5800X fazla ısınıyor

Karqasa

Kilopat
Merhaba,

Linkteki sistem bana ait bir sistem bu sistemde Valorant oynarken işlemcim aşırı ısınmaya başlıyor, kontrol ettiğimde %80-85 arasında gidip geliyor.
Bu ısınma sorununu nasıl çözebilirim, fazla anlamayan birisine anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.

1649625317704.png

Oyun içinde ki sistem görüntüsü;

1649625308047.png

Hocam ayıptır sorması bunu nasıl yapmam gerekiyor, şuan monitör almam sorun olur gibi gözüküyor.

Bu kasayı satıp yerine başka bir kasa bakmam mantıklı mıdır ?
Eğer böyle ise önerdiğiniz kasa var mıdır ?
FPS'i sabitlemekten bahsediyor arkadaş. İnternetten bakabilirsiniz.
Siz benim attığım videoyu bir izleyin ve yapmayı deneyin.
Kasa olarak da 1000-2000 arasına hem kaliteli hem hava akışı çok iyi olan güzel kasalar var.

Kasa da 4 adet fan 2 üst, 2 ön de bulunuyor ama fanlar kafasına göre çalışıyor.
Çalışınca da sanki evde traktör çalışıyor gibi oluyor
Bağlantıların doğru yapıldığına emin misiniz? Ayrıca GPU sıcaklığı da yüksek Valorant gibi bir oyuna göre.

Monitörünüz zaten 165Hertz.
Durduk yerde bilgisayarı 300FPS'e zorlamak manasız.
V-Sync kullanabilirsiniz.
Gecikme olayından haberin var mı?

Hocam ayıptır sorması bunu nasıl yapmam gerekiyor, şu an monitör almam sorun olur gibi gözüküyor.

Bu kasayı satıp yerine başka bir kasa bakmam mantıklı mıdır?
Eğer böyle ise önerdiğiniz kasa var mıdır?
Mantıklı olabilir. Önerilerim bütçenize göre şekillenir. Bütçeniz nedir?

Ama harcama yapmadan da sorunu çözmek mümkün. Oyunda grafik ayarları kısmından V-Sync'i açın. Sıcaklıklar biraz da olsa düşecektir.

Mantıklı olabilir. Önerilerim bütçenize göre şekillenir. Bütçeniz nedir?

Ama harcama yapmadan da sorunu çözmek mümkün. Oyunda grafik ayarları kısmından V-Sync'i açın. Sıcaklıklar biraz da olsa düşecektir.
Eğer bu ısınmam çözülecek ise bu kasayı satıp ki kaça satarım haberim yok.
Kasa olmadan nakitim 2500 TL kasa ile kaç para çıkar emin değilim

5800X ısınan bir işlemci. Bunun yanında kasaların kapalı olması ekstra etkiliyor. MSI kasaların çoğunun hava akışı iyi değil. Sırf görüntü odaklı performansı kötü kasalar üretiyorlar. Sizinki de aynı şekilde kapalı. Önü ful mesh olan kasaları tercih etmeniz lazım. En az 10 derece fark edecektir. Termal macun sürmek etki etmez. Sistem yeni olduğu için macunda problem yoktur diye düşünüyorum.

Phanteks markasının güzel mesh panel kasaları oluyor. Göz atabilirsiniz. Model olarak P400 güzel kasadır. Öncelikle sorunun kasadan kaynaklandığını tespit etmeniz gerek.

5800X ısınan bir işlemci. Bunun yanında kasaların kapalı olması ekstra etkiliyor. MSI kasaların çoğunun hava akışı iyi değil. Sırf görüntü odaklı performansı kötü kasalar üretiyorlar. Sizinki de aynı şekilde kapalı. Önü ful mesh olan kasaları tercih etmeniz lazım. En az 10 derece fark edecektir. Termal macun sürmek etki etmez. Sistem yeni olduğu için macunda problem yoktur diye düşünüyorum.

Phanteks markasının güzel mesh panel kasaları oluyor. Göz atabilirsiniz. Model olarak P400 güzel kasadır. Öncelikle sorunun kasadan kaynaklandığını tespit etmeniz gerek.

P400A'yı kendim kullanıyorum. Sıvı soğutucu da kullanmaktayım. Kasadaki tek problem üst kısmın da çalışabileceğiniz yerin az olması. Zaten üst kısımda radyatör desteği de yok. Onun dışında kablolama olsun sıcaklıklar olsun geldiği fanlar olsun kaliteli bir kasa.

Hocam ben ısınma sorununa karşı her zaman kasanın yan kapaklarının çıkarılmasını öneririm. Yeni bir kasa alana veya düzene girene kadar bu şekilde kullanmanızı tavsiye ederim.

@balikeat @WTC
Saygıdeğer arkadaşlarım kasanın yanını açtıktan sonra ısınma %70'lere kadar düştü
Render amaçlı kullanıyordum ama bu aralar Valorant oynuyorum
İki işlemi de aynı anda almıyorum

Kasa + İşlemci de değişirse tamamen çözülür mü ?
İşlemciyi neden değiştiriyorsunuz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videodakileri uyguladınız mı?
Sadece kasayı değiştirseniz yeterli olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı