6. Nesil Intel İşlemciler 9. Nesil Anakartta kullanılabilir mi?

1151 V1 ve V2 soket vardır. V1 soketi 6 ve 7. nesil işlemcileri destekler ve bunlar 100-200 serisi anakartlardır (Z170, Z270, H270, H110 gibi). 1151 V2 soket ise 8. ve 9. nesil işlemcileri destekler. Bunların anakartları ise 300 serisi anakartlar sadece (Z370, Z390, H370, H310). Yalnız Z390 9. nesil bir anakart ama 8. nesil işlemciler ile kullanılabilir halde. İntel bir saçmalık yapıp 7. nesil işlemcileri çok az bir performans farkı ile piyasaya sürdü. 6. nesil ve 7. nesil işlemciler arasında fark çok azdır. H110M işlemciye gücü az verir ayrıca veri yolu hızı düşüktür en yüksek 2133 MHz destekler. 2400 destekleyen modeli de vardı sanırım. Yani H110M yerine B150 bir anakart almaya bakın ya da 200 serisi. 6. nesil bir İntel anakarta BIOS update yaparak 7. nesiller ile kullanılabilir hale getirebilirsiniz. Garanti olması için anakartın markasının servisine gönderip yaptırabiliyorsunuz. Ayrıca overclock istiyorsanız Z serisi bir anakart almanız gerek.
Detaylı bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum Z270 serisi bakmaya başladım ancak şu anda çıkan z390 Maximuslar ile Z270ler arasında çokta fiyat farkı bulunmuyor. Sizin öneriniz işlemci ve anakart yenilemem üzerine mi olurdu, yoksa işlemcim dursun z270 maximus bir anakart alıp sistemime devam mı edeyim fikir verirseniz çok sevinirim.

En iyi Z270 chipsetli bir anakart almanız gerekiyor. Ben yerinde olsam anakart yok madem sırf elimde 6600K var diye eski mimari anakart almaz işlemciyi satar yerine yeni mimari B450 R5 2600 veya B360 I5 8400 almaya bakardım.
Çok teşekkür ediyorum bende muhtemelen işlemciyi satıp 9.Nesile geçiş yapmayı düşünüyorum herkese konuyla ilgilendiğiniz ve çok hızlı bir şekilde bilgilendirdiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum

Arkadaşlar i5 6500 işlemciye sahibim ve z170A PRO GAMİNG bir anakart buldum ucuza satın almak isitiyorum. Şuanda 8.nesil işlemci ile kullanılıyor satın aldığım takdirde işlemcim bu anakartta çalışır mı ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı