60.000 TL OLED monitör önerisi

Bütçe
60.000
Bence teşekkür etmeniz lazım, sizi zarardan kurtarıyorum.
Teşekkür ederiz elbette ama biz ne dersek diyelim gidip noktasına virgülüne bakıp başka bir şey çıkaracaksın gibi. En başta dediğim gibi almışken en iyisini almak, alabilmek istedim ki bu hiçbir zaman mümkün değil. Ne alırsak alalım illa ki kusuru, eksi-eksik bir yönü olacak.

Olumsuz konusuyorum sürekli buradan nasıl böyle bir çıkarıma vardın bilmiyorum. Eski nesile 60k vermeyi mantıklı buluyorlar, sadece DP 2.1 için hem de. Buradaki ''hem de'' eski nesil olmasına rağmen sırf DP 2.1 için 20k fiyat farkının gereksiz olduğunu söylemek içindi.

5000 serisi eski nesilde kaybedilen özellikleri sorunsuz kullanılabiliyor. Zaten çoğu da gereksiz özellik. 4K monitör de DLDSR'yi ne yapacaksın? Veya özel çözünürlüğü kullanacak mısın? Ki 5000 de sorun yok. Burada da 5000 serisi için sorunsuz çalıştığını ve diğer özelliklerin de pek bir önemi olmadığını söylüyorum.

Paylaştığım incelemeciler de zaten bu durumlardan bahsediyor. Benim paylaştığım kanallar övme videosu yapmıyor, siz inceleme adı altında övme videolarını çok fazla izlediğinizden olsa gerek PC monitors, TFT central gibi kaliteli kanalları da böyle sanmışsınız.

32'' bakıyorsan bunu öneririm.

27'' için bu gayet iyi.

G81SF almanı önermem, agresif bir mat kaplama sahip. Ayrıca hazır SRGB modu veya KVM gibi özellikler bile koymamışlar. Samsung'un soğutma çözümünü de beğenmiyorum. 2 yıl sınırlı yanma garantisi var, ki Samsung müşteri hizmetleriyle görüşen bir kullanıcı'ya yanma kapsamında bile değil demişler.
32 inc olarak önerdiğn monitörü şimdi sipariş vermeyi düşünüyorum, bilmem gereken birşeyi veya alternatifi varmıdır yoksa bu monitör beni mutlu eder mi hocam ?

32 inc olarak önerdiğn monitörü şimdi sipariş vermeyi düşünüyorum, bilmem gereken birşeyi veya alternatifi varmıdır yoksa bu monitör beni mutlu eder mi hocam ?
32'' olanlar gen 3, 27'' olanlar gen 4 bilgin olsun. Yeni 5 katmanlı Tandem yapı 27'' olanlar da var. Eğer bu eksilere razıysan alabilirsin. Almadan önce bilgin olsun diye söylüyorum, uyarmadı olmasın. Alternatifi MO32U var.
Screenshot_20251221_003435_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Screenshot_20251221_003541_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Teşekkür ederiz elbette ama biz ne dersek diyelim gidip noktasına virgülüne bakıp başka bir şey çıkaracaksın gibi. En başta dediğim gibi almışken en iyisini almak, alabilmek istedim ki bu hiçbir zaman mümkün değil. Ne alırsak alalım illa ki kusuru, eksi-eksik bir yönü olacak.
Tamam o zaman sizin için uygun, PG32UCDMR'niz hayırlı olsun.

32'' olanlar gen 3, 27'' olanlar gen 4 bilgin olsun. Yeni 5 katmanlı Tandem yapı 27'' olanlar da var. Eğer bu eksilere razıysan alabilirsin. Almadan önce bilgin olsun diye söylüyorum, uyarmadı olmasın. Alternatifi MO32U var.
Eki Görüntüle 2625782
Eki Görüntüle 2625783

Tamam o zaman sizin için uygun, PG32UCDMR'niz hayırlı olsun.
Halihazırda 27 inc ips monitör kullanıyorum fakat 2K dayım. 4K için 27 incin artısı varmıdır sizce 32 ye göre ? Ya da belirttiğiniz Gen olayı ne gibi farklılıklara veya artılara yol açıyor, sadece bu gen 4 için 32 yerine 27 inc alınır mı?

Halihazırda 27 inc IPS monitör kullanıyorum fakat 2K dayım. 4K için 27 incin artısı var mıdır sizce 32'ye göre? Ya da belirttiğiniz gen olayı ne gibi farklılıklara veya artılara yol açıyor, sadece bu gen 4 için 32 yerine 27 inc alınır mı?

Samsung'un iddiasına göre en az 2 kat dayanıklıymış ve paneli bilerek zorlamadığınız sürece yanma durumu kolay kolay olmuyormuş. Gen 4 qd OLED monitörler de parlaklık, renk vs anlamında bir gelişme olmadı. Ama 27'' boyutuna düştüğü için ekran başına düşen PPI yükseldi, bu sayede keskinlik de arttı. Yani 27'' olanlar daha iyi gözükecektir.

Samsung'un iddiasına göre en az 2 kat dayanıklıymış ve paneli bilerek zorlamadığınız sürece yanma durumu kolay kolay olmuyormuş. Gen 4 qd OLED monitörler de parlaklık, renk vs anlamında bir gelişme olmadı. Ama 27'' boyutuna düştüğü için ekran başına düşen PPI yükseldi, bu sayede keskinlik de arttı. Yani 27'' olanlar daha iyi gözükecektir.
Fakat sanırım bu ayrıntı çokta büyük farklara yol açmayacak. Sonuç olarak kusursuzu aramıyorum. Yorumlarınız bana samimi ve mantıklı geldiği için tavsiyenize uyacağım. 32 inc önerinizi sipariş veriyorum, zaten 27 inc kullanıyorken çözünürlük değiştiriyorsam boyuttada bir değişiklik olsun istiyorum. Odamda gündüzleri dahi karanlık ortam yaptığım için QD lerin ışıkta siyahları mor göstermesi gibi bir problemimde olacağını zannetmiyorum, kafamda netleşen şeyler oldu. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Fakat sanırım bu ayrıntı çokta büyük farklara yol açmayacak. Sonuç olarak kusursuzu aramıyorum. Yorumlarınız bana samimi ve mantıklı geldiği için tavsiyenize uyacağım. 32 inc önerinizi sipariş veriyorum, zaten 27 inc kullanıyorken çözünürlük değiştiriyorsam boyuttada bir değişiklik olsun istiyorum. Odamda gündüzleri dahi karanlık ortam yaptığım için QD lerin ışıkta siyahları mor göstermesi gibi bir problemimde olacağını zannetmiyorum, kafamda netleşen şeyler oldu. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Rica ederim, hayırlı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı