Linkteki sistem bana ait bir sistem bu sistemde Valorant oynarken işlemcim aşırı ısınmaya başlıyor, kontrol ettiğimde %80-85 arasında gidip geliyor.
Bu ısınma sorununu nasıl çözebilirim, fazla anlamayan birisine anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.
FPS'i sabitlemekten bahsediyor arkadaş. İnternetten bakabilirsiniz.
Siz benim attığım videoyu bir izleyin ve yapmayı deneyin.
Kasa olarak da 1000-2000 arasına hem kaliteli hem hava akışı çok iyi olan güzel kasalar var.
Yeni bir kasa almadan önce sorun kasada mı onu öğrenmek için kasanın ön ve üst panellerini söküp bir de öyle oyuna gir. Üst taraf sökülmüyorsa yan camını açıp öyle dene.
5800X ısınan bir işlemci. Bunun yanında kasaların kapalı olması ekstra etkiliyor. MSI kasaların çoğunun hava akışı iyi değil. Sırf görüntü odaklı performansı kötü kasalar üretiyorlar. Sizinki de aynı şekilde kapalı. Önü ful mesh olan kasaları tercih etmeniz lazım. En az 10 derece fark edecektir. Termal macun sürmek etki etmez. Sistem yeni olduğu için macunda problem yoktur diye düşünüyorum.
Phanteks markasının güzel mesh panel kasaları oluyor. Göz atabilirsiniz. Model olarak P400 güzel kasadır. Öncelikle sorunun kasadan kaynaklandığını tespit etmeniz gerek.
5800X ısınan bir işlemci. Bunun yanında kasaların kapalı olması ekstra etkiliyor. MSI kasaların çoğunun hava akışı iyi değil. Sırf görüntü odaklı performansı kötü kasalar üretiyorlar. Sizinki de aynı şekilde kapalı. Önü ful mesh olan kasaları tercih etmeniz lazım. En az 10 derece fark edecektir. Termal macun sürmek etki etmez. Sistem yeni olduğu için macunda problem yoktur diye düşünüyorum.
Phanteks markasının güzel mesh panel kasaları oluyor. Göz atabilirsiniz. Model olarak P400 güzel kasadır. Öncelikle sorunun kasadan kaynaklandığını tespit etmeniz gerek.
En ucuz Phanteks Eclipse P400a RGB Mid Tower ATX Siyah Bilgisayar Kasası fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Phanteks Eclipse P400a RGB Mid Tower ATX Siyah Bilgisayar Kasası özelliklerini incele, 2.289,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
En ucuz Phanteks Eclipse P500A DRGB PH-EC500ATG_D 3 Fanlı ATX Oyuncu Kasası fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Phanteks Eclipse P500A DRGB PH-EC500ATG_D 3 Fanlı ATX Oyuncu Kasası özelliklerini incele, 3.787,24 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
P400A'yı kendim kullanıyorum. Sıvı soğutucu da kullanmaktayım. Kasadaki tek problem üst kısmın da çalışabileceğiniz yerin az olması. Zaten üst kısımda radyatör desteği de yok. Onun dışında kablolama olsun sıcaklıklar olsun geldiği fanlar olsun kaliteli bir kasa.
Hocam ben ısınma sorununa karşı her zaman kasanın yan kapaklarının çıkarılmasını öneririm. Yeni bir kasa alana veya düzene girene kadar bu şekilde kullanmanızı tavsiye ederim.
@balikeat@WTC@517066@Süleyman Yusuf
Saygıdeğer arkadaşlarım kasanın yanını açtıktan sonra ısınma %70'lere kadar düştü
Render amaçlı kullanıyordum ama bu aralar Valorant oynuyorum
İki işlemi de aynı anda almıyorum
@balikeat@WTC
Saygıdeğer arkadaşlarım kasanın yanını açtıktan sonra ısınma %70'lere kadar düştü
Render amaçlı kullanıyordum ama bu aralar Valorant oynuyorum
İki işlemi de aynı anda almıyorum