60 Derece İşlemci çok mu sıcak ?

Soğutucuyu olduğu gibi değiştirmeniz gerekir. BIOS'dan Default ayarlara mı gelmeye çalışıyorsunuz ? HDD zaten hareketli parçalardan oluşur.
Adı zaten Hard Disk, Hard Hurd ses yapması normal ancak bunun da bir seviyesi var. Sizinki ne kadar çıkartıyor ?
CPU soğutucunu mu değiştirmem gerekiyor acaba yönü yukarı doğru bakıyor yönünü aşağı doğru değiştirip yeniden macun mu sürmeliyim? Evet BIOS'a giremiyorum açılışta hem DEL'e hem F2'ye basıyorum girmiyor ama. Hard Disk fanların çıkardığı sesden 2 katı ses çıkartıyor.
 
Stok soğutucu kullanıyorsanız değil mi ? Fanın yönünü bir resim ile gösterir misiniz ? Soğutucu bloğa doğru hava üflemesi gerekir.
Açılış esnasında hangi tuşa basmanız gerektiği yazar, hızlıca bakın ve tekrar yeniden başlatın. Açılıştan itibaren o tuşa sürekli basın.
HDD hakkında duymadan bir şey söyleyemem, eğer içeride çok önemli dosyalarınız varsa yedekleyin şimdiden.
Yoksa kafanıza takmayın.
 
Hayır CM T4 CPU soğutucusunu kullanıyorum yönü yukarıya doğru bakıyor sanırım onu değiştirmeliyim ve pcyi toplarken pccinin yanındaydım macunu pek iyi sürmedi gibi gelmişti bana o da sebep olabilir mi? BIOS'a girdim ve MSI Settings bölümünden Restore and Default seçeneği çıktı onu ok yapıp restart attım pcye, resimdeki gibi oldu değerler. HDD pek önemli dosyalar yok ama sesi çok çıkıyor.
BIOSdefault.png
 
Kusura bakma, farklı bir konuya kaynak yapınca karıştırıyor insan tabi doğal olarak, senin sıkıntını anlayabilmek için okumak zorunda kalıyoruz tekrardan.
Bundan sonra yeni konu açarsan sevinirim.


Sıkıntın işlemcinin yük altında 70 dereceyi görmesi galiba. Standart voltaj ve frekans ayarlarında, kasanızda yeterli hava sirkülasyonu varken 70 dereceye ulaşıyor ise montaj kısmında ufak bir aksaklık olmuş olabilir. Genelde 60 dereceyi falan geçmez standart değerlerde.
Macunun yanlış sürüldüğüne inanıyorsanız düzgün bir biçimde siz deneyin, vidaları iyi sıkın.
 
Öncelikle selamlar,
Ben yeni bir ekran kartı aldım.Nvidia geforce gt 730 2 gb ddr3 bunu taktım bilgisayarıma ama anakartım ısınmaya başladı.Özellikle GTA 4 oynarken TEMP 2 (68), CORE 0 (68) derece oluyor.Anakartım (MSİ g31m3 v2 DDR2). İşlemcim İntel Core quad2 (2.66) ghz , 4gb de ram var GTA 4 ise ram yiyen bir oyun.Psu ise 300 watt.(ekran kartı tavsiye edilen psu 300 watt)
Sizce bu normal bir sıcaklık mı ? Bu arada ekran kartı max 64 derece oluyor yükte.Kullandığım program Speedfan acaba programda mı sıkıntı var ? Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı