6.000 TL'ye alınabilecek en iyi laptop tavsiyesi

6000’e Gaming dizüstü bulmak zor şu zamanda. Bütçe artırabilirseniz bu bilgisayarı öneririm. İleride ekstra olarak RAM ve HDD takviyesi gerekebilir. Ama maalesef daha ucuza da düzgün Gaming dizüstüler bulmak gerçekten zor.

Hangi bilgisayarı hocam?

Masaüstünü almanız imkansız mı, illa ki laptop olmak mı zorunda?

Taşınabilir olması onlar için önemli hocam.
 
Hocam, alacağız muhtemelen. Son kez fikrinizi sorabilir miyim?
Şimdiden hayırlı olsun diyorum, ileride yükseltme yapma şansınız olursa alacağınız performans daha da artacaktır. Yükseltmeden kastım bir 8 GB RAM daha eklenmesi. https://www.hepsiburada.com/kingsto...m-kvr32s22s8-8-p-HBV00000WMRXK?magaza=Elmacık bunu eklemek yeterlidir. Kullanım türüne göre değişmekle beraber, gayet uzun süre kullanılabilecek bir bilgisayardır. Bir de ileride depolama sıkıntısı yaşanırsa HDD eklenebilir. Gönül isterdi ki 4-4'lük al-kullan bilgisayar olsun ama güncel döviz kurlarında bu imkansız hale geliyor. Dediğim RAM eklendiğinde oyunlarda en az %10 performans farkı oluşacağından emin olabilirsiniz. AMD işlemciler için RAM aşırı önemli. Oyundan oyuna değişir tabii ki bu performans farkı, bazı oyunda %20 performans farkı oluşurken bazı oyunda %8 oluşabilir ama her türlü performans artışı yaşanacaktır. Bilgisayarın artı yönlerinden bir tanesi de paneli, hem IPS hem de 144 Hz bir panel olduğundan zaten o konuda hiçbir sıkıntı yaşatmayacaktır, film de izlenir oyun da oynanır. Kesinlikle içiniz rahat olsun. Yalnızca bilgisayar elinize ulaştığında bütün testleri yapmanızı öneririm, teknoloji işi biraz da şans işidir, her ne kadar iyi bir model alsanız da bozuk olanı size denk gelmiş olabilir. Bütün testleri yaptıktan sonra da isterseniz dediğim eklemeleri yapıp gönül rahatlığı ile 5-6 yıldan fazla kullanabilirsiniz. Tabii ki 5 yıl sonra çıkacak oyunlar için yetersiz gelecektir ama günümüz oyunlarını fazlasıyla rahat bir şekilde çalıştıracaktır.
 
Olmadı be hocam, kuzenim 8.000 öyle tepki verdi ki, bir şey diyemedim. 6bin 7bin arası başka bir fikriniz var mı acaba? Kusura bakmayın emeğinize sağlık.

Şimdiden hayırlı olsun diyorum, ileride yükseltme yapma şansınız olursa alacağınız performans daha da artacaktır. Yükseltmeden kastım bir 8 GB RAM daha eklenmesi.https://www.hepsiburada.com/kingston-8gb-3200mhz-ddr4-ram-kvr32s22s8-8-p-HBV00000WMRXK?magaza=Elmacık bunu eklemek yeterlidir. Kullanım türüne göre değişmekle beraber, gayet uzun süre kullanılabilecek bir bilgisayardır. Bir de ileride depolama sıkıntısı yaşanırsa HDD eklenebilir. Gönül isterdi ki 4-4'lük al-kullan bilgisayar olsun ama güncel döviz kurlarında bu imkansız hale geliyor. Dediğim RAM eklendiğinde oyunlarda en az %10 performans farkı oluşacağından emin olabilirsiniz. AMD işlemciler için RAM aşırı önemli. Oyundan oyuna değişir tabii ki bu performans farkı, bazı oyunda %20 performans farkı oluşurken bazı oyunda %8 oluşabilir ama her türlü performans artışı yaşanacaktır. Bilgisayarın artı yönlerinden bir tanesi de paneli, hem IPS hem de 144 Hz bir panel olduğundan zaten o konuda hiçbir sıkıntı yaşatmayacaktır, film de izlenir oyun da oynanır. Kesinlikle içiniz rahat olsun. Yalnızca bilgisayar elinize ulaştığında bütün testleri yapmanızı öneririm, teknoloji işi biraz da şans işidir, her ne kadar iyi bir model alsanız da bozuk olanı size denk gelmiş olabilir. Bütün testleri yaptıktan sonra da isterseniz dediğim eklemeleri yapıp gönül rahatlığı ile 5-6 yıldan fazla kullanabilirsiniz. Tabii ki 5 yıl sonra çıkacak oyunlar için yetersiz gelecektir ama günümüz oyunlarını fazlasıyla rahat bir şekilde çalıştıracaktır.
 
Maalesef, ben de hem kendim hem de arkadaşlarım için gaming model aradığımdan bu tarz bilgisayarları araştırdım sadece. İlla ki birileri öneri sunacaktır o fiyat aralığında.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı