5700XT'nin problemleri

Kartı şuan ben kullanıyorum benden daha iyimi bileceksiniz ? Soğutucular kısa temas etmiyor deniliyordu ama öyle değilmiş diyorum bende. Daha oyuna girmeden ana menüdeyken bile 80 99 derecelere çıkıyordu kart ve pc kilitleniyordu. Kartı kullanamadım bile. Yani bırakın oyun oynamayı test edecek kadar bile kullanamıyordum kilitleniyordu. BİOS güncellemesi yaptıktan sonra sorunlar ortadan kalktı 2 gündür ultra ayarlarda PUBG, GTA5, CSGO oynuyorum kart 60 dereceyi nadir geçmiştir. Şimdi soğutucu sorunumu oluyor bu ?

Sapphire Nitro+ 5700XT kartımda 2100mhz'e kadar çıkabiliyor gpu frekans hızı. Gönderdikleri bios ile gpu boost frekansını belirbi bir yere kitleyip vram'lerin aşırı ısınmamasını sağlamış olabilirler. Ancak bu da sizi tatmin etse de aslında verdiğiniz paranın karşılığını alamadığınızı gösterebilir.

Gigabyte RX 5700 xt modelini kullanıyorum yaklaşık 1 aydır. Eski yazılıma sahip oyunlarda (7 yılı geçkin oyunlar) anlık FPS drop yaşıyorum fakat COD MW 2019 gibi yeni ve güncel oyunlarda hiçbir sıkıntı yaşamadan rahatlıkla oynanabiliyor.
Sıcaklık olarak otomatik FAN ayarlarında gayet sessiz fakat bu sessiz ayar 80 dereceye göre ayarlı. Manuel olarak yükselttim ve 70 dereceyi geçmiyor. Gürültü olarak bir götürüsü de olmadı. Hyper X cloud 2 kulaklıkların kadife padlerini kullanmama rağmen1 metreden herhangi bir rahatsız edici ses ile karşılaşmadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı