5800X 4.6GHz'de çalışıyor

Yer
Valyria Merkez
Merhabalar ,anakartım ASUS TUF Gaming X570-Plus. ayarlarında profil-1'i seçtim. Bunun dışında ekstradan bir ayar yapmadım. İşlemcim sürekli 3.8GHz'in üzerinde çalışıyor. İşlemcinin boştaki ısısı 45 derece sıvı soğutma bağlı ısıtmandan yöne bir sorun yok ama 3.8GHz'nin üzerinde çalışması bir sorun olur mu? Ayarlarını düzeltemem gerekir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal değerleri bunlar.Sorun olmaz.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    20,6 KB · Görüntüleme: 52
Merhabalar ,anakartım ASUS TUF Gaming X570-Plus. ayarlarında profil-1'i seçtim. Bunun dışında ekstradan bir ayar yapmadım. İşlemcim sürekli 3.8GHz'in üzerinde çalışıyor. İşlemcinin boştaki ısısı 45 derece sıvı soğutma bağlı ısıtmandan yöne bir sorun yok ama 3.8GHz'nin üzerinde çalışması bir sorun olur mu? Ayarlarını düzeltemem gerekir mi?

İşlemci yük altındayken kendini otomatik olarak boostlar. Bu durumda 4.7Ghz gibi seviyelere çıkar. Bir tık daha aşşağısı ya da yukarısıda olabilir. Windows güç seçeneğini "Yüksek performans" yapın bu arada :)

@Bahacprz fotoğraf atmış zaten, o işlemcinin base clock hızı 3.8 GHz. Normal yani.

Ha tabii şöyle bir şey de var, daha düşük frekanslarda da çalışabilirdi boşta iş yapıyor isen. Nereden baktın bu GHz değerine? Görev Yöneticisi'nden baktıysan bir de Ryzen Master'dan bak, benim işlemcim de görev yöneticisinde 4.4GHz gösteriyor ama Ryzen Master'da 1.7 GHz falan.

Sıcaklıklar normalse, ki normal görünüyor, sıkıntı yok. İstersen bir de yük altında bak sonuçlara, Prime95 Small FFTs iyi olacaktır.

Güzel bir OC ayarı ile bios üzerinden, tüm çekirdekleri sabir 4.7 GHz ye sabitlerseniz alabileceğiniz en düşük voltaj ile. Hem daha az ısınma olur hem daha az enerji tüketirsiniz hocam. Hem de daha fazla performans alırsınız çünkü Turbo boost açıldığında tüm çekirdekler 4.7GHZ olmuyor. Mesela benim i7 10700k marka işlemcimin turbosu 5.1 olmasına ramen ben şuan bütün çekirdekleri sabir 5.0 GHZ yaptım. Alabileceğim en düşük voltaj ile yaptığım için hem sıcaklık düşük hemde enerji tasarrufu yapıyorum hemde tam performans alıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı