6 pin fan hız kontrolü sorunu

• Konuyu başlatan mergg
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 5.984

mergg

Hectopat
Herkese merhabalar. Yeni bir kasa aldım. Ön tarafında 2 adet RGB fanıyla geldi. Kasa içinde fan kontrolcü mevcut. Fanlar 200MM ve 6 pin çıkışlı. Fan kontrolcüyü anakartın jrainbow1 çıkışına bağladım. RGB kontrolünde bir sıkıntı yok senkronize bir şekilde sistemle çalışıyor.
Fakat hız kontrolünü yapamıyorum. Olağanüstü yüksek devirde çalışıyor. Bu da ciddi ses yapıp rahatsız ediyor. Benim bu fanların hızını kontrol etme gibi bir şansım var mı? Harici bir aparat vs. ile.
İnternetten çok baktım ama bir çözüm bulamadım.
kasa.jpg

Ekran Alıntısı.PNG

Son olarak şunu sipariş ettim.

HTB1pd4wXQWE3KVjSZSyq6xocXXaJ.jpg

Bu aparat sorunu çözer mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Herkese merhabalar. Yeni bir kasa aldım. Ön tarafında 2 adet RGB fanıyla geldi. Kasa içinde fan kontrolcü mevcut. Fanlar 200MM ve 6 pin çıkışlı. Fan kontrolcüyü anakartın jrainbow1 çıkışına bağladım. RGB kontrolünde bir sıkıntı yok senkronize bir şekilde sistemle çalışıyor.
Fakat hız kontrolünü yapamıyorum. Olağanüstü yüksek devirde çalışıyor. Bu da ciddi ses yapıp rahatsız ediyor. Benim bu fanların hızını kontrol etme gibi bir şansım var mı? Harici bir aparat vs. ile.
İnternetten çok baktım ama bir çözüm bulamadım. Eki Görüntüle 480788

Eki Görüntüle 480790

Eki Görüntüle 480789

Bildiğim kadarıyla geçen de bir arkadaş konu açmıştı hatırımda kalan 200 mm fanlarda PWM kontrolü yok. Yinede kasanızın modelini yazarsanız kontrol ederim. PWM kontrolü olmadığı için voltaj kontrolü ile çalışıyorlar şuan.

BIOS üzerinden kontrol sağlayabilirsiniz. Ama çoklayıcıda ki bütün fanlar aynı şekilde programlanır. 200 mm fanları anakarta bağlayın. Anakarttan kontrol edin. Anakartta şuan mevcut fanlar varsa kontrolcüye takın.

Fakat anakarta takarsanız da RGB'den mahrum kalabilirsiniz.

Bugün MSI anakartlarda bu olaya bakarken öğrendim eğer senin anakart MSI ise anakart kitapçığından bakarak BIOS’tan PWM modunu seçmen lazım.
İki çeşit mod var DC bu seçili ise tam güçte çalışıyor, diğeri ise PWM mod destekleyen fanın hızını kontrol etmek için.

Tahminim diğer anakartlarda da bu olabilir.

Fanlar şuan kontrolcü aracılığıyla anakarta bağlı. RGB yi kontrol edebiliyorum. kasa modeli Thermaltake
level 20 gt. anakartım z390 msi.

Fanlar kontrolcüye bağlı. Kontrolcü gücü sata güç kablosundan alıyor. Doğal olarak Bios ta görünmüyor. Sadece pompa ve cpu var.

Herkese merhabalar. Yeni bir kasa aldım. Ön tarafında 2 adet RGB fanıyla geldi. Kasa içinde fan kontrolcü mevcut. Fanlar 200mm ve 6 pin çıkışlı. Fan kontrolcüyü anakartın jrainbow1 çıkışına bağladım. RGB kontrolünde bir sıkıntı yok senkronize bir şekilde sistemle çalışıyor.

Eki Görüntüle 480790

Eki Görüntüle 480789

Bunu nereden aldın?

Eki Görüntüle 480790

Eki Görüntüle 480789

hocam bu aparatı nereden aldınız hiçbir yerde bulamıyorum da benim aldığım fan da 6 pin çıkışlı

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı