60-70 bin TL sistem önerisi

Hocam ben Intel istiyordum Sıcaklık ve soket problemi var.Amd olsun dedim oda çok pahalı oluyor 5070 ti yanına R7 olmamali bence yani bilmiyorum.Hadi intelin ısınmayan modeli olsun dedik ondada Ultra serisi hiç bilmediğim bir model ve oyunlarda iyi değilmiş heralde e bende arada oyun oynarım ondan kaldık böyle 80bine istediğim sistemi dizemedim bir türlü
Ben istiyorum ki hadi 9950x 5070ti olsun oda 100e yakın oluyor fiyatı

F/P açısından gayet iyi, peki oyun dışı sonuçları nasıl? Blender, render testleri, iş yükü testleri vs. bunları araştırmam lazım. Açıkçası AMD ekran kartı tarafını hiç araştırmadım, pek bilgim yok. Doğru söylemek gerekirse 5070 Ti biraz daha içime siniyor. Ancak bütçe yetmez ve 5070 almaya kalkarsam, o zaman AMD tarafı düşünülebilir.

5070 fiyatlarına yakın, 5070 Ti modelinden ise daha ucuz. Tam arada dengeyi tutmuş durumda 9070 XT.

RTX 5070TI daha iyi ama sadece tasarım yapıp render almıyorsan o zaman 9070 XT sana yeter.

Hocam R7 ile 5070 Ti olabilir aslında. Oyun için R5 ile 5070 Ti tavsiye edenler var. Ancak siz mühendislik programları kullanacağınız için AutoCAD, SketchUp vs. gibi R7 ve R9 tavsiye edildi size. Bakın aynı durumu bana @Loyalty571 şöyle açıkladı;

"AMD seçmek yüksek bütçelerde ve göreceli düşük bütçelerde mantıklı lakin siz arada kalanlardansınız. AMD'nin sizin bütçenizdekilere sunduğu bir işlemci dediğim gibi bulunmuyor."

Gayet mantıklı bir açıklama ve doğru. Siz şuan AMD seçmeye kalktığınız zaman ya R7 yada R9 seçmeniz gerekiyor. Arada hem fiyat farkları fazla hemde daha az çekirdek sayısı sağlıyor Intele göre. Yani işinizi görmesi önemli düşünerek araştırarak karar vermek lazım 5070 Ti konusunda kararlıysanız. Forumda 5070 Ti için mimarlık ve oyun için işime yarayabilecek işlemciler neler bazlı bir konu açabilirsiniz. Ya da bu işlerden anlayan forum kullanıcılarını etiketleyip sorabilirsiniz.

Ben işin uzmanı olmadığım için işlemci konusunda pek yorum yapmayacağım. En önemlisi gönlünüzce bir sistemin olması. Öyle olması dileğiyle.

Hocam @Michael Smith , neyde karar kıldınız? Ben de sizinle aynı durumdayım bütçem maksimum 70k ve 5070 Ti'lı bir sistem istiyorum.

Bu sistemde üzerinde yükseltmeler yapmayı düşündüm fakat soğutucu ve RAM'leri hakkında iyi yorumlar almadığım için biraz içime sinmedi.

Twinmosmu?

CPU'yu 9600X.

Anakartı B650M-R

GPU RTX 5070 Ti Palit gamıngpro V1.

RAM G.Skill Trident Z5.

FSP CMT318 850W.

Sisteme böyle bir bakın ama başka kişilerinde yorumlarını bekleyin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…