6 GB VRAM yeterli mi?

En yeni oyunlarda yaşayabilirsin. Yaşarsan grafik ayarlarını kısarsın sorun olmaz. Call of duty warzone 2.0 bile 1080P en yüksekte 7 GB'yi görüyordu bende.
Çünkü çoğu CoD oyunu bellek kullanımını yüksek gösterse de önbellek olarak kullandığı için bu kadar yüksek görünüyor, VRAM kullanımı olarak. Aynı sorun Warzone ilk çıktığında da vardı, 24 GB VRAM'li ekran kartlarında da belleğin tamamını kullanıyordu oyun.

Çünkü çoğu CoD oyunu bellek kullanımını yüksek gösterse de önbellek olarak kullandığı için bu kadar yüksek görünüyor, VRAM kullanımı olarak. Aynı sorun Warzone ilk çıktığında da vardı, 24 GB VRAM'li ekran kartlarında da belleğin tamamını kullanıyordu oyun.
Bilgi için sağolun, aklımda bulundururum.

8O.

6000 7000 serisinde ben fazla sorun yaşayan duymadım. O sadece NVIDIA fanboylarının arasında yayılan veya AMD Hater'ları arasında yayılan bir iddia şu anda. Nereden duydularsa ısrarla AMD alınmaz diye savunuyorlar. AMD ekran kartı kullanan bal gibi de kullanıyor. Yüksek güç harcamasını geçtim tabii orasını yalanlayamam.

Milyar dolarlık firmanın binlerce kişiye çalışmayan kart satacağını savunmuyor kimse. Şu an NVIDIA 3060-3060 TI-3070 alınacağına RX 6700XT gayet iyi bir tercih ama 4xxx serisinde şu an için AMD, NVIDIA'nın rakibi falan değil. Ayrıca her 8 gb VRAM'e sahip bilgisayarda da VRAM sıkıntısı yaşamazsın. Bunların hiçbirini yalanlayamazsın çünkü gerçek olduğunu fanboy olmayan herkes kabul eder.

Milyar dolarlık firmanın binlerce kişiye çalışmayan kart satacağını savunmuyor kimse. Şu an NVIDIA 3060-3060 TI-3070 alınacağına RX 6700XT gayet iyi bir tercih ama 4xxx serisinde şu an için AMD, NVIDIA'nın rakibi falan değil. Ayrıca her 8 gb VRAM'e sahip bilgisayarda da VRAM sıkıntısı yaşamazsın. Bunların hiçbirini yalanlayamazsın çünkü gerçek olduğunu fanboy olmayan herkes kabul eder.
Evet dediğinize katılıyorum bu konuda.

3000 serisi sıfır olarak alınmaz artık. Dediğiniz gibi 3060-3070 alacağıma 6700XT alırım daha iyi. Ama 4000 serisi varken 6000 serisi bir şey yapamıyor.

Aynen oyle hocam. Yakinda da DLSS 3.5 gelir 4xxx serisine ondan sonra AMD bir hamle yapmazsa cok geride kalir.

6 GB VRAM yetmez titanfal 2 de 7 GB VRAM'leri görüyorum yer yer Ultra ayarlarda.

Hocam haklısın 6000 serisinde Amd gerçekten 3000 serisi Nvidiayi zorluyor yer yer geciyordu fakat 7000 serisi 4000 serisinin çok gerisinde kaldı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı