60-70 bin TL sistem önerisi

Hocam sizin bütçenizin 75K civarında olduğunu hatırlıyorum, sanırım şu an 80K’ya kadar çıkabiliyorsunuz? Bu bütçe ile RTX 5070 Ti gayet ulaşılabilir durumda. Bence 5070 Ti iyi bir tercih olur. Ancak zamanınız varsa, 5070 Super’in çıkmasını da bekleyebilirsiniz, belki daha iyi fiyat/performans oranı yakalayabilirsiniz.

İşlemci tarafında ise Intel ve AMD arasında net bir tercih yapmanız gerekecek. Eğer ileride işlemci yükseltmesi yapmayı düşünüyorsanız, Intel’in soket desteği konusunda bazı kısıtları olabilir. Bu açıdan AMD, AM5 soket yapısıyla daha uzun ömürlü olabilir. Oyun performansı açısından ise şu an AMD bir adım önde gibi duruyor. Öte yandan Intel’in Ultra serisiyle bazı geliştirmeler yaptığı da görülüyor. Ancak yüksek çekirdek sayısından dolayı biraz daha fazla ısınması da normal karşılanabilir.

64 GB RAM istediğinizi görmüştüm, bu konuda sorun yaşayacağınızı sanmıyorum çünkü RAM fiyatları çok yüksek değil. Kasa, PSU, anakart ve SSD tarafında ise kaliteli ve güvenilir markaları tercih ettiğiniz sürece sıkıntı yaşamazsınız. Anakart tarafında “gaming” serileri genel olarak iyi performans sunuyor, değerlendirilebilir.

Hazır sistem tarafında ise eğer uygun bir kombinasyon bulamıyorsanız, parçaları kendiniz toplamanız daha mantıklı olur. Bu şekilde hem istediğiniz markaları seçebilir hem de içinize sinen, uzun ömürlü bir sistem oluşturabilirsiniz.
Hocam ben Intel istiyordum Sıcaklık ve soket problemi var.Amd olsun dedim oda çok pahalı oluyor 5070 ti yanına R7 olmamali bence yani bilmiyorum.Hadi intelin ısınmayan modeli olsun dedik ondada Ultra serisi hiç bilmediğim bir model ve oyunlarda iyi değilmiş heralde e bende arada oyun oynarım ondan kaldık böyle 80bine istediğim sistemi dizemedim bir türlü
Ben istiyorum ki hadi 9950x 5070ti olsun oda 100e yakın oluyor fiyatı

9070 XT yeni gelen sürücüyle 5070 Ti'den bir nebze de olsa daha hızlı çalışıyor. 9000 serisi kartlarda FSR ve Ray Tracing performansı NVIDIA kartlara yaklaşmış durumda. Üstelik 9070 XT, 5070 Ti'den daha ucuz. Gigabyte 9070 XT, Gigabyte 5070 Ti'den yaklaşık 7 bin lira daha ucuz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu 32:07'de başlatın.

F/P açısından gayet iyi, peki oyun dışı sonuçları nasıl? Blender, render testleri, iş yükü testleri vs. bunları araştırmam lazım. Açıkçası AMD ekran kartı tarafını hiç araştırmadım, pek bilgim yok. Doğru söylemek gerekirse 5070 Ti biraz daha içime siniyor. Ancak bütçe yetmez ve 5070 almaya kalkarsam, o zaman AMD tarafı düşünülebilir.

5070 fiyatlarına yakın, 5070 Ti modelinden ise daha ucuz. Tam arada dengeyi tutmuş durumda 9070 XT.

F/P açısından gayet iyi, peki oyun dışı sonuçları nasıl? Blender, render testleri, iş yükü testleri vs. bunları araştırmam lazım. Açıkçası AMD ekran kartı tarafını hiç araştırmadım, pek bilgim yok. Doğru söylemek gerekirse 5070 Ti biraz daha içime siniyor. Ancak bütçe yetmez ve 5070 almaya kalkarsam, o zaman AMD tarafı düşünülebilir.

5070 fiyatlarına yakın, 5070 Ti modelinden ise daha ucuz. Tam arada dengeyi tutmuş durumda 9070 XT.
RTX 5070TI daha iyi ama sadece tasarım yapıp render almıyorsan o zaman 9070 XT sana yeter.

Hocam ben Intel istiyordum Sıcaklık ve soket problemi var.Amd olsun dedim oda çok pahalı oluyor 5070 ti yanına R7 olmamali bence yani bilmiyorum.Hadi intelin ısınmayan modeli olsun dedik ondada Ultra serisi hiç bilmediğim bir model ve oyunlarda iyi değilmiş heralde e bende arada oyun oynarım ondan kaldık böyle 80bine istediğim sistemi dizemedim bir türlü
Ben istiyorum ki hadi 9950x 5070ti olsun oda 100e yakın oluyor fiyatı
Hocam R7 ile 5070 Ti olabilir aslında. Oyun için R5 ile 5070 Ti tavsiye edenler var. Ancak siz mühendislik programları kullanacağınız için AutoCAD, SketchUp vs. gibi R7 ve R9 tavsiye edildi size. Bakın aynı durumu bana @Loyalty571 şöyle açıkladı;

"AMD seçmek yüksek bütçelerde ve göreceli düşük bütçelerde mantıklı lakin siz arada kalanlardansınız. AMD'nin sizin bütçenizdekilere sunduğu bir işlemci dediğim gibi bulunmuyor."

Gayet mantıklı bir açıklama ve doğru. Siz şuan AMD seçmeye kalktığınız zaman ya R7 yada R9 seçmeniz gerekiyor. Arada hem fiyat farkları fazla hemde daha az çekirdek sayısı sağlıyor Intele göre. Yani işinizi görmesi önemli düşünerek araştırarak karar vermek lazım 5070 Ti konusunda kararlıysanız. Forumda 5070 Ti için mimarlık ve oyun için işime yarayabilecek işlemciler neler bazlı bir konu açabilirsiniz. Ya da bu işlerden anlayan forum kullanıcılarını etiketleyip sorabilirsiniz.

Ben işin uzmanı olmadığım için işlemci konusunda pek yorum yapmayacağım. En önemlisi gönlünüzce bir sistemin olması. Öyle olması dileğiyle. 🙂

Hocam @Michael Smith , neyde karar kıldınız? Ben de sizinle aynı durumdayım bütçem maksimum 70k ve 5070 Ti'lı bir sistem istiyorum.

Bu sistemde üzerinde yükseltmeler yapmayı düşündüm fakat soğutucu ve RAM'leri hakkında iyi yorumlar almadığım için biraz içime sinmedi.

Hocam @Michael Smith , neyde karar kıldınız? Ben de sizinle aynı durumdayım bütçem maksimum 70k ve 5070 Ti'lı bir sistem istiyorum.

Bu sistemde üzerinde yükseltmeler yapmayı düşündüm fakat soğutucu ve RAM'leri hakkında iyi yorumlar almadığım için biraz içime sinmedi......
Twinmosmu?

TwinMOS mu?

CPU'yu 9600X.

Anakartı B650M-R

GPU RTX 5070 Ti Palit gamıngpro V1.

RAM G.Skill Trident Z5.

FSP CMT318 850W.

Sisteme böyle bir bakın ama başka kişilerinde yorumlarını bekleyin.

Son düzenleme:
TwinMOS mu?

@missy5566 evet hocam hatta yükseltmeleri paylaşayım.

1756202008616.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı