5800x3D nasıldır?

3000Mhz RAM biraz düşük eğer kaliteli çip & kontrolcüye sahipse onları sağlam bir OC yapmak 5600X'e güzel performans kazandıracaktır. Olmazsa satılıp makul ya da düşük gecikme değerlerine sahip 3600-4000Mhz bakılabilir. Pekala sıvı soğutma ya da güçlü bir hava soğutucu da işlemciyi serin tutarak frekansını ve koruyacaktır.

5800X3D çok güzel bir işlemci ama 5600X de bugün tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek potansiyele sahip. Ben sanırım şöyle güzel bir 2x16 GB RAM kiti ile 240mm sıvı soğutmaya giderdim bu bütçede. Elindeki RAM'leri de 1000 TL'ye satsan totalde 5K bir bütçe çıkıyor elimize.

3800Mhz CL16 ile 4000Mhz CL17 çok tatlı performans artışı sağlıyor Zen3 işlemciler için.
Evet hocam bunları düşüneceğim, yarın cuma indirimi yakalayabilirsem birazda ona göre şekillenebilir sistem. Anakartım bu, ram konusunda sıkıntı yaşatmaz sanırım önereceğiniz ram modeli varsa değerlendirebilirim.

ram listemde buymuş;

Son düzenleme:
Evet hocam bunları düşüneceğim, yarın cuma indirimi yakalayabilirsem birazda ona göre şekillenebilir sistem. Anakartım bu, ram konusunda sıkıntı yaşatmaz sanırım önereceğiniz ram modeli varsa değerlendirebilirim.

F/p olarak bunlar güzel.

Şu alet 1000 TL daha pahalı da olsa overclock için çok tercih ediliyor, Samsung B-Die bellek barındırdığı için.

F/p olarak bunlar güzel.

Şu alet 1000 TL daha pahalı da olsa overclock için çok tercih ediliyor, Samsung B-Die bellek barındırdığı için.

Bendede şuan ripjaws takılı memnunum 3 senedir. Hatta Corsair almıştım uyumsuzluk yaptı bu anakartta. Zararına satmak zorunda kalmıştım. Ram olayı olabilir hocam, işlemci 5600x olunca yol açılıyor bize 😀

Bendede şuan ripjaws takılı memnunum 3 senedir. Hatta Corsair almıştım uyumsuzluk yaptı bu anakartta. Zararına satmak zorunda kalmıştım. Ram olayı olabilir hocam, işlemci 5600x olunca yol açılıyor bize 😀

Benim Corsair'ler de OC yapınca 2 ayda patlamışlardı, yerine Crucial Ballistix aldım 1 seneye yakındır OC ile kullanıyorum. 3000Mhz CL15 olarak aldım 3600Mhz CL14'teler şu anda.

Şunu da unutmayalım 5600X'e en iyi RAM kombinasyonunu uygulasak dahi 5800X3D'den fark yiyeceği oyunlar olacaktır. Bu mesela RTX 3080 ile 2K'da yapılmış 20 adet oyun testinin ortalaması.

Screenshot_4.jpg

Ama tabii bu aynı RAM'ler ve aynı soğutucu ile yapılmış testler. Sanıyorum sen 5800X3D'ye tüm bütçeyi gömsen soğutucu ve hızlı, düşük gecikmeli RAM'lerden mahrum kalacaksın. Bunları uyguladığımızda da ilk sayfada attığım 5600X + RTX 3080 test sonuçlarının aynısı belki daha iyisi karşına çıkacak. Bu seni memnun ettiyse o şekilde sipariş geçebilirsin.

Benim Corsair'ler de OC yapınca 2 ayda patlamışlardı, yerine Crucial Ballistix aldım 1 seneye yakındır OC ile kullanıyorum. 3000Mhz CL15 olarak aldım 3600Mhz CL14'teler şu anda.

Şunu da unutmayalım 5600X'e en iyi RAM kombinasyonunu uygulasak dahi 5800X3D'den fark yiyeceği oyunlar olacaktır. Bu mesela RTX 3080 ile 2K'da yapılmış 20 adet oyun testinin ortalaması.

Eki Görüntüle 1617448

Ama tabii bu aynı RAM'ler ve aynı soğutucu ile yapılmış testler. Sanıyorum sen 5800X3D'ye tüm bütçeyi gömsen soğutucu ve hızlı, düşük gecikmeli RAM'lerden mahrum kalacaksın. Bunları uyguladığımızda da ilk sayfada attığım 5600X + RTX 3080 test sonuçlarının aynısı belki daha iyisi karşına çıkacak. Bu seni memnun ettiyse o şekilde sipariş geçebilirsin.
Hocam bu farklar benim gibi sıradan oyun oynayanlar için hiç bir şey sayılır. DDR5 ram gecikmeleri çok yüksek yeni çıktığından ötürü sanırım. Yaygınlaşıp standart olduğunda ki bana göre 2 senesi var. O zaman güzel bir ddr5 geçiş kaçınılmaz olacaktır. Şuan bence en mantıklı olan seçim bu. Birde IPS monitör düşünüyorum uzun yıllar TN panel kullandım, gecikmeler çok yüksekti ilk IPS'lerde şuan sanırım bir standart yakaladılar onunla ilgilide biraz araştırma yapacağım.

Hocam bu farklar benim gibi sıradan oyun oynayanlar için hiç bir şey sayılır. DDR5 ram gecikmeleri çok yüksek yeni çıktığından ötürü sanırım. Yaygınlaşıp standart olduğunda ki bana göre 2 senesi var. O zaman güzel bir ddr5 geçiş kaçınılmaz olacaktır. Şuan bence en mantıklı olan seçim bu. Birde IPS monitör düşünüyorum uzun yıllar TN panel kullandım, gecikmeler çok yüksekti ilk IPS'lerde şuan sanırım bir standart yakaladılar onunla ilgilide biraz araştırma yapacağım.

DDR5 için daha vakit var, DDR4 ilk çıktığında da frekansına göre çok yüksek gecikmelere sahip RAM'ler ve absürt fiyatlar vardı. 5-6 sene önce 2400Mhz CL16 tek modül 8 GB RAM için $100 para ödediğimi biliyorum şimdi yarı fiyatına 3200Mhz CL16'lardan iki adet alınabiliyor.

Hocam bu farklar benim gibi sıradan oyun oynayanlar için hiçbir şey sayılır. DDR5 RAM gecikmeleri çok yüksek yeni çıktığından ötürü sanırım. Yaygınlaşıp standart olduğunda ki bana göre 2 senesi var. O zaman güzel bir DDR5 geçiş kaçınılmaz olacaktır. Şu an bence en mantıklı olan seçim bu. Bir de IPS monitör düşünüyorum uzun yıllar TN panel kullandım, gecikmeler çok yüksekti ilk IPS'lerde şu an sanırım bir standart yakaladılar onunla ilgilide biraz araştırma yapacağım.

Hocam ne yaptınız hangisini almayı dusunuyorsunuz bende bir bilgisayar var arkadasa bir tane topluyoruz ikisi arasında kaldık ama 5600 ve 5600X aynı işlemci neden 5600X düşünüyorsunuz ben 5600 ve 5800x3D arasında kaldım.

Hocam ne yaptınız hangisini almayı dusunuyorsunuz bende bir bilgisayar var arkadasa bir tane topluyoruz ikisi arasında kaldık ama 5600 ve 5600X aynı işlemci neden 5600X düşünüyorsunuz ben 5600 ve 5800x3D arasında kaldım.
Satarken daha kolay satılması açısından ve çok azda olsa performansı yüksek sanırım 5600x. 3d maalesef sıcak bakamıyorum arada 4000 tl fark var monitör alınabilir biraz üstüne koyarak. Hiçbirşeye ihtiyacım olmasaydı yani tek parça almam gerekse onu seçerdim.

Şuan 5600 normal modeli 2749 tl den aldık, hayırlısı bakalım. Piyasanın 50 lira altında 😄
5600x alsaydım 711 lira daha fazla ödeyecektim. Mantıklı olanı yaptığımı düşünüyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı