Çözüldü 5900XT + 6900 XT macOS kurulumu nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Xinga

Kilopat
Daha fazla  
RAM
32
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 1tb nvme ssd
Ekran kartı
amd 6900xt
Anakart
ASUS ROG STRIX X570-F Gaming AMD X570.
İşlemci
AMD 5900X
Merhaba,

Ekran kartı: 6900 XT.
İşlemci: 5900X.
Anakart: ASUS ROG STRIX X570-F Gaming AMD X570.

Bu sisteme hangi macOS sürümünü yüklemeliyim? Rehberde Ventura yazıyor fakat Sonoma da kuranlar olmuş gördüğüm kadarıyla. En basit haliyle EFI'ya da bu tarz konularda nasıl ilerleyeyim? Tamamen sistemi sileceğim Windows falan her şeyiyle zaten macOS kullanıyorum gün içerisinde Windows macOS değişimleri beni yormaya başladı oyun da pek oynamıyorum zaten. Yönlendirirseniz çok sevinirim teşekkürler.

Çözüm
Merhaba,

Bu sisteme hangi macOS sürümünü yüklemeliyim? Rehberde Ventura yazıyor fakat Sonoma da kuranlar olmuş gördüğüm kadarıyla. En basit haliyle EFI'ya da bu tarz konularda nasıl ilerleyeyim? Tamamen sistemi sileceğim Windows falan her şeyiyle zaten macOS kullanıyorum gün içerisinde Windows macOS değişimleri beni yormaya başladı oyun da pek oynamıyorum zaten. Yönlendirirseniz çok sevinirim teşekkürler.

Sisteminize Sequoia kurabilirsiniz. EFI klasörü ve yapmanız gereken BIOS ayarları makalemiz içinde mevcut.

Merhaba,

Sisteminize Sequoia kurabilirsiniz. EFI klasörü ve yapmanız gereken BIOS ayarları makalemiz içinde mevcut.

Çözüm

Teşekkür ederim çok hızlı yanıt aldım.

Rica ederim, unutmadan EFI paketleri bölümünde 3.bağlantı da bulunan klasörü indirin.

Evet bende masaüstü mü yoksa Ryzen mi arasında gidip geldikten sonra Ryzen daha spesifik olduğundan onu indirmeye başlamıştım. Çok teşekkür ederim.

EFI dosyalarını aktardım. Bios ayarlarını tek tek yaptım. Time machine’den geri yükle, Yeniden Yükle: MacOS Sequoia, Safari, Disk İzlencesi ekranına geldim. NVME diskimi apfs olarak sildim.

Yeniden Yükle: MacOS Sequoia ‘ya tıkladım fare hareket ediyor ama hiç bir şey olmuyor. 10 dakikadır bekliyorum böyle;

Bu normal mi?

İnternet bağlantınız yok dedi ama kablom takılı.

İnternet bağlantım var kablom takılı ışıkları da yanıyor internete de erişiliyor fakat bu hatayı aldım.

Dosya Ekleri

• IMG_0229.jpeg
    IMG_0229.jpeg
    66,9 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_0230.jpeg
    IMG_0230.jpeg
    48,8 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
EFI dosyalarını aktardım. Bios ayarlarını tek tek yaptım. Time machine’den geri yükle, Yeniden Yükle: MacOS Sequoia, Safari, Disk İzlencesi ekranına geldim. NVME diskimi apfs olarak sildim.

Yeniden Yükle: MacOS Sequoia ‘ya tıkladım fare hareket ediyor ama hiç bir şey olmuyor. 10 dakikadır bekliyorum böyle;

Bu normal mi?

İnternet bağlantınız yok dedi ama kablom takılı.

İnternet bağlantım var kablom takılı ışıkları da yanıyor internete de erişiliyor fakat bu hatayı aldım.

Diğer sorunlarınız için yeni konu açmalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı