5900X işlemci yükte 90 derece oluyor

WildKiller

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.

+ Corsair RM850 850W 80+ Gold Full modüler 135mm fanlı PSU.
+ MSI MAG B550M Mortar 4400MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DP mATX anakart.
+ MSI MAG CoreLiquid 240r ARGB 240mm işlemci sıvı soğutucu.
+ MSI Radeon RX 6800 XT Gaming X Trio 16 GB GDDR6 256 bit ekran kartı.
+ MSI MPG sekıra 100R ARGB tempered glass USB 3.2 mid Tower kasa.

5900X işlemci mevcut. İşlemciyi soğutamıyorum. Ne denediysem olmadı. İşin ehli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Oda sıcaklığı 22-26 kaşa masaüstünde etrafı açık voltajı 1.1'e çekmiş. Bilgisayarcı ya götürmüştüm 3.7 GHz üstüne çıkmıyor. CS:GO sıcaklık 80-85 arası OBS kayıt almak istediğimde 90 derecelere dayanıyor voltaj düşürmeme rağmen. Tavsiyelerinizi alabilirim PBO vs açılırsa zaten direk BIOS'ta 90C.

1.1'e çektim bu sıcaklıkları alıyorum.

Evet çalışıyor önce takılı 3 fan hava vermekte.

BIOS'ta bile o sıcaklıklar görülüyorsa muhtemelen soğutucu ile işlemci arasında iyi temas yoktur ya da boşluk kalmış olabilir termal macundan dolayı. Macunu silip tekrar uygulamanı öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci max sıcaklığında çalışmakta problem şunlar olabilir.
1. İşlemci ve soğutucu arası temasta sorun
2. Radyatör hava akışı zorlanması
3. Pompanın çalışmasında bir sorun olabilir
4. Soğutucu modelinin yetersizliği

Bana en olası gelen: Sizin sıvı soğutmanızın yetersizliği konusunda çok yorum okudum sorun soğutucunun kapasitesi ile ilgili olabilir.

BIOS'ta bile o sıcaklıklar görülüyorsa muhtemelen soğutucu ile işlemci arasında iyi temas yoktur ya da boşluk kalmış olabilir termal macundan dolayı. Macunu silip tekrar uygulamanı öneririm.
Termal macun 3 kere yeniledim cevap için teşekkürler.
360R ile 5600X 75 derecelerde geziyor. 240R ile 5900X'in 90 olması çok normal. MSI'ın 120R-240R-360R adlı soğutucuları gerçekten çok vasat.
Haklısınız bende öyle düşünüyorum msi beni soğutucu kısmında yanılttı
İşlemci max sıcaklığında çalışmakta problem şunlar olabilir.
1. İşlemci ve soğutucu arası temasta sorun
2. Radyatör hava akışı zorlanması
3. Pompanın çalışmasında bir sorun olabilir
4. Soğutucu modelinin yetersizliği

Bana en olası gelen: Sizin sıvı soğutmanızın yetersizliği konusunda çok yorum okudum sorun soğutucunun kapasitesi ile ilgili olabilir.
Evet sanırım sıkıntı sıvı soğutmada kasam biraz küçük tekrar 240 lık farklı bir markayamı yönelsem yoksa 360 lık birşey i alsam 360 dönersem mecburen kasayı da değiştireceğim cevaplar için hepinize teşekkür ederim.

Evet sanırım sıkıntı sıvı soğutmada kasam biraz küçük tekrar 240 lık farklı bir markayamı yönelsem yoksa 360 lık birşey i alsam 360 dönersem mecburen kasayı da değiştireceğim cevaplar için hepinize teşekkür ederim.
Bileşenleriniz çok güçlü olduğundan büyük ve ferah bir kasaya geçmeniz iyi olur bence ayrıca 360 lık bir soğutucuya geçmenizde de fayda var

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı