6. sınıftayım ve ders çalışmıyorum

Dersleri geçsen yeter şu an kendi adına yapabileceğin en iyi şey bir hobi edinmen olur. Bak bu dediğimi dikkate al ileride pişman olursun. Spor yapmak, herhangi bir müzik aleti çalmak gibi bir hobi edin ve iyi öğren. Yabancı dil ilgin varsa kendini geliştirmeye çalış. Ortaokul ve lise o kadar önemli değil sadece geçsen yeter dediğimi yap emin ol ileride iyi ki hobi edinmişim diyeceksin.

Eğer matematik-türkçe-fen gibi derslerde zayıfsan bunları hemen düzeltmeye çalış, 8. sınıfta bunların üstüne kurulacak tüm konular. Tabii 2-3 haftada düzelmez ama senin dediğin durumu yaşamış biri olarak dediğim derslere odaklanmanı tavsiye ederim.

Babana annene söyle bilgisayarını, tabletini ve telefonunu kaldırsınlar, okul sonuna kadar vermesinler. O zaman yapacak başka bir şey kalmıyor. Yavaş yavaş alışırsın.
Canlı derse giriyorum?
Eğer matematik-türkçe-fen gibi derslerde zayıfsan bunları hemen düzeltmeye çalış, 8. sınıfta bunların üstüne kurulacak tüm konular. Tabii 2-3 haftada düzelmez ama senin dediğin durumu yaşamış biri olarak dediğim derslere odaklanmanı tavsiye ederim.
Hocam fenim çok kötü.
Ortaokulda kendini ders çalışmak için yirtmana hiç gerek yok. Oyununu oyna.

Ama bazı konulardan eksiğim var. Fenden 35 aldım:(
Dersleri geçsen yeter şu an kendi adına yapabileceğin en iyi şey bir hobi edinmen olur. Bak bu dediğimi dikkate al ileride pişman olursun. Spor yapmak, herhangi bir müzik aleti çalmak gibi bir hobi edin ve iyi öğren. Yabancı dil ilgin varsa kendini geliştirmeye çalış. Ortaokul ve lise o kadar önemli değil sadece geçsen yeter dediğimi yap emin ol ileride iyi ki hobi edinmişim diyeceksin.
Hocam peki ben ortaokulu ve liseyi geçmek için okursam.YKS de ne yapacağım düşük alırsam ya bir üniversite kazanamassam?

O zamanlar ben de çalışmıyordum sadece sınav akşamları defteri okuyup 95-100 alıyordum. Lisede çalışmaya başladım 9 da matematikten 53'ü görünce.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı