5800x3D işlemci birden ısınmaya başladı

hayvanormal

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
r5800x3d
rtx3070ti
b550
3600mhz cl18
Meslek
güvenlik görevlisi birazda çiftçi ama hayalleri baska
İşlemci: 5800x3D.
Anakart: B550 Tomahawk.
RAM: 3600MHz CL16.
Ekran kartı: 3070 Ti.
Kasa: Cooler Master HAF 700.
Sıvı soğutma: MAG CoreLiquid 280r.
İşlemci macunu: Thermaltake TG-50

İşlemci macununu değiştireli 2 ay olmasına rağmen ısınma sorunu yaşayınca yine değiştirdim ama ısınma sorunu devam ediyor. Kasa fanları çalışıyor soğutma anlamında donanım iyi, ama ısınma sorunu yaşadım.

Arkadaşlar sistemimde uzun süredir sorun yoktu. PUBG oynarken MSI Afterburner ile izlerdim ve işlemci sıcaklığı oyun oynarken yani tam yükte bile en fazla 50-55 derece oluyordu.
Dün ısındığını fark ettim PC'yi kapatırken işlemci sıcaklık uyarısı verip kapandı, sonra "Afterburner" ile izledim yük altında olmadığında bile 60-70 oluyor, oyun lobisine girince artıyor oyun anında 80-85 oluyor. Macun yeniledim tekrar ama aynı.

Not: Isınma sorunu olurken sıvı soğutmanın fanları vs. aktif çalışıyor. Pompa soketi anakarta bağlı.

Sorun ne olabilir? Pompa arızalanmış çalışmıyor olsa tam yükte 95-99 derece bile olmaz mı?
Sorun yokken tam yükte en fazla 55 olan sıcaklık neden 85 oldu bilemedim.

Son düzenleme:
MAG CoreLiquid V1 v2 serileri pompadan sıkıntılı. Hem v1'i hem v2'yi kullandım v2'nin sıkıntı çıkarması daha uzun sürdü sadece.
V1 mi 2 mi hangisine sahibim bilmiyorum hocam, yani kronik sorunlu olduğu için, pompadandır diye tahmin ediyorsunuz anladığım kadarıyla

Son düzenleme:
V1 mi 2 mi hangisine sahibim bilmiyorum hocam, yani kronik sorunlu olduğu için, pompadandır diye tahmin ediyorsunuz anladığım kadarıyla.

V1 serisiyse kesin pompadandır diye düşünüyorum hocam. Tam olarak aynısı yaşandı değişimden v2'yi verdiler fakat o da daha sonra aynı sorunu yaşattı.

V1 serisiyse kesin pompadandır diye düşünüyorum hocam. Tam olarak aynısı yaşandı değişimden v2'yi verdiler fakat o da daha sonra aynı sorunu yaşattı.
olabilir o zaman ya, pompadan mı kesin anlamanın yolu var mı? yani sıcaklığı izlemek dışında nasıl anlayabiliriz, sanırım baska bir sıvı soğutma ile denemek kalıyor

fakat o da daha sonra aynı sorunu yaşattı.

Öneri modeliniz var mı? Sorun netleştikten sonra sıvı soğutma almam gerekecek

Hocam, 5800x3D zaten fazla ısınıyor ama sizin durumunuz sonradan olan bir durum. Pompadan genelde ses geliyor bir onu kontrol edin, YouTube'da Reddit'te videolar vardır hala ben de öyle çözmüştüm durumu. Biraz undervolt yapıp tekrar deneyin bence bir süre o şekilde idare etmiştim. Öneri olarak da tamamen bütçeye bağlı hocam ama ses, RGB, estetik takıntınız yoksa çok da yüksek modellere bakmanıza hiç gerek yok.

Soğutucunuzun faturası varsa kontrol edin V2 değilse MSI'in İstanbul'da bir teknik servisi var. Orayla iletişime geçerseniz ürünün geri ödemesini yapıyorlardı. BIOS ayarlarından Kombo Strike açarsanız işlemci biraz daha soğuk çalışabilir. Soğutucu olarak da DeepCool LT720, MSI P360 veya Lian Li galahad 360 önerebilirim. Fiyatlarına göre iyi soğutucular.

Soğutucunuzun faturası varsa kontrol edin V2 değilse MSI'in İstanbul'da bir teknik servisi var. Orayla iletişime geçerseniz ürünün geri ödemesini yapıyorlardı. BIOS ayarlarından Kombo Strike açarsanız işlemci biraz daha soğuk çalışabilir. Soğutucu olarak da DeepCool LT720, MSI P360 veya Lian Li galahad 360 önerebilirim. Fiyatlarına göre iyi soğutucular.
Tamam hocam servisle bir görüşeyim. Evet combo strike 3 yapıyorum en son olanı açıyordum.

Hocam, 5800x3D zaten fazla ısınıyor ama sizin durumunuz sonradan olan bir durum.

Aynen hocam kasa haf 700 soğutması çok iyi, sıvı soğutma da iyiydi tam yükte 50-55 derece bu işlemci için harika bir değer farkındayım ama ne olduysa işte 80 olmaya başladı. Bahsettiğiniz sesi duyamadım ama soğutmayı söktüm servise göndermeyi düşünüyorum bakalım

Soğutucu olarak da DeepCool LT720, MSI P360 veya Lian Li galahad 360 önerebilirim. Fiyatlarına göre iyi soğutucular.
Teşekkürler

MSI P360 veya Lian Li galahad 360 önerebilirim. Fiyatlarına göre iyi soğutucular.

MSI P360 sipariş verdim. Servis tamir sürecinde boş kalmamalıyım, Diğerinle uğraşırken bunu kullanacağım.
Rgb yok p360 da ama sorun degil fiyatıda ona göre sanırım zaten en uygunu trendyolda 3.200 e vardı aldım. iyi fiyat bence. Diğer yerlerde 3600, 4000tl gibi fiyatlara vardı. Zaten değişecektim yakın zamanda daha güçlü soğutma düşünüyordum bu sorun vesile oldu. Tek düşündügüm umarım işlemcide sorun olmamıştır sıcak calısmasıyla ilgili. Bakalım

Son düzenleme:
Anakart: B550 Tomahawk.
Ekran kartı: 3070 Ti.
Sıvı soğutma: MAG CoreLiquid 280r.
İşlemci macunu: Thermaltake TG-50

İşlemci macununu değiştireli 2 ay olmasına rağmen ısınma sorunu yaşayınca yine değiştirdim ama ısınma sorunu devam ediyor. Kasa fanları çalışıyor soğutma anlamında donanım iyi, ama ısınma sorunu yaşadım.

Arkadaşlar sistemimde uzun süredir sorun yoktu. PUBG oynarken MSI Afterburner ile izlerdim ve işlemci sıcaklığı oyun oynarken yani tam yükte bile en fazla 50-55 derece oluyordu.
Dün ısındığını fark ettim PC'yi kapatırken işlemci sıcaklık uyarısı verip kapandı, sonra "Afterburner" ile izledim yük altında olmadığında bile 60-70 oluyor, oyun lobisine girince artıyor oyun anında 80-85 oluyor. Macun yeniledim tekrar ama aynı.

Not: Isınma sorunu olurken sıvı soğutmanın fanları vs. aktif çalışıyor. Pompa soketi anakarta bağlı.

Sorun ne olabilir? Pompa arızalanmış çalışmıyor olsa tam yükte 95-99 derece bile olmaz mı?
Sorun yokken tam yükte en fazla 55 olan sıcaklık neden 85 oldu bilemedim.
Anakart: Asus Dark Hero x570
Ekran kartı: Evga3070 Ti.
Sıvı soğutma: Nzxt Kraken Z73 360MM
İşlemci macunu: Thermal Grizzly Kryonaut

Sistemimiz neredeyse aynı ve bendede ısı da bi artış oldu anlamadıgım. boşta 40 44 derece arasında çalışan işlemci oyunda maximum 62 derece oluyordu. 30 derecede çalışan ekran kartım max yükte 60 61 derece arasıydı. havaların ısınmasıyla ekran kartım 67 derece görmeye başladı . kasanın aynasını çıkarıp o bölgeye 3 tane 140 mm fan takınca eski sıcaklığına döndü. ama sorun şu hiçbir güncelleme yapmadığım halde (ayrıca overlock felan yapılmadı zaten bilmemde yapmayı)boşta 40 derecede duran sistem opera browseri açınca birden 60 65 derece çıkıyor sonra iniyor . bu yazıyı yazarken 53 derecede çalışıyordu çektiğim resmi atıcam işlemci sıcaklıgı artıyor düşüyor. sıvı soğutmamda sorun yok, işlemcinin macunu daha 1 aylık Thermal Grizzly Kryonaut , kasa zaten hava akışı en iyi kasalardan. 3 gündür sürekli araştırmama ragmen bulamadım çaresini.
WhatsApp Image 2023-06-07 at 00.25.15.jpeg

Anakart: ASUS Dark Hero X570.
Ekran kartı: EVGA3070 Ti.
Sıvı soğutma: NZXT Kraken Z73 360mm
İşlemci macunu: Thermal Grizzly Kryonaut

Sistemimiz neredeyse aynı ve bende de ısı da bir artış oldu anlamadıgım. Boşta 40 44 derece arasında çalışan işlemci oyunda maximum 62 derece oluyordu. 30 derecede çalışan ekran kartım Max yükte 60 61 derece arasıydı. havaların ısınmasıyla ekran kartım 67 derece görmeye başladı. Kasanın aynasını çıkarıp o bölgeye 3 tane 140 mm fan takınca eski sıcaklığına döndü. Ama sorun şu hiçbir güncelleme yapmadığım halde (ayrıca overlock falan yapılmadı zaten bilmemde yapmayı)boşta 40 derecede duran sistem Opera browseri açınca birden 60 65 derece çıkıyor sonra iniyor. Bu yazıyı yazarken 53 derecede çalışıyordu çektiğim resmi atacağım işlemci sıcaklıgı artıyor düşüyor. Sıvı soğutmamda sorun yok, işlemcinin macunu daha 1 aylık Thermal Grizzly Kryonaut, kasa zaten hava akışı en iyi kasalardan. 3 gündür sürekli araştırmama ragmen bulamadım çaresini.Eki Görüntüle 1810130

Hocam sizinki klasik 5800x3D idle sıcaklıkları. Undervolt yaparsanız %90 kurtulursunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı