60-70 bin TL sistem önerisi

Hocam peki kasalar hakkında bilgi sahibi misiniz? Ben aslında hep bu akvaryum kasalardan istiyordum. Bu sistemde de 0 TL fark ile BitFenix cube premium 4frgb 750W modeli var ama bazıları bu kasaların ısı problemi olduğunu söylüyor ve bu kasa 750W hangi kasayı önerirsiniz görüntü için değiştirmeye değer mi?
Bilmiyorum açıkçası pek bir bilgim yok. Ancak daha düşük bir PSU almanın bence sırf görüntü açısından bir mantığı yok. Şahsen ne olursa olsun 850W PSU tercihim olur. Benim için mesh kasa olması daha iyi hem temizlemesi kolay hem eski tıp yıllardır olan bir kasa, ancak görüntüye önem veriyorum derseniz forumda diğer kullanıcıların akvaryum kasa hakkidaki düşüncelerine bakın derim veya kendiniz konu açın hocam.

Intel almanı önermem ölü soket bir işlemciye para verilmemesi tarafındayım. AMD her şekilde daha mantıklı bir seçim olacaktır Intel'e göre yükseltmesi çok daha iyi. Örneğin elinde 7500F var ve yükseltmek istiyorsun bir sürü seçeneğin var fakat Intel için aynısını söyleyemem.
Intel'in fiyatlarını aktif olarak takip etmiyorum AMD'ye göre daha ucuz olsa da (ucuz mu bilmiyorum) yine önermem.
Hocam 5070 veya 5070 Ti ile neden R5 tercih ediliyor? Dengede tutmak için R7 kullanılması daha doğru olmaz mi? Yoksa daha yeni nesilin olması her zaman performansı arttıracağı anlamına gelmiyor mu?

Güzel sistem tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ancak Colorful markasını biraz daha araştırmam gerekiyor. Ekran kartı fiyatı şu an yaklaşık 44.469 TL civarında, benzer modelleri Palit veya Gainward gibi markalarda 42-43 bin TL bandında bulabileceğimi düşünüyorum. Anakart tercihim ise Asus, MSI veya Gigabyte olabilir.

Genel olarak işlemci ve ekran kartı açısından iyi bir sistem önerdiğinizi düşünüyorum. Ancak Ryzen 7 7800X3D gibi güçlü bir işlemci için hava soğutmanın yeterli olup olmadığını merak ediyorum. Ben hava soğutma tercih ederim, ama bu kadar güçlü bir işlemcinin sıvı soğutma gerektirebileceği görüşündeyim. Bu konuda sizin düşünceleriniz nedir?
Öncelikle özür dilerim mesajınızı göremedim bence yeni nesil her işlemcide sıvı soğutma lazım

Öncelikle özür dilerim mesajınızı göremedim bence yeni nesil her işlemcide sıvı soğutma lazım
Estağfurullah hocam, dediğinize katılıyorum. Intel ya da AMD fark etmeksizin, yeni nesil işlemcilerde sıvı soğutmanın soğutma performansında bariz bir farkı var. Sıvı soğutma tercih edilebilir bir seçenek; ancak daha serin, daha uzun ömürlü ve daha performanslı bir sistem isteniyorsa, sıvı soğutma daha iyi bir tercih olacaktır diye düşünüyorum.

Estağfurullah hocam, dediğinize katılıyorum. Intel ya da AMD fark etmeksizin, yeni nesil işlemcilerde sıvı soğutmanın soğutma performansında bariz bir farkı var. Sıvı soğutma tercih edilebilir bir seçenek; ancak daha serin, daha uzun ömürlü ve daha performanslı bir sistem isteniyorsa, sıvı soğutma daha iyi bir tercih olacaktır diye düşünüyorum.
Hocam merhaba ne yaptınız karar verebildiniz mi siz sizde benim gibi kararsizdiniz en son

Hocam merhaba ne yaptınız karar verebildiniz mi siz sizde benim gibi kararsizdiniz en son
Hocam bir yandan kararsızım, bir yandan da beklemedeyim. Yeni RTX 5070 Super ve 5050 modellerinin çıkmasını bekliyorum diyebilirim. Bu süreçte hem piyasayı takip edeceğim hem de uygun fiyata bir 5070 Ti bulursam almayı düşünüyorum.

Hazır sistem tarafına şu an pek olumlu bakmıyorum. İstediğim marka ve modelleri bir arada sunan bir hazır sistem şu an için bulamadım.

Bunun dışında, Intel ve AMD arasındaki tercihi de kendi isteklerimi ve ihtiyaçlarımı göz önünde bulundurarak yapacağım. Şu anki durum bu şekilde; gelişmeler oldukça sizlerle paylaşırım.

Merhaba dostlar,

İlk defa masaüstü bir sistem toplamayı düşünüyorum. Daha önce hep laptop kullandım. Kullanım amacım: oyun, render ve yazılım geliştirme olacak.

İşlemci tarafında şu ana kadar hep Intel kullandım; ancak AMD'nin son yıllarda ciddi ilerleme kaydettiğini gördüm. Bu nedenle işlemci tercihi konusunda hem Intel hem de AMD önerilerine açığım.

Ekran kartı olarak tercihim NVIDIA RTX 5000 serisi yönünde. Özellikle RTX 5070 düşünüyorum ama bütçeye göre 4000 serisi de olabilir.
RAM en az 32 GB olmalı, daha fazlası olursa çok iyi olur.
Depolama için ise minimum 1 TB SSD tercih ediyorum.

Diğer bileşenler (anakart, PSU, kasa, soğutucu vs.) Konusunda önerilerinize açığım.

60.000 TL altına ihtiyacımı karşılayacak bir sistem öneriniz varsa memnuniyetle değerlendirim.
NVIDIA olması zorunlu mu?

Hocam bir yandan kararsızım, bir yandan da beklemedeyim. Yeni RTX 5070 Super ve 5050 modellerinin çıkmasını bekliyorum diyebilirim. Bu süreçte hem piyasayı takip edeceğim hem de uygun fiyata bir 5070 Ti bulursam almayı düşünüyorum.

Hazır sistem tarafına şu an pek olumlu bakmıyorum. İstediğim marka ve modelleri bir arada sunan bir hazır sistem şu an için bulamadım.

Bunun dışında, Intel ve AMD arasındaki tercihi de kendi isteklerimi ve ihtiyaçlarımı göz önünde bulundurarak yapacağım. Şu anki durum bu şekilde; gelişmeler oldukça sizlerle paylaşırım.
Bana öneriniz ne olur hocam sizin

NVIDIA fan değilim ancak sunduğu teknolojiler vs açısından NVIDIA tercih edeceğim.
9070 XT yeni gelen sürücüyle 5070 TI'den bir nebze de olsa daha hızlı çalışıyor. 9000 serisi kartlarda FSR ve Ray Tracing perfonmansı NVIDIA kartlara yaklaşmış durumda. Üstelik 9070 XT, 5070 TI'den daha ucuz. Gigabyte 9070 XT, Gigabyte 5070 TI'den yaklaşık 7 bin lira daha ucuz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu 32:07'de başlatın.

Bana öneriniz ne olur hocam sizin
Hocam sizin bütçenizin 75K civarında olduğunu hatırlıyorum, sanırım şu an 80K’ya kadar çıkabiliyorsunuz? Bu bütçe ile RTX 5070 Ti gayet ulaşılabilir durumda. Bence 5070 Ti iyi bir tercih olur. Ancak zamanınız varsa, 5070 Super’in çıkmasını da bekleyebilirsiniz, belki daha iyi fiyat/performans oranı yakalayabilirsiniz.

İşlemci tarafında ise Intel ve AMD arasında net bir tercih yapmanız gerekecek. Eğer ileride işlemci yükseltmesi yapmayı düşünüyorsanız, Intel’in soket desteği konusunda bazı kısıtları olabilir. Bu açıdan AMD, AM5 soket yapısıyla daha uzun ömürlü olabilir. Oyun performansı açısından ise şu an AMD bir adım önde gibi duruyor. Öte yandan Intel’in Ultra serisiyle bazı geliştirmeler yaptığı da görülüyor. Ancak yüksek çekirdek sayısından dolayı biraz daha fazla ısınması da normal karşılanabilir.

64 GB RAM istediğinizi görmüştüm, bu konuda sorun yaşayacağınızı sanmıyorum çünkü RAM fiyatları çok yüksek değil. Kasa, PSU, anakart ve SSD tarafında ise kaliteli ve güvenilir markaları tercih ettiğiniz sürece sıkıntı yaşamazsınız. Anakart tarafında “gaming” serileri genel olarak iyi performans sunuyor, değerlendirilebilir.

Hazır sistem tarafında ise eğer uygun bir kombinasyon bulamıyorsanız, parçaları kendiniz toplamanız daha mantıklı olur. Bu şekilde hem istediğiniz markaları seçebilir hem de içinize sinen, uzun ömürlü bir sistem oluşturabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı