60 Hertz monitörde 150 FPS alınabilir mi?

Ediz41

Hectopat
Makaleler
2
Ekranım 67 Hertz, overclock ile yaptım NVIDIA Denetim Masası'ndan ama oyunlarda FPS 120-160 arası ayarları yükselterek FPS'si 60'a sabitlersem akıcılık gider mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
60Hz ekranda 150 karenin hissedilebileceğini mi iddia ediyorsunuz? Ben ekran kare yenileme hızı ne kadarsa en fazla o kadar kareyi yansıtabilir diye biliyorum ben. Ama yüzde 1 ve binde 1 FPS'yi etkileyecek bir durumsa o başka, FPS 60'a sabitlenmez o vakit.

60 Hz ekranda elbette 150 kare hissedilemez. Ancak unutulmaması gereken şey 60 Hz ekran 60 FPS ile 60 Hz ekran 150 FPS'in akıcılığı aşikar şekilde farklıdır. Ekran kartı ne kadar fazla kare üretirse o kadar input lag düşeceğinden akıcılık artar. Monitöre kareler daha az gecikmeyle geleceği için akıcılık gözle fark edilebiliyor.

Yanlış bilgi. 60 Hz ekranda 500 FPS aldığında input lag düşücek, sonucunda da akıcılık artacaktır. Dediğin gibi bir mantık yok.

Yanlış.
Input lag düşer evet, ancak tearing (yırtılma) oluşur. Rekabetçi oyunlarda input lag yüzünden tearing göz önüne alınarak V-Sync kapatılıyor zaten.

60 Hz ekranda elbette 150 kare hissedilemez. Ancak unutulmaması gereken şey 60 Hz ekran 60 FPS ile 60 Hz ekran 150 FPS'in akıcılığı aşikar şekilde farklıdır. Ekran kartı ne kadar fazla kare üretirse o kadar input lag düşeceğinden akıcılık artar.
He orası öyle tabii ben kare sayısını baz aldım, tabii bunun için V-Synckapalı olması lazım. Genelde 60Hz ekranlı sistemde 60 kare üstünü verebilen ekran kartlarında V-Sync açılır daha fazla yorulup ısınmasın diye.

Input lag düşer evet, ancak tearing (yırtılma) oluşur. Rekabetçi oyunlarda input lag yüzünden tearing göz önüne alınarak V-Sync kapatılıyor zaten.

Rekabetçi oyunda tearing umursanmaz zaten. Aksini iddia da etmedim, benim söylemek istediğim şey akıcılığın değişeceği.

Input lag zaten ağırlıklı olarak rekabetçi oyunlarda hissedilebiliyor, zaten bunların dışındaki yüksek grafik kalitesine sahip oyunlarda 100-150 FPS verecek şekilde bir sistem varsa 60Hz'lik monitörü kim kullanır?

Her ne kadar input lag önlenecek olsa bile yüksek tazeleme hızına sahip bir monitör kullanmak daha sağlıklı ve mantıklı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı