Çözüldü +60 FPS alınmasına rağmen anlık takılmalar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Samet35

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Özellikle iyi grafikli oyunlarda belirgin olan bir sorun. 60+ FPS aldığım halde sık sık takılmalar sürüklenmeler oluyor. Harddiskle alakalı olmadığına eminim. Bu bir darboğaz problemi midir? (İ3 4170, GTX 1050 2 GB, 8 GB 1333MHz RAM, 460Watt PSU, 180GB SSD. )

1080p oynuyorsaniz iyi grafikli oyunlarda 60+ fps çok zor ama onun dışında 1080pde darboğaz yapmaz. Ayrıca 8GB RAM, yetersiz.

Bende bu darboğaz muhabbetini pek anlamadım pc'lerden anlamam. Benim konuma bakar mısınız? Her şeyi çok detaylı açıkladım. 35dk oldu konuyu açalı :(

Son düzenleme:
Darboğaz olabilir arkadaşın dediği gibi. Çünkü bende yaşadım bu durumu. RAM çift kanal olması gerekiyor. Tek slot 8 yetmiyor. Yanına bir 8 daha tak. Anlık düşüş yaşamazsın daha.

Hangi oyunlarda bu sorunu yaşıyorsunuz bilmiyorum. Ekran kartınızın vram ı güncel oyunlar için yetersiz. Sistem bu yetersizliği karşılamak için ram e yüklenince ramin miktarı ve mhz değeri de bu ihtiyacı karşılamak için yeterli değil.
- V sync açmak ani takılmalara sebep olabilir.
- Ram yetersizliği ani takılmalara sebep olabilir.
- HDD ani takılmalara sebep olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı