60.000 TL OLED monitör önerisi

Bütçe
60.000
En yeteneklisi Gigabyte modeli, renk kalibrasyonu sdr parlaklik vs. Samsung ve ASUS kafa kafaya. DisplayPort 1.4 degil HDMI 2.1 kullanacaksin. Samsung modelini al gec.
Hocam benim gönlüm de en başından beri gigabyte’dan yana. Bi de en yetenekli dediniz renkler parlaklık kısmı önemli değil mi? Ama arada da 13k var. Tabii şöyle bir artısı da var vatan’ın, mağazadan alınabilir. Gigabyte’ın kargo süreci var. Zor bir karar.

Hocam ben de Samsung G8 G80SD modelini almayı düşünüyorum Smart özelliği olduğu için. Yarı TV yarı monitör şeklinde kullanmayı düşünüyorum. Memnunsun değil mi monitörden? Parlaklığı düşük kalıyor mu genellikle akşamları kullanacağım ama?
Kumandası Smart özelliği olması çok cezbetti beni yataktan kumandayla TV gibi kullanmayı planlıyorum 100-120 cm mesafeye ayarlayıp F80 monitör koluyla.

Monitörden ben memnunum herkes memnun kalacaktır. Gayet güzel parlaklığı var. Buradaki önemli mesele bazen DisplayPort takılı olduğu için DisplayPort ile kullanıyorum. Aslında içinden HDMI kablosuda çıktıda kutuyu bantladığım için açmaya üşeniyorum. Arada bir 2-3 saniyelik görüntü kesmesi yapıyor. DisplayPort kablolarında böyle ufak tefek şikayetler mevcut ama her dakika her gün yapmıyor. Tek sorun bu HDMI ile kullanılsa bir sorun çıkmayacağını biliyorum. DisplayPort kablosu bağlarsan böyle bir sorun olacaktır. Ben çok önemsemedim çok üst üste yapmıyor. Bu hafta belki 2 kez yapmıştır. Geçen hafta hiç yapmadı mesela.

Hocam benim gönlüm de en başından beri Gigabyte'dan yana. Bir de en yetenekli dediniz renkler parlaklık kısmı önemli değil mi? Ama arada da 13K var. Tabii şöyle bir artısı da var Vatan'ın, mağazadan alınabilir. Gigabyte'ın kargo süreci var. Zor bir karar.

Renk kalibrasyonu icerik ureticisiysen onemli olur. Panel ayni oldugundan biri digerinden daha iyi renkler gosteremez. Ben de native kullanıyorum zaten, native de kendi yaptığım ayarlarla daha doygun renklerle kullanıyorum. Cihazlarin maksimum parlakliklari ayni olsa da Gigabyte normal modda 1000 nit e izin veriyor, en buyuk artisi bu. HDR de hepsi ayni parlakliklara cikiyor zaten.

Renk kalibrasyonu icerik ureticisiysen onemli olur. Panel ayni oldugundan biri digerinden daha iyi renkler gosteremez. Ben de native kullanıyorum zaten, native de kendi yaptığım ayarlarla daha doygun renklerle kullanıyorum. Cihazlarin maksimum parlakliklari ayni olsa da Gigabyte normal modda 1000 nit e izin veriyor, en buyuk artisi bu. HDR de hepsi ayni parlakliklara cikiyor zaten.
Hocam arkadaşım da monitör araştırıyor. Bu Samsung modeline ait mi emin değiliz ama çok sayıda sorun okuduğunu söyledi. Panel ile ilgili sorunlar, renk sızması, parlaklık sorunları vs. Bahsettiği sorunlar eski bir modele ait olabilir mi acaba? Yani şöyle bir bilginiz var mı mesela evet Samsung’un bir önceki neslinde bu sorunlar vardı ama şuan bahsettiğimiz model yeni bir model ve bu sorunlar yok veya şunlar düzeltildi şunlar devam ediyor gibi.

Hocam arkadaşım da monitör araştırıyor. Bu Samsung modeline ait mi emin değiliz ama çok sayıda sorun okuduğunu söyledi. Panel ile ilgili sorunlar, renk sızması, parlaklık sorunları vs. bahsettiği sorunlar eski bir modele ait olabilir mi acaba? Yani şöyle bir bilginiz var mı mesela evet Samsung'un bir önceki neslinde bu sorunlar vardı ama şu an bahsettiğimiz model yeni bir model ve bu sorunlar yok veya şunlar düzeltildi şunlar devam ediyor gibi.

Samsung OLED monitorleri cok arastirmadim, sadece birkaç yazilimsal problem duymustun o da guncellemelerle cozulmustur. Bunlar oldukca pahali cihazlar, kalite kontrolleri diger urunlere gore farkli seviyede yapiliyor olmali. 40 bin seviyesinde satilan cihaz yanlış bilmiyorsam akilli ozellikleri olmayan Samsung'un urettigin en son ürün. Sorun yasama ihtimalin oldukca dusuk bence.

Samsung OLED monitorleri cok arastirmadim, sadece birkaç yazilimsal problem duymustun o da guncellemelerle cozulmustur. Bunlar oldukca pahali cihazlar, kalite kontrolleri diger urunlere gore farkli seviyede yapiliyor olmali. 40 bin seviyesinde satilan cihaz yanlış bilmiyorsam akilli ozellikleri olmayan Samsung'un urettigin en son ürün. Sorun yasama ihtimalin oldukca dusuk bence.
Aorus’la Samsung’u canlı görmeye çalışacağım ona göre kararımı vereceğim sanırım.

Sen hakikaten issizsin. DisplayPort 2.1'li kartlar piyasada yokken cikmaya basladi bu monitorler. O zamandan beri yapilan onlarca incelemede bunun uzerinde duruldugunu hatirliyor musun? Spesifik birkaç ayar disinda goruntude renklerde kayip yok. Insanlar kullanmayacagi ozelliklere fazladan para odemek zorunda degil. Icerik ureticileri isini yapiyor..
Olumsuz konusuyorum sürekli buradan nasıl böyle bir çıkarıma vardın bilmiyorum. Eski nesile 60k vermeyi mantıklı buluyorlar, sadece DP 2.1 için hem de. Buradaki ''hem de'' eski nesil olmasına rağmen sırf DP 2.1 için 20k fiyat farkının gereksiz olduğunu söylemek içindi.

5000 serisi eski nesilde kaybedilen özellikleri sorunsuz kullanılabiliyor. Zaten çoğu da gereksiz özellik. 4K monitör de DLDSR'yi ne yapacaksın? Veya özel çözünürlüğü kullanacak mısın? Ki 5000 de sorun yok. Burada da 5000 serisi için sorunsuz çalıştığını ve diğer özelliklerin de pek bir önemi olmadığını söylüyorum.

Paylaştığım incelemeciler de zaten bu durumlardan bahsediyor. Benim paylaştığım kanallar övme videosu yapmıyor, siz inceleme adı altında övme videolarını çok fazla izlediğinizden olsa gerek PC monitors, TFT central gibi kaliteli kanalları da böyle sanmışsınız.

Hocam arkadaşım da monitör araştırıyor. Bu Samsung modeline ait mi emin değiliz ama çok sayıda sorun okuduğunu söyledi. Panel ile ilgili sorunlar, renk sızması, parlaklık sorunları vs. Bahsettiği sorunlar eski bir modele ait olabilir mi acaba? Yani şöyle bir bilginiz var mı mesela evet Samsung’un bir önceki neslinde bu sorunlar vardı ama şuan bahsettiğimiz model yeni bir model ve bu sorunlar yok veya şunlar düzeltildi şunlar devam ediyor gibi.
32'' bakıyorsan bunu öneririm.

27'' için bu gayet iyi.

G81SF almanı önermem, agresif bir mat kaplama sahip. Ayrıca hazır SRGB modu veya KVM gibi özellikler bile koymamışlar. Samsung'un soğutma çözümünü de beğenmiyorum. 2 yıl sınırlı yanma garantisi var, ki Samsung müşteri hizmetleriyle görüşen bir kullanıcı'ya yanma kapsamında bile değil demişler.

Son düzenleme:
Arkadas ikinci el alacak akilli ozellikleri olani. Simdiye kadar almistir diye dusunuyordum. Sende hala kararsizsin gordugum kadariyla. Bu ay bitmeden kararini ver. 3 cihaz ayni panele sahip, renk kalibrasyonlari ve birkaç ufak şey disinda onemli fark yok. 17 bin liran cebinde kalsin.
Haftasonu için anlaşmıştık satıcıyla hocam. Bugün aldım kurdum şuan kullanıyorum. Gerçekten muhteşem ekran çok beğendim. Parlaklığı da gayet yeterli geldi bana. F8 monitör koluna da uydu o şekilde bağladım. Şuan çok iyi özellikle smart tv olması aşırı işimi gördü hem tv hem pc gibi kullanabiliyorum geçişler falan da çok hızlı pratik. 43-44 bin verip smart tv özellikleri olmayanı almaktansa 5 aylık temiz bu ürünü almak çok mantıklı oldu 30 bine. 4 bine de razer leviathan v2 aldım ses kısmı da halloldu. Şuan açıp film izliyorum cidden tam istediğim gibi çıktı monitör. Sağolun hocam siz samsung tarafını önermiştiniz.

Samsung tarafında diğer iki monitöre kıyasla panel, sıcaklık, parlaklık, renk doğruluğu vs konularda nasıl bir fark var bilmiyorum ama benim gördüğüm DP 1.4 olması, KVM switch olmaması (sanırım yok, çok mühim değil ama güzel özellik), güç çıkışı olmaması farkları var.

@solomon.kane hocam şimdi farkettim, Samsung şuan vatanda 42.999 TL’ye satılıyor. Yani gigabyte ve asusla arasındaki fark 13-17k civarına çıkmış durumda. Daha mantıklı DP 1.4 monitör yoksa Samsung şuan bayağı f/p duruyor. Ama işte tercih edilmeli mi diğer monitörlerin özellikleri de cazip duruyor bilemedim. Bu arada samsung’da smart özelliği olmayan versiyonları da var dikkatli olmak lazım.
Hocam ben alsam ya samsung g8s1f olan yeni modelini alacaktım 44 bindi o ama onda smart tv özelliği yoktu. Ben monitörü yarı tv yarı monitör şeklinde hatta çoğunlukla tv gibi kullanacağım dizi film maç falan izlemek için. O sebeple smart tv özelliği çok önemliydi. 2. El 5 aylık bir ürün buldum bir önceki yılın smart tv özellikli olanını g8 g80sd modelini. Onu aldım 30 bine temiz gayet garantisi var 400 saat kullanılmış zaten. Ekstra 14 bin verip bir de smart tv özelliği olmayanını almak istemedim. Diğer 60 binliklere girmiyorum zaten bence çok pahalı o rakamlara çıksam oled tv bakardım. Bu yarı fiyatına güzel oldu. Bugün aldım şuanki görüntü kullanım vs çok memnunum.

Yorumlara bakınca kendimi kazık yemiş gibi hissetmeye başladım :D :D@Novelist

Öyle zaten. İleride yeni çıkacak ekran kartları DP 2.1 şart yoksa şu özellikleri kullanamazsın veya problem yaşarsın demediği sürece sorun olmaz. Bana kalırsa DP 2.1 yerine DSC uyumlu çıkacaklar. Görüntüde fark edilir bir farklılık da yok. Zenginsindir sadece istediğin en iyisini almaktır bilemiyorum. Bana yine de mantıksız geldi.

Dakika 16:35
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı