İç Mimar Enes
Picopat
Daha fazla
Hocam ben Intel istiyordum Sıcaklık ve soket problemi var.Amd olsun dedim oda çok pahalı oluyor 5070 ti yanına R7 olmamali bence yani bilmiyorum.Hadi intelin ısınmayan modeli olsun dedik ondada Ultra serisi hiç bilmediğim bir model ve oyunlarda iyi değilmiş heralde e bende arada oyun oynarım ondan kaldık böyle 80bine istediğim sistemi dizemedim bir türlüHocam sizin bütçenizin 75K civarında olduğunu hatırlıyorum, sanırım şu an 80K’ya kadar çıkabiliyorsunuz? Bu bütçe ile RTX 5070 Ti gayet ulaşılabilir durumda. Bence 5070 Ti iyi bir tercih olur. Ancak zamanınız varsa, 5070 Super’in çıkmasını da bekleyebilirsiniz, belki daha iyi fiyat/performans oranı yakalayabilirsiniz.
İşlemci tarafında ise Intel ve AMD arasında net bir tercih yapmanız gerekecek. Eğer ileride işlemci yükseltmesi yapmayı düşünüyorsanız, Intel’in soket desteği konusunda bazı kısıtları olabilir. Bu açıdan AMD, AM5 soket yapısıyla daha uzun ömürlü olabilir. Oyun performansı açısından ise şu an AMD bir adım önde gibi duruyor. Öte yandan Intel’in Ultra serisiyle bazı geliştirmeler yaptığı da görülüyor. Ancak yüksek çekirdek sayısından dolayı biraz daha fazla ısınması da normal karşılanabilir.
64 GB RAM istediğinizi görmüştüm, bu konuda sorun yaşayacağınızı sanmıyorum çünkü RAM fiyatları çok yüksek değil. Kasa, PSU, anakart ve SSD tarafında ise kaliteli ve güvenilir markaları tercih ettiğiniz sürece sıkıntı yaşamazsınız. Anakart tarafında “gaming” serileri genel olarak iyi performans sunuyor, değerlendirilebilir.
Hazır sistem tarafında ise eğer uygun bir kombinasyon bulamıyorsanız, parçaları kendiniz toplamanız daha mantıklı olur. Bu şekilde hem istediğiniz markaları seçebilir hem de içinize sinen, uzun ömürlü bir sistem oluşturabilirsiniz.
Ben istiyorum ki hadi 9950x 5070ti olsun oda 100e yakın oluyor fiyatı