60Hz ekranda 150 karenin hissedilebileceğini mi iddia ediyorsunuz? Ben ekran kare yenileme hızı ne kadarsa en fazla o kadar kareyi yansıtabilir diye biliyorum ben. Ama yüzde 1 ve binde 1 FPS'yi etkileyecek bir durumsa o başka, FPS 60'a sabitlenmez o vakit.
Ekranım 67 Hertz, overclock ile yaptım NVIDIA Denetim Masası'ndan ama oyunlarda FPS 120-160 arası ayarları yükselterek FPS'si 60'a sabitlersem akıcılık gider mi?
Input lag düşer evet, ancak tearing (yırtılma) oluşur. Rekabetçi oyunlarda input lag yüzünden tearing göz önüne alınarak V-Sync kapatılıyor zaten.Yanlış bilgi. 60 Hz ekranda 500 FPS aldığında input lag düşücek, sonucunda da akıcılık artacaktır. Dediğin gibi bir mantık yok.
Yanlış.
He orası öyle tabii ben kare sayısını baz aldım, tabii bunun için V-Synckapalı olması lazım. Genelde 60Hz ekranlı sistemde 60 kare üstünü verebilen ekran kartlarında V-Sync açılır daha fazla yorulup ısınmasın diye.60 Hz ekranda elbette 150 kare hissedilemez. Ancak unutulmaması gereken şey 60 Hz ekran 60 FPS ile 60 Hz ekran 150 FPS'in akıcılığı aşikar şekilde farklıdır. Ekran kartı ne kadar fazla kare üretirse o kadar input lag düşeceğinden akıcılık artar.
Input lag düşer evet, ancak tearing (yırtılma) oluşur. Rekabetçi oyunlarda input lag yüzünden tearing göz önüne alınarak V-Sync kapatılıyor zaten.
Rekabetçi oyunda tearing umursanmaz zaten. Aksini iddia da etmedim, benim söylemek istediğim şey akıcılığın değişeceği.
Ekranım 67 Hertz, overclock ile yaptım NVIDIA Denetim Masası'ndan ama oyunlarda FPS 120-160 arası ayarları yükselterek FPS'si 60'a sabitlersem akıcılık gider mi?
Hocam moderatör arkadaşlar konu başlığını değiştirmişHocam başlık ile konu farklı gibi geldi bana.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.