5800x3D işlemcinin ısınmaması normal mi?

Bu da çok chat-GPT olmuş hocam🤣🤣
Noctua önerim özellikle sahibinden falan 1500-2000 TL'ye satılıyor.

Ben çok anlamam soğutmadan soğutuculardan ama şöyle bir gerçek var ki işlemcilerden iyi anlarım. Bu işlemcinin yük altındaki sıcaklık değerlerine hakimim. Ve sıvı imkan var ise, yok ise çok kaliteli bir hava.

Ben çok anlamam soğutmadan soğutuculardan ama şöyle bir gerçek var ki işlemcilerden iyi anlarım. Bu işlemcinin yük altındaki sıcaklık değerlerine hakimim. Ve sıvı imkan var ise, yok ise çok kaliteli bir hava.
Hocam peki ram overclock hakkında bilginiz var mı? Yeni bir konu açsam yardımcı olur musunuz?

Hocam peki RAM overclock hakkında bilginiz var mı? Yeni bir konu açsam yardımcı olur musunuz?

Dostum şu an şirketteyim en geç 8 de eve geçmiş olurum. O zmaan bu konuyu tartışalım.

Hocam 93 derece en yoğun test anında gayet normal bir sıcaklık. Phantom Spirit alsan soğutucu olarak biraz daha mantıklı olurdu ama oyunlarda kaç derece olduğuna bakman lazım. Bu soğutucu ile daha yüksek işlemci kullanan insanlar var 93 derece normaldir günlük kullanımda sorun çıkarmaz. 240mm sıvı soğutma alınmaz en az 360 al alacaksan kasan 280mm destekliyorsa bundan pek farklı bir performans alman zor kule tipinden devam etmeni öneririm. Gerekirse voltaj ayarlarıyla halledilir ama değerler normal.

Hocam 93 derece en yoğun test anında gayet normal bir sıcaklık. Phantom Spirit alsan soğutucu olarak biraz daha mantıklı olurdu ama oyunlarda kaç derece olduğuna bakman lazım. Bu soğutucu ile daha yüksek işlemci kullanan insanlar var 93 derece normaldir günlük kullanımda sorun çıkarmaz. 240mm sıvı soğutma alınmaz en az 360 al alacaksan kasan 280mm destekliyorsa bundan pek farklı bir performans alman zor kule tipinden devam etmeni öneririm. Gerekirse voltaj ayarlarıyla halledilir ama değerler normal.
Hocam peki bu voltajı daha fazla düşürürsem bir zararı olur mu? Mesela şu anda 0.05 ben 0.07 yapsam fps kaybı yaşar mıyım?

Hocam peki bu voltajı daha fazla düşürürsem bir zararı olur mu? Mesela şu anda 0.05 ben 0.07 yapsam FPS kaybı yaşar mıyım?

Direkt 0.07 yapmak mantıklı mı bilemiyorum voltaj ayarlarında çok bilgili değilim ayrı bir konu açabilirsin şu hocam geçen konuda birine yardım ediyordu müsaitse yardımcı olur.
@Abstrack99

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı