipsete sahip kartların çoğunda bir sürü sorun gördüm. BIOS'un arızalanması, besleme bacaklarının sıkıntılı olması, ekran kartının mosfetlerinde sıkıntı olması. Bir ton tamir videosu izledim ve karşıma çıktı. RX 470 alacağım ama büyük ihtimal Gigabyte ya da MSI alırım. ASUS'dan uzağım artık. Ne kimseye öneririm ne de topladığım sistemlerde kullanırım.

ASUS Dual RTX 2060 Super kullanıyorum hiç öyle bir sorun yaşamadım?

ASUS Dual RTX 2060 Super kullanıyorum hiç öyle bir sorun yaşamadım?
AMD çipset dedim hocam. Ayrıca her üründe çıkacak diye bir şey yok. Dual serisinde RX 570 ve 580'leri sıkıntılı olan çok gördüm. Forumda ve YouTube'da bulabilirsin.
Ayrıca nVidia kanadında bugüne kadar hiçbir sorunum olmadı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı